Cula sam da se mleko moze dati na analizu, ali ne znam nikoga ko je to radio. Zato je dojenje tesko. Meni je s drugim bilo teze iako sam "kao" vec sve znala. On je bio fina guza i mnogo manje efikasan sisavac od starijeg.
Neimanje podrske je mozgoubijajuce. Nije ti lako. A urinoinfekt pride dodatno otezava.
Nema ga on sta nositi u 20h i uspavljivati, tad treba pravo na grudi, pa onda sve ostalo (eventualno presvuci ga pre podoja).
Daj mu na svaki kme, daj mu onoliko koliko zeli, dodaj posle podoja AD ili svoje izdojeno ako mislis da nije dosta... sve vec znas.
Meni su obojica do 6 meseca non stop bili na grudima, sikili nekad na 5 minuta razmaka, nekad se satima nisu skidali, nekad su bili perfektno uobroceni. I ja sam cvrsto verovala da svaki put kad traze sika im treba, oni znaju zasto. M. sam nosila u marami, jer je non stop visio na meni, nisam mogla drugacije da stignem da se poigram sa S. i zavrsim kucne poslove, jer on u svom krevetu nikad nije spavao duze od par minuta, a u mojoj blizini jeste. Pokusaj da spavas sa njim preko dana i trazi da ti prave prilike za to (mozda ce mu se i spavanje tako popraviti).
Zanemari kucu i ostale obaveze (osim starijeg deteta), dobro jedi, dobro spavaj - ovo ti je imperativ. Trazi pomoc i odmenu jasno i glasno (ako se vec sami ne sete).
Borite se dalje i samo hrabro, dan po dan.

pocela sam mu davati i dohranu, no na pregledu s 3 mjseca je pedijatar rekao da umisljam i nek ga samo dojim. sto i jesam. znao je plakati, ali ja sam ga zabavila, bio je dobro dijete i valjda je jadan zaboravio da je gladan