Sada je: 24 srp 2026, 19:02.

da li se opravdavate radi "produljenog" dojenja?

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Re: re

PostPostao/la Lena » 11 svi 2006, 15:54

A. ima 8 mjeseci i jos uvijek cica. Sad istina malo manje jer radim, ali jos uvijek nema spavanja bez cice navecer. Ja nisam dobila ni kapi majcinog mlijeka, ali moram priznati da moja majka podrzava to dojenje, iako sam par puta naletjela na komentare (koji su uslijedili nakon pitanja kaj jos uvijek cica?) "do kad joj budes davala prsa?". Mislim da cu joj davati do kad bude htjela. Ionako smo alergicni pa sam uvjerena da je to najbolje sto joj mogu trenutno pruziti. <
>Grgo kolovoz 2004 - studeni 2004<
><i></i>
"The big wheel keeps on turning On a simple line day by day The earth spins on its axis One man struggle while another relaxes"
Lena
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la melita » 11 svi 2006, 21:45

Permanentno! <
><
>Ne kužim kaj je to u ljudima da im toliko smeta dojenje. Mislim, skroz smo kul, odrasli i odgovorni ako i nakon tridesete živimo sa starcima, a mame nam i dalje svakodnevno kuhaju ručkove, ali ako dojimo jednogodišnju bebu - to je skandal! <i></i>
žuti pojas prvi dan :sumo
melita
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nina » 12 svi 2006, 22:05

...ja još dojim-roko ima 14mj.,i bilo je komentara pa već mu je dosta i sl.,ja samo odmahnem ili im očitam bukvicu,mene je mama dojila 1g,a meni kaže nega ga dojim ako želi i do 10g ,da nije bilo nje možda bi i odustala u onim periodima kad je bio nezasitan,ali me uvijek bodrila da ne odustajem-hvala mama!...moj roko i dandanas se budi za cicu-2x,cica i ujutro,popodne,navečer...ja bi htjela ukinut noćna dojenja ali nema šanse kad on skoči na mene i gura glavu pod piđamu i navali na cicu-i zaspi sa smješkom <i></i>
slika
nina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la magda74 » 12 svi 2006, 23:44

Nikome se ne opravdavam. Sveki mi je kad je bio oko godinu pokušala dati do znanja kako je jako štetno dojiti nakon godine ali nakon toga više ni riječi. Ne sjećam se što sam joj rekla, ali mora da mi je pogled bio tako umilan da više o tome ne zbori. Mama mi je najviše pomogla u početku i još uvijek me bodri i to joj je super. Ima raznih komentara, svi se čude, osim najbližih. Najbolji komentar mi je neki dan bio jedne rođake koja živi u blizini i vidimo se svaki dan kad sam ga dojila pred njom. "Šta on još sisa? Ooo svašta." i smijala se "od srca". Kao nije znala pa mi je bez loše riječi htjela dati do znanja kako je to smiješno i glupo. To me samo još potakne da ustrajem dokle hoće. Ustvari ta odluka je tako sazrela da bi ju teško poremetile i puno gore stvari od komentara neupućenih. Ali puno toga ni sama prije nisam znala tako da svaka naša riječ u o
anu dojenja ustvari promiče produženo dojenje! <i></i>
Zmaj 18.08.2004.
Poletarka 06.03.2007.
magda74
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la azaleja » 13 svi 2006, 08:23

Mia ima 9 i pol mjeseci i nacicava se po noći. Moja mama zna reci da joj je dosta, da moram prestati radi sebe, svekrva se zna cuditi da do kad ja to mislim....no ne diraju me nikakvi komentari. Do škole ce valjda prestati <i></i>
slika

N 2002
M 2005
E 2014
azaleja
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la RitaZG » 14 svi 2006, 03:43

Evo mene je i danas svekrva uvjeravala da moram prestat jer je njoj frendica(pedijatar) rekla da sve trudnice moraju prestat dojit jer ce pre rano roditi. I sad sta da joj kazem,ja joj kazem da moj pedijatar i ginekolog nemaju nis protiv i to je kraj price. Uopce mi se ne da vise s njom raspravljat. Ajd bar nije potezala pitanje cosleepinga. Inace joj je to glavna tema <
>Mene to uopce ne dira. <
><
><
><
><
><
><
><i></i>
RitaZG
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Maslacak » 08 lip 2006, 18:46

Moj tata zna biti grub kad je produzeno dojenje u pitanju. Pa me pita zar zelim dojiti kao i Tajana (moja sestra), pa onda idem nju i njenu malecku
aniti- ipak je njena cura 2 godine starija od Julica a dojile su ukupno 42 mjeseca. Onda mi pocne
ojati kako me kriza bole zato sto svi skupa spavamo i zato jer dojim. I takvi mi komentrai smetaju jer su dosta grubi, ali bas me
iga- dojimo i zajedno spavamo i dalje. <
><i></i>
19.10.2004. J. umjetnik
23.06.2007. A. matematicar
04.04.2010. M. u sredini
22.04.2014. D.
Maslacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Sarah Kay » 09 lip 2006, 00:27

Quote:Ne kužim kaj je to u ljudima da im toliko smeta dojenje. Mislim, skroz smo kul, odrasli i odgovorni ako i nakon tridesete živimo sa starcima, a mame nam i dalje svakodnevno kuhaju ručkove, ali ako dojimo jednogodišnju bebu - to je skandal! <
><
> Potpisujem! Sara<
><
><i></i>
Sarah Kay
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Buba » 09 lip 2006, 13:59

ja uskoro moram na neku operaciju zuba i moram piti antibiotike. kad sam rekla da dojim, svi lijecnici su poceli okretati ocima, pa u stilu da je malac vec dovoljno velik, hoda mlijeko mu vise nista ne znaci (napominjem da su mi to rekli lijecnici :"> , duduse stomatolozi ali svejedno, i medicinske sestre :"> ).<
>najbolje mi je kad mi je rekla med. sestra da ga prestanem dojiti na tjedan dana dok popijem antibiotike, kao da je to spina koju otvorim i zatvorim kako mi pase <
><
>i cudim se sama sebi kako sam ostala mirna u svim ovim situacijama, samo sam im rekla da cu ja njega dojiti ako treba do skole <i></i>
Value has a value only if its value is valued.
Buba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la kruska » 10 lip 2006, 11:53

zanimljivo, ali u zadnje vrijeme nailazim na ljude koji me podupiru, podrzavaju kad im velim da jos uvijek dojimo, uz komentare tipa -
avo, super, to je najbolje, samo cim dulje ... I bas sam ugodno iznenadjena <
>budilica proljetnica<
>bebsich zimski<i></i>
BE the change you want to SEE!
Gandhi
kruska
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la gold dust » 10 lip 2006, 16:56

ja se nikad nisam opravdavala ... a sad mi nitko vise i ne komentira , neki valjda pretpostavljaju da vise ne dojim, a drugi vise ne znaju sto bi na to rekli <i></i>
gold dust
Sveta krava

PostPostao/la Buba » 10 lip 2006, 20:27

znate sto mi je najsmjesnije? svi se cude kako tako dugo imam mlijeka, jer zenama uglavnom "nestane" nakon prvih par, max. 6 mjeseci (i to se uvijek dogodi preko noci) <i></i>
Value has a value only if its value is valued.
Buba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la VIPmama » 10 lip 2006, 21:36

e, Buba, to je i meni najsmješnije, al je za u stvari. <
><
><
><i></i>
Vrag nosi Pradu
VIPmama
mirisni cvjetić, jutarnja rosa

produljeno dojenje

PostPostao/la Nada » 11 lip 2006, 13:51

Ja i dalje dojim na zahtjev. Lora obavezno cica nakon sto se probudi, prije spavanja i ponekad tijekom noci. Tijekom dana nekada trazi, nekada ne. Eto, zna nas zadesiti usred King Crossa, u gradu, na plazi...nemamo problema s dojenjem u javnosti.<
><
>Poznati su mi u pocetku znali pricati o prednostima adaptiranog (uvijek imas toplu vodu u termosici, samo smuckas formulu i uvalis joj ili das MMu ili vec nekom, ne moras to uvijek biti ti) i kako je dojenje bezveze, tra, la, la <
><
>Sada me nitko ne dira, vjerujem da se mnogi cude ali opet jer Lora i MM me podrzavaju i TOCKA.<
><
>Vise se susrecem s pritiscima tipa: zasto joj ne das cokoladu/cokolino/meso/tijesto/cuspajz...jer se od mrkve, karfiola, tikvice...palente, rize...ne moze najesti <
><
>Ja sam si cool i tjeram po svom na do
obit Lore<
><
><
><
> <i></i>
Nada
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: produljeno dojenje

PostPostao/la Lucy25 » 13 lip 2006, 13:29

Nada <
><
>Mi mame najbolje znamo sto je do
o za nasu djecu. Neka drugi pricaju i misle sto hoce, necemo se nikome opravdavati! <
><
><
><i></i>
Melani 09.09.2004.
Lara 09.01.2006.

slika
Lucy25
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: produljeno dojenje

PostPostao/la Ina66 » 13 lip 2006, 18:03

starija je dojila 16,5 mjeseci i nisam se nikad nikome opravdavala jer ne vidim zašto bih se opravdavala nekome zbog toga što moje dijete jede/pije<
>mlađa je sada 7,5 mjeseci i još uvijek nesmanjeno dojimo i ne razmišljam o tome do kada će to trajati <
><i></i>
Ina66
kuhinjska fly lady

Re: da li se opravdavate radi "produljenog" dojenj

PostPostao/la mamaKristina » 29 lip 2006, 13:47

Možda sam malo jer se ne radi o opravdavanju,ali sjetila sam se jedne zgode što mi je tata ispričao prije par godina. Dakle,moj tata kao malo dijete,tko zna koliko godina,možda 2-3 dovuče stolicu pred svoju mamu i kaže joj->mama,ajd izvadi ciku,ja sam gladan.Istina,to je bilo prije 65god.,teška,davna vremena i bili su siromašni seljaci,ali cika je cika <i></i>
T 26.9.2004.
A 30.11.2005.
mamaKristina
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la dunja » 29 lip 2006, 13:50

a ja gledam kak nisam tu niš napisala<
>dojila do tri godine i nekaj sitnog<
>nisam se opravdavala ama baš nikom nit bi mi palo na pamet<
>a moj miš koji sad ima 5 i pol bi još uvijek ciku najradije al mu nedam više <i></i>
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one.”
Tom Hiddleston
dunja
most

PostPostao/la paolla » 29 lip 2006, 13:59

Bliznji iz moje okolice su prestali mene tlaciti zbog dojenja, jer su skuzili da to kod mene nema velikog efekta, pa su se orijentirali na moju kcer. Dok mene nema masiraju je da nesmije vise papati ciku jer je vec velika cura i dijete ko papagaj nauci: cika vise ne, nece papati ciku. Al cim mene vidi sve zaboravi i samo ponavlja cika da, cika da, cura papa ciku!!! <
>Marija Magdalena - 09.06.2004<i></i>
paolla
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Maslacak » 29 lip 2006, 18:20

Joj meni ti komentari direktno dijetetu idu na zivce- primjer moja sveki i njena mama. <
>Kazu Julicu- ma baci to iz usta, to je fuj. A svojoj djeci nisu znali reci da je droga fuj, da su cigarete fuj... <
><i></i>
19.10.2004. J. umjetnik
23.06.2007. A. matematicar
04.04.2010. M. u sredini
22.04.2014. D.
Maslacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la marijanna » 29 srp 2006, 12:46

e sad da vas pitam nesto,ja nisam puno dojila svega 5 dana ali to je druga prica,sta me interesuje jel vi mozete izvaditi cicu ped svojim
atom ili ocem i dojit.eto sestra moga muza to radi i meni je svaki put neugodno a mom muzu pogotovo.nisam joj nista rekla jer je to njoj normalno,mislim ono ja bi mogla pred svakom zenskom ali pred ocem ili
atom <i></i>
marijanna
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la eli » 29 srp 2006, 13:03

da, naravno.<
>sestra tvog muža u tim činom ne misli nikoga zavoditi i ne vidi ništa seksualno, već samo želi nahraniti svoje dijete. nakon nekog dojilačkog staža, većini dojilja to dođe kao tebi dati djetetu bočicu. ne razmišljaš uopće o ničemu nego o svom djetetu. <i></i>
eli
Sveta krava

PostPostao/la leomama3 » 29 srp 2006, 13:42

ma zaboli me tko gleda-mogu mu i ponuditi cic .ljudi pa ne zavodim nikog(vec receno)hranim djete!!! <
>najduze sam dojila 10 mjeseci,vjerovatno bi i duze,ali morala sam poceti raditi,a zbog radnog vremena Vedran je doslovno zaboravio na cicu.radije je popio mlijeko iz salice(nikad nije imao bocicu) .sada namjeravam biti doma do 2,a mozda i 3 godine,pa cu imati priliku normalno dojiti.<
>a da mlijeko nestane s 3 ili 6 mjeseci je LAZ,meni se zadrzalo jos mjesecima nakon prekida dojenja,a po kap bi se nasla i 3 godine poslije .mlijeko je posve nestalo kad sam ostala sad trudna <
>steta je sto nemogu sve zene ,koje zele doiti i nakon sto pocnu raditi,jer rade ili predaleko ili predugo(ja sam i po 10 sati ).jednostavno ne ide.mi smo ostali na vecernjem podoju,a i to mu je
zo dojadilo,kad nisam bila svaku vecer doma .najgore je kaj na koncu nisam uspjela zadrzati taj posao,ali bilo je kasno. <
>sto ga napisah Antonija-11.06.'00.<
><
>Vedran-17.04´02.<
>Andrej-15.07.'06.<i></i>
slika slika
leomama3
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la marijanna » 29 srp 2006, 16:37

eli bitno je da si ti naglasila da je to kao kad ja dam bocicu! <
>nisam nista lose mislila ovim pitanjem,pitala sam sam samo iz radoznalosi dali vi mozete dojit pred
atom ili ocem!ovo sad nema nikakve veze dojenje ili adaptirano!stvar je u tome sto je mom muzu to neugodno i sav se jadan pocrveni i pobjegne u dr.sobu a ona mu se jos ismijava,kao pazi kao da nikad nije vidio sisu!vidio je on sisu ali nemora bas od rodene sestre!A sto je zanimljivo pred starijim
atom ne doji <i></i>
marijanna
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la marijanna » 29 srp 2006, 16:42

leomama ako si mislila sa ovim da mljeko nestane....ja nisam napisala da mi je mljeko nestalo,ja sam prestala dojit zato sto sam htjela i zato sto ja imam pravo odlucit sta cu radit sa svojim tjelom,i sta je najbolje za moje djete!toliko od mene!! <i></i>
marijanna
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la eli » 29 srp 2006, 16:46

uopće te nisam htjela provocirati. samo sam povukla paralelu, jer se kao majka možeš staviti u kožu druge mame kojoj je dijete gladno i kojoj je najbitnija stvar u tom trenu nahraniti svoje dijete (bez obzira na tip hranjenja, društvene predrasude ili želje i odgoj ljudi koji su joj u blizini).<
>to što se tm osjeća nelagodno, i njega će to sa vremenom proći.<
> <
><
> <i></i>
eli
Sveta krava

PostPostao/la Ina66 » 29 srp 2006, 17:29

marijanna - ja dojim i pred ocem svojim i pred
atom svojim i od muža mi i nitko od njih nije spomenuo niti pokazao da mu je neugodno (najmanje moj šogor )<
>dojim i na plaži i u kafiću i u restoranu i na klupi na Rivi... mogla bih do sutra na
ajati <
>i sve je normalno jer ja dojenje shvaćam ovako kao i eli - hranjenje gladnog djeteta Mara 02.10.02.<
><
>Ema 30.10.05.<i></i>
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la marijanna » 29 srp 2006, 17:48

sve je to ok,normalno da ako je djete gladno da treba jesti,a ako smo u stanu i spavaca joj je par metara od primace i ona u punoj primacoj sjedne i doji to mi je malo cudno <i></i>
marijanna
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la eli73 » 29 srp 2006, 17:52

ako ja mogu jesti u društvu, može i moje dijete.<
>ne samo da sam dojila pred ocem, svekrom, šogorom, već sam jednom dojila i pred pet muških frendova mm-a. baš su se fino raspričali o svojim prekooceanskim putovanjima i zašto bi se povukla iz svog dnevnog i propustila dogodovštine. i oni su grickali čips uz pivu, pa zašto bi se dijete sakriti da bi jelo? <i></i>
eli73
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la eli73 » 29 srp 2006, 17:53

samo da dodam, eli=eli73. ista osoba, samo dvije registracije. <i></i>
eli73
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PrethodnaSljedeća

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži