Evo, ja sam s punih 18 mjeseci krenula curici davati kravlje mlijeko (punomasno-3,8%MM; dugotrajno jer mi je isplativije nego kratkotrajno, a izvjesno vrijeme sam malo već iščitavala o kravljem mlijeku i zaključila da dugotrajno u odnosu na kratkotrajno nema neke razlike u kvaliteti koje bi imalo utjecaj na zdravlje djeteta).
Dakle, ona je već imala "par izleta" što se tiče kravljeg mlijeka (kroz pecivo, pire krumpir, špinat i tih par zalogaja je prolazilo ok.
Sad ona i dalje ujutro i navečer popije adaptirano, ali joj dajem i 1dcl kravljeg u žitnoj kašici (to je doručak)...zanima me je li puno da joj u startu ponudim i navečer još jednu takvu mjericu jer nije baš dijete od večere pa stalno kemijamo oko nje.
Dakle, oko 2dcl kravljeg mlijeka u startu - je li to previše i da li može doći do reakcije nakon npr. tjedan dana korištenja kravljeg ili ako će nešto biti - bit će odmah (npr, proljevasta stolica?!)
Nema proljev, ali joj je stolica drukčija-pasta više što nije tipično za nju, ali tu su i zubići, a ona zna reagirati s proljevom kad izbijaju?
Nisam zabrinuta, ali me zanima, za svaki slučaj...pročitala sam ovdje i da treba obratiti pažnju da se ne pojavi crvenilo oko usta pa sad piljkam i napominjem tetu čuvalicu...imam malo neki otpor prema kravljem

valjda od svega silnog pročitanog, ali fermenirane proizvode neće (pokoji zalogaj bioaktiva, zrele sireve ne smije - prejaki su za nju)...svježi sir pljune, jedino želi uzeti pokoji zalogaj onog kravljeg sira što tete prodaju na tržnicama, a neutralnog su okusa, rade se u kalupima - ne znam kako se zovu...