O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.
24 ožu 2009, 14:50
Nedavno sam na forumu pročitala da neki bočice steriliziraju svaki dan!!!!!!!!!!!!!!!
Ja ni blizu! Iza svakog obroka operem ih toplom i hladnom vodom i stavim sušiti! Jednom tjedno navečer ih operem toplom sapunicom i četkom, umočim par minuta u prokuhanu vruću vodu! I to je sve! Imam 2 staklene, u jednoj doziram prah, u dr vodu, pomiješam! Bočice mijenjam svaka 2-3 mjeseca!
24 ožu 2009, 14:57
marie claire je napisao/la:Bočice mijenjam svaka 2-3 mjeseca!
šta se i bočice moraju mijenjati??
24 ožu 2009, 14:59
ja nisam mijenjala bocice. samo dude.
24 ožu 2009, 15:08
pa to se sad pitam. za dude znam da se mijenjaju i ima logike ali bočice prvi glas.
24 ožu 2009, 15:30
Ja mijenjam, zbog oštećenja, i to!!!! Negdje sam to pročitala, posebno za plastične, jer kao ako su oštećene više ispuštaju te neke spojeve!
Zato ih ni ne perem u mašini!
24 ožu 2009, 16:27
joj, bolje je da ne čitam ovo više
24 ožu 2009, 16:31
ne perem ni ja plasticne u masini, niti sa cetkom.
operem ih sa det. njeznom spuzvicom i steriliziram. pa te plasticne boce je tesko ostetiti. mogu se zagrebati (u masini najcesce) ali to je vidljivo golim okom.
tako da ja plasticne ne bi mjenjala osim ako se ne vidi oneciscenje.
25 ožu 2009, 14:51
mislim da ću ipak kupiti ove newborn, ima ih u ljekarni u kvartu, jako mi sliče aventovim bočicama.
2 komada onih većih koštaju 150kn
25 ožu 2009, 16:38
marie claire je napisao/la:Ja koristim nuk staklene i prezadovoljna! Kupila nedavno born free, al na našem tržištu su samo bočice!
Ja bih uzela i ostale proizvode bpa free, dude varalice, čaše, posude za hranu!
Napominjem za nuk staklene da sam u početku dok je Pia bila jako mala koristila small sisač za mlijeko, al bi ga probušila iglicom
i to joj je onda bio ok protok! Medium dudu označenu za mlijeko tek počeli koristiti sa 4 mj.
Gdje se može kupiti medela? Tko ima iskustva sa kupnjom preko neta?
Znam za ovu stranicu the soft landing???!!!
Ja sam neki dan narucila sa te stranice i evo cekam da mi dodje. Svaki dan
Narucila sam BPA free dude varalice, sippy cups i komplet zlica i posudica za hranjenje.
javim kad dodje
25 ožu 2009, 16:49
ja sam odlučila da ništa neću mijenjati.
kad sad promijenim sve bočice budu smislili nešto novo.
kako sam do sada u bočicu ulila prvo kipuću vodu a zatim hladnu sada ću obrnuti redoslijed i to je to.
25 ožu 2009, 19:07
vidjela sam danas u Muleeru u CC1 NUKove PP bisfenolfree bočice, ako nekog zanima. ima i staklenih. zaboravila sam pogledat aventove
25 ožu 2009, 21:31
danijela81 je napisao/la:vidjela sam danas u Muleeru u CC1 NUKove PP bisfenolfree bočice, ako nekog zanima. ima i staklenih. zaboravila sam pogledat aventove

ovo je super info, thnx! stalno sam tamo, al sam navikla ne gledati plastične uopće. a ozbiljno razmišljam da ih nabavim. odlično!
25 ožu 2009, 22:11
miomao5 je napisao/la:marie claire je napisao/la:Ja koristim nuk staklene i prezadovoljna! Kupila nedavno born free, al na našem tržištu su samo bočice!
Ja bih uzela i ostale proizvode bpa free, dude varalice, čaše, posude za hranu!
Napominjem za nuk staklene da sam u početku dok je Pia bila jako mala koristila small sisač za mlijeko, al bi ga probušila iglicom
i to joj je onda bio ok protok! Medium dudu označenu za mlijeko tek počeli koristiti sa 4 mj.
Gdje se može kupiti medela? Tko ima iskustva sa kupnjom preko neta?
Znam za ovu stranicu the soft landing???!!!
Ja sam neki dan narucila sa te stranice i evo cekam da mi dodje. Svaki dan
Narucila sam BPA free dude varalice, sippy cups i komplet zlica i posudica za hranjenje.
javim kad dodje
Naručila i ja, jučer, čekam pošiljku, uzela aventove bpa stvari, boce, dude i staklene dr brown!
Cijene su stvarno ok!
25 ožu 2009, 22:15
Naručila i ja, jučer, čekam pošiljku, uzela aventove bpa stvari,
na kojoj strani?
25 ožu 2009, 22:16
danijela81 je napisao/la:mislim da ću ipak kupiti ove newborn, ima ih u ljekarni u kvartu, jako mi sliče aventovim bočicama.
Ja sam ih platila 198 kn! Si sigurna?
25 ožu 2009, 22:17
swenova mama je napisao/la:Naručila i ja, jučer, čekam pošiljku, uzela aventove bpa stvari,
na kojoj strani?
Misliš za stranicu?
http://www.thesoftlanding.com, navodno dođe za 8 dana, već su mi javili da je poslano!
25 ožu 2009, 22:32
marie claire je napisao/la:danijela81 je napisao/la:mislim da ću ipak kupiti ove newborn, ima ih u ljekarni u kvartu, jako mi sliče aventovim bočicama.
Ja sam ih platila 198 kn! Si sigurna?
nisam ziher je li 150 ili 159, tako nekako. 198 nije sigurno.
uzela sam PP NUK, jedna je 45 kn, a dudice sam nedavno kupila nove. uzuela sam i jednu staklenu. tko zna je li i ovo sigurno.
25 ožu 2009, 22:49
uzela sam zadnje dvije na ovom soft landingu. nadam se da mi nece opalit carinu.
25 ožu 2009, 23:00
prije tjedan dana sam kupila 2 u pakiranju born free za 189kn u ljekarni i za 2 dana pocela online prodaja. Tamo su 139kn. A kaj sad...
25 ožu 2009, 23:53
swenova mama je napisao/la:uzela sam zadnje dvije na ovom soft landingu. nadam se da mi nece opalit carinu.
Od aventa? Kad sam ja naručivala, nije bilo običnih bočica, ja sam uzela onu sa držačima i magic cups,
dude varalice i staklene od browna! Pa sad.....
please, reci mi dal bi sisač na bočici i duda varalica trebali bit istog oblika, odn iste marke?
Za carinu se valjda ne bi trebali brinut, cure su plaćale samo ovu svotu koju zaračunaju na softlandingu, znači ono cijena + shipping!
26 ožu 2009, 06:25
ja sam jucer kupila aventove magic cup. stvarno se normalno na njih zavrti aventova duda, stanu mi u sterilizator i super.
marie claire je napisao/la:please, reci mi dal bi sisač na bočici i duda varalica trebali bit istog oblika, odn iste marke?
mi koristimo aventove sisace, a nuk dudicu. na nuk sisacu se pogusi kad sise, a avent dudice mu nisam ni nudila. mislim da je bitno da kad se naviknu ne zele drugu dudu ili sisac, iako ima djece koja prihvate sve.
26 ožu 2009, 10:51
od aventa, da.
mc, zasto bi morali bit iste marke? Sve je to stvar navike djeteta.
26 ožu 2009, 11:13
ok, to sam i pretpostavila, al bebe mi je prvo koristila chicco koja joj je stalno ispadala iz usta!
Nukova mi je super, super, al sam sad na ovoj stranici naručila aventovu varalicu bpa free, a ne volim joj stalno nešto mijenjati!
26 ožu 2009, 11:33
nemam previse iskustva s dudama varalicama, moji nijedan nije htio.
26 ožu 2009, 12:56
a kakva je to duda varalica bpA free? mislim duda je silikonska, a ovo oko nje plasticno je PP koji nije stetan, i ne zagrijava se sve i da je od polikarbonata.
pitam jer ja dude nisam mislila mjenjati.
26 ožu 2009, 23:50
Da, ja sam eto uzela kad sam već naručila preko neta. 2 kom 5 $. Aventove!
Ja sam u ljekarni običnu Aventovu kupila za 41kn!!!!!!!!!!!!!!!
01 tra 2009, 11:46
Jučer nam je došla pošiljka iz Amerike
http://www.thesoftlanding.com Naručili smo 20.03. a došlo je 31.03. Nije loše.
Na Aventovim dudicama piše da su BPA free, a na ostalome (posude za hranjenje, žlice i magic cup) nema te oznake.
Pa sad ti budi pametan
Inače, sve je onako kako izgleda na slici, lijepo i praktično.
01 tra 2009, 11:59
mene je avent razocarao, u bocicama sam nasla ostecenje valjda od nokta dok perem. jer nema od cega biti, keficu ne koristim, a steriliziram u njihovom sterilizatoru. kako se tako lalko moze ostetiti.
sad sam kupila one bornfree, dvije za 260kn, uzas!!!
01 tra 2009, 14:26
Annci, jel ti to od aventa bilo bpa free? Na str thesoftlanding već piše da su ta oštećenja moguća i neškodljiva na ovoj novoj plastici, i da je to normalno!
Kako si platila bornfree tako skupo? Kod nas su dvije 198 kn?
01 tra 2009, 14:28
miomao5 je napisao/la:Jučer nam je došla pošiljka iz Amerike
http://www.thesoftlanding.com Naručili smo 20.03. a došlo je 31.03. Nije loše.
Na Aventovim dudicama piše da su BPA free, a na ostalome (posude za hranjenje, žlice i magic cup) nema te oznake.
Pa sad ti budi pametan
Inače, sve je onako kako izgleda na slici, lijepo i praktično.
Trebalo bi pisati bar da su pp! Ja čekam isto narudžbu! Budem im poslala upit!!!