O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.
Odgovori

S kojom ste namirnicom počeli dohranu

riža
13
13%
rižine pahuljice
13
13%
palenta (kukuruzna krupica)
8
8%
kukuruzno brašno
0
Nema glasova
kukuruzne pahuljice
0
Nema glasova
proso
4
4%
amaranth
1
1%
kruške
7
7%
jabuke
31
31%
mrkva
13
13%
korabica
1
1%
tikvica
3
3%
bundeva
1
1%
pasternjak
1
1%
luk
0
Nema glasova
batat (slatki krompir)
1
1%
nešto drugo
2
2%

Ukupno glasova : 99

Re: S kojom ste namirnicom počeli dohranu?

25 sij 2013, 17:30

Ja sam prvu s jabukom i mrkvom i to nam je baka slala domaće zato sad mrkvu ne obožava a jabuke prodju samo kad nema čokolade
Mislim da cu drugo isto bas s jabukom počet

23 vel 2013, 00:36

Prvoj sam dala jabuku jer mi je u siječnju izbor bio dosta uzak i imala sam domaćih neprskanih jabuka(a bilo je to prije 18 godina). Nije htjela uopće ništa pojesti: žlica s jabukom ne može, prazna žlica može. Pokušavala sam svakih par dana i trebalo je preko tri tjedna da uzme par žličica. S drugom i trećom sam krenula s mrkvom i iznenadila sam se kako su brzo prihvatile (sezona, bilo je u vrtu). Četvrti sinko je bio kao i najstarija, samo kad je odbio jabuku, za par dana sam mu probala dati rižine pahuljice s izdojenim mlijekom i pokušavala dok nismo uspjeli. Činilo mi se da bi to nekako najlakše mogao prihvatiti. I njemu je trebalo skoro mjesec dana da stvarno i pojede par žličica. Često sam morala i u ostalu hranu dodavati izdojeno mlijeko ako sam htjela da ju prihvati. Zato je peti sin poludio od sreće što je dobio žlicu u usta (baka mu je dala frutek od breskve dok sam sa sestrom bila u kupovini) i pojeo čitavu bočicu. Nije bilo reakcija. Inače je jabuka bila ok za dalje, samo što mu se toliko svidjela hrana da je sa 6,6 mjeseci prestao sisati. :( Šesta princeza je također krenula s mrkvom, ali je i njoj trebalo skoro mjesec dana da prihvati dohranu.

23 vel 2013, 08:29

dulcineja - dobronamdošla! drago mi je da imamo mamu sestoro djece s nama. :kiss
predstavi nam se na našem podforumu za predstavljanja :mah

05 stu 2013, 18:09

vidim da je jabuka i dalje vladarica za početak dohrane :lol :lol

05 stu 2013, 18:25

A mi sa rizom. Nije dobro prosla :lol

24 stu 2014, 22:04

Liv Tyler je napisao/la:S prvom sam počela s mrkvom. Onda je mrkva tako išla, a ja imala iz vrta domaće, mlado, ne špricano i uvijek na dohvat ruke. I da napomenem da nisam imala ovaj forum.

S drugim sam počela s jabukom, nemam pojma što me spopalo ali je sinko bio osjetljiv na nju i dobio grčeve i strašno mu je smetala pa sam je pomakla skroz tamo oko godine. Na krušku je jednako reagirao.
Samo da spomenem da ih sad obožava.
Forum sam tek bila otkrila i počela polako nadopunjavati znanje.

Onda sam u međuvremenu pronašla i brošuru o dohrani "okus ljubavi", prošla kroz neke tečajeve onako čisto informativno, pronašla ovaj pdf i moja svijest o prehrani se počela polako mijenjati i prilagođavati mada još uvijek ne znam sve.

Sad s trećom sam krenula s žitaricama, s palentom. Iako smo tek na početku, s palentom joj može proći sve i više pojede te obroke. Ostale žitarice koje je kušala do sad jednako dobro prolaze, a radi sinkovog iskustva s osjetljivošću na hranu do sad sam sve davala makar minimalno termički obrađeno. Tek ću se sad polako početi opuštati i ono što ide sirovo davati sirovo.

Počinjem po četvrti put. Palenta. :znoj

02 tra 2015, 15:55

Počeli smo s rižinim pahuljicama na ad. Dobro ih prihvaća zasad. Danas nam je 4. dan da ih papamo i pojeo je skoro sve što sam pripremila tj. oko 12 žličica. :yess Mislim da su dobar izbor za početak jer ih je vrlo lako spremiti, a kad počnemo zapravo jesti onda ćemo se bacit na ozbiljnije kuhanje :nokti

05 tra 2015, 16:10

Mi smo odmah poceli s kuhanjem svega jer mi je bilo bitno da prihvate razne teksture, a ne da je sve glatko i kasasto.

Kolicine ne moraju biti velike kao ni lonci za kuhanje. Meni je odokativno mjera bila jusna zlica za zitarice, komad vocke ili povrca, u pocetku i po cetvrtina ili polovica. S vremenom i potrebama sam povecavala i te kolicine. Jugaste obroke sam mjerila salicama. Ili po onoj zdjelici za puding.

Za kuhanje sam uzela par manjih zdjela ala one za mlijeko.

To da docaram kolicinu i velicinu upotrebljenog vam lakse.

09 tra 2015, 16:29

Tikvica

18 svi 2015, 12:25

ovaj put s palentom. :mrgreen

18 svi 2015, 14:59

Rižine pahuljice? Gdje toga ima?

Neve - nije li palenta teška?

18 svi 2015, 15:06

leptir422 je napisao/la:Rižine pahuljice? Gdje toga ima?
ovakvo pitanje ti je taman za prvu mrkvicu, ne za ovaj topik. ali ima u dm-a mislim. nisam nikad kupovala, radije dajem namirnicu- rižu nego njen derivat

leptir422 je napisao/la:Neve - nije li palenta teška?
kuha se rijetko, jušno. 2x sam počela s rižom tako da mi se palenta čini kao laganica, ima dobru energetsku vrijednost i lako je probavljiva. ako baciš oko na dnevnike dohrane, još je netko počeo tako.

22 svi 2015, 09:42

thnx :hug
Odgovori