O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.
Odgovori

Re: Količina mliječnog...

13 pro 2009, 22:34

mmi kako si sigurna da on hoće mlijeko iza? probaj mu odmah poslije ručka dati vode. a i ručak u dostatnoj količini.
blitva i krumpir su ok kombinacija. možeš dodati i malo maslinovog. u takav obrok možeš staviti i mrkvu. ma mi smo u ljeti kad je bilo domaćeg povrća svakakve kombinacije imali.
dok nisam uhvatila mot za mjericu sam si koristila hippove staklenke. ručka bi pojeo onu veću mislim da je 190ml. s vremenom sam prestala mjeriti jer bi nekad pojeo više nekad manje pa me samo mučila ta mjerica. pa jel mu premalo, pa jel mu previše?
najbolje ćeš po njemu vidjeti kad mu teba još. možda mu fali između ručka i spavanja neki manji međuobrok a ne nužno ad ili večera :dunno . probaj recimo rižine krekere. ja za međuobork dam i keksiće. kombiniram.

mislim da je potrebna količina mlijeka do prve godine od pola litre do litre na dan.

edit: misli se na potrebnu količinu mlijeka i mliječnih proizvoda

14 pro 2009, 02:03

marie claire je napisao/la:I da, ove hippove žitarice kao gotovi mliječni obrok, zob+ jabuka, su na bazi hippovog mlijeka? To nema veze jer mi koristimo nan, jelda?
I, još nešto, jel solite šta hranu već?

Ma nema to veze...mi koristimo Bebimil i normalno je prihvatio Hipp.
Ja mu ponekad stavim malo soli, a ponekad ne.

mmi snow ti je sve napisala! Uvijek možeš dodati i neke žitarice ako želiš da bude zasitnije. Što se tiče juhice moj pojede malo juhice kao predjelo (pogotovo sad kad je prehlađen mu dobro dođe malo tople tekućine) pa onda odmah iza toga povrće sa mesom/ribom ili povrće sa žitaricama/tjesteninom, a ako jede samo povrće i moj brzo ogladni pa mu uvijek nastojim dodati još nešto. Ako vidiš da je gladan između daj mu nešto grickati (npr. rižin kolut ili neku voćku).

19 pro 2009, 16:55

Cure, koliko sad imate obroka dnevno, uključujući i bočicu??

19 pro 2009, 17:04

mi imamo 5 s 11 mj., dvije bocice i 3 kruta

19 pro 2009, 17:04

m imamo ukupno 6, a kad ide u jaslice 7.

19 pro 2009, 17:18

Mi isto 5-6, od toga su 2 bočice, ona pojede solidnu količinu, dobro dobiva na težini, pa se pitam jel to ok? Ne bih ju trpala, a opet si mislim dal su te bočice sad u ovom periodu dostojna zamijena obroku... :dunno
Odgovori