O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.
Odgovori

Re: bočice

17 pro 2009, 11:03

Hej, zanima me koje su to bočice bez bisfenola i gdje se mogu naći?

17 pro 2009, 21:39

tu je tema na kojoj smo raspravljali o BPA bocicama
viewtopic.php?f=39&t=48900&st=0&sk=t&sd=a&start=90

tad se i izvana narucivalo, a sad ih ima i kod nas za kupiti
ja sam ih vidjela vec u par ljekarni (mislim na aventove, bornfree je bilo za kupiti i ranije)

23 pro 2009, 13:39

svoje mlijeko nisam nikad spremala u staklene bocice, ima neka fora zasto se to ne preporuca ali vise se ne sjecam....provjeri to!

23 pro 2009, 13:50

Hej, zanima me koje su to bočice bez bisfenola i gdje se mogu naći?

imas i stickani topic o tim flasicama. Sad ih vec ima kod nas na trzistu, mora ti na etiketi tj. ambalazi pisati da su bisfenol free.

31 pro 2009, 18:15

pozdrav! znali netko kakve su bočice tommee tippee ja bi kupila jednu zbog onog ventilića.Moja Matea ima grčeve užas pa bi pokušala promjeniti bočicu.

31 pro 2009, 19:58

janja, mogu te jedino dotuci u pojam
grcevi nemaju nikakve veze, ni s bocicom, ni s hranom. Oni jednostavno postoje :( i prolaze oko 3 mjeseca djetetova zivota.

31 pro 2009, 21:56

potpis na swnovu.
mi smo u pocetku izmjenili puno bocica dok nije pala odluka na aventove.
moj malac nije imao grceve, ali je znao dosta prditi (cak i dok je dojio). nakon aventovih se to smanjilo. mislim da kod njih guta najmanje zraka sto bi u tvom slucaju mozda pomoglo u toliko da je barem ne muci napuhanost i prduckanje.
probali smo i tommee tippee, nisu me bas odusevile.

01 sij 2010, 23:40

swenova mama je napisao/la:janja, mogu te jedino dotuci u pojam
grcevi nemaju nikakve veze, ni s bocicom, ni s hranom. Oni jednostavno postoje :( i prolaze oko 3 mjeseca djetetova zivota.

Ma ja to sve znam "SWENOVA MAMA" ali vrijedi pokušati. Znam da se grčevi pojavljuju skoro kod svake bebe, i najvjerojatnije je ta bočica marketinški trik. Uostalom ja koristim obične staklene bočice od babynove i ok su, Mateu dignem da podrigne i po nekoliko puta.

02 sij 2010, 15:31

Ja sam bila oduševljena Dr brown staklenim bočicama i njihovim vent sistemom, sad koliko bi to pomoglo, ne znam, al mi i nismo imali problema baš sa grčevima!!
Mi smo imali samo par puta problema sa explozivnom stolicom, a to je bila stvar mlijeka, hippovog probiotika!

28 sij 2010, 16:10

evo ja idem na posao uskoro i izdajat ću se i zamrzavati mlijeko tako da mm može dati ujutro dok me nema.
mislila sam i ja uzeti one plastične za urin.

Bočice

24 vel 2010, 20:06

kolko cesto treba mijenjati plastične bočice,jer se i one istroše kolko god sterilizirane itd...?!

Re: Bočice

24 vel 2010, 22:26

naravno da se istrose.
ja sam ih mijenjala otprilike svaka dva i pol mjeseca, ako nisu pokazivale znakove ostecenja, a ako bih vidjela koju ogrebotinu na njima i ranije. Govorimo o plasticnim flasicama. na staklenim trazis krhotine, ali one su u pravilu, izdrzljivije i kao takve mogu dulje trajati.

24 vel 2010, 23:01

mi imamo born free ne mjenjam njih jer su odlične,za sad,nego mjenjam dudice.redovno ih steriliziram,ne vidim razloga zašto bi ih trebalo mjenjat ako nemaju oštećenja.osim dudica svakih mjesec dana.

24 vel 2010, 23:05

ma ne znam, ja sam ih mijenjala jer sam cuknuta u glavu, malo.
Odnosno imam majku kemicarku koja mi je odmah napricala kako plastika moze imati ostecenja koja nisu vidljiva okom, a ta ostecenja mogu biti stetna zbog kemijskih spojeva koja se otpustaju iz plastike pri zagrijavanju sto se dogadja svaki put kad steriliziras ili kad nalijes vrelu vodu. :loce
Moram priznat da nikad nisam provjeravala.

24 vel 2010, 23:51

jesam ja, zato i plačam boce po stotinjak kuna,sad su nešto jeftinije čini mi se 150kn 2kom. ove su bez bisfenola.

25 vel 2010, 21:45

swenova mama je napisao/la:svaka dva i pol mjeseca

ja sam ipak malo rjede, pogotovo ove bez bisfenola.

26 vel 2010, 11:26

Ja sam uvjek koristila staklene, i nisam ih jako cesto mjenjala jer nisu bile ostecene, ali dude na njima svaka 3 mjeseca obavezno.

26 vel 2010, 11:34

ja koristim Aventove-još uvijek, i nisam ih mijenjala, samo dude gore :dunno
Odgovori