O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.
Odgovori

Re: dohrana i kasnim li?

28 svi 2008, 00:30

a sta cu, jednom mora probat. Progutala sam knedlu i pozorno ga gledala. :drink

28 svi 2008, 06:52

ti knedle, mali jagode :mrgreen: mislim da je on bolje prosao ;)

28 svi 2008, 15:28

pusti ti to, ako su sa sljivama i secerom :)

28 svi 2008, 20:54

swenova mama je napisao/la:prijavljujem da sam mu jucer dala jednu domacu, iz vrta, nespricanu i organski uzgojenu, jagodu. Slasno ju je pojeo i vikao vos, vos (jos, jos), fino i to. Danas ce dobit jos koju.

ovako sam i ja počela. sad smaže dvajspet deka k'o od šale. jedino ti zavidim na organskim i nešpricanim jagodama, šmrc, mi nemamo ni teglicu domaće uzgojenih začina :(

29 lip 2008, 15:17

prijavljujem da je u medjuvremenu probao manestru od graha (svidja mu se), dinju ("jako fino"), zelenu salatu, luk, (jako fino), krastavce (nije tako fino), sladoled (jako fino) i nutellu pod utjecajem starijeg brata s palacinkama, ali sva sreca da je moje dijete, pa radije jede vrhnje s palacinkama, nego nutellu.

29 lip 2008, 19:10

Nedavno sam jela sparoge s fuzima za rucak, navecer je E. dojila i ujutro joj je mokraca imala onaj karakteristični miris od sparoga ko da ih je i sama jela. Bez obzira sto njoj sparoge nisam davala mislim da je preko mlijeka dobila sve te spojeve iz sparoga. Jos ja zaboravila da sam uopce jela sparoge dan prije i cudim se kako maloj mokraca cudno mirisi :mrgreen:

30 lip 2008, 10:32

Moja je nešto starija i dosta stvari s popisa ne jede

JEDE: jagode, grah, citruse, lubenicu, dinju, i to sve još od prošlog ljeta.Malo me bilo strah jagoda no dala sam joj da proba vidli da joj ne smeta i navalili ,obožava ih isto ko i grah ,najomiljenije jelo joj je ričet (tko ne zna, grah s ječmenom kašom i mrkvicom) prava mala Zagorka. :3srca

Jede sve doma kuhano , nije probala paštete ,hrenovke ,salame (samo špek-domaći :mrgreen: ),pudinge kupljene..... alergična je na soju tak da ne jede niti niš u čemu je ima ,a to je većina ind proizvoda,ne dajemo isto ni kikiriki ni kivi.

Ostalo sve jede normalno ,od grickalica tu i tam eventualno štapiće i perece.

11 srp 2008, 13:57

Swenki sve već može malac papati ali uvodi postupno(kao što i radiš) zbog njegovih alergija.

Ja sam malcu sve to dala, a ima 15 mjeseci (srećom nije alergičar), jednostavno ne želim previše braniti i izbirljiva biti jer sam oštrija bila po tom pitanju kod L.i sada je njezin jelovnik uzak, a ona teška za probati nešto novo(vjerojatno ima tu nešto i u karakteru ali mislim da ima nešto i u ovom prije navedenom)
Odgovori