O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.
Tema je zaključana

Re: Sta im danas kuhate - new part

22 vel 2012, 12:37

ubaciti cu se ovdje da vas pitam, sto davati 10. mjesecnom djetetu za dorucak? napoinjem da to mora biti nesto sto se moze jako smiksati jer jede samo tako. do sada sam mu davala nesto sto ovdje zovu grot, nemam pojma kako se to kod nas zove. najblize bi bilo da je to neka kasa od zitarica koja se radi na vodi. ali, maliome se zgadila i vise ne zeli ni prici pa ja ne znam sta da mu pravim :conf glupo mi je davati mu samo voce.... ili da probam smiksati tu kasu sa nekim vocem kao za meduobrok :/ sta vi dajete svojima za dorucak? posebno onima koji ne zele jesti nikakve komadice hrane?

23 vel 2012, 09:30

Nikky - imas ovdje topic koji se zove Drugi obrok - gdje su cure pisale kako im fukncioniraju obroci.

mi smo u to doba jeli musle - 3korn, 7korn ili zobene - sve na vodi sa ili bez dodanog voca, ovisi što bi jele za uzinu poslje. a kad smo uvele jogurt - onda bismo umješali i jogurt unešto gušću kašu.

08 lip 2012, 10:05

podižem temu...

doručak - miješane pahuljice na AD
užina - jabuka + trešnje
*oko deci AD prije spavanja
ručak - blitva+kvinoja+žutanjak
večera - jogurt +palenta

nemamo međuobrok između ručka i večere jer dosta kasno ruča (oko 16.30), a ide spavati u 20.
da li je previše ako ima žitaricu i u ručku i u večeri? recimo skuham proso za prilog ručku pa ga onda stavim i u jogurt za večeru... cicala je do prije tjedan dana i ima 11,5 mjeseci. :mah

29 srp 2012, 16:45

podižem temu:
180 ml ad
doručak: zobene pahuljice i nektarina
ručak: piletina, krupir i tikvica
ad 180 ml većera će bit žitne pahuljice s voćem
prije spavanja 180 ml ad
Tema je zaključana