O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.
Odgovori

Re: Početnička pitanja

05 lip 2009, 10:52

marie claire je napisao/la:Mene je sad strah da Pia previše ne buci, ona bi uvijek papala! Izgleda, mamino dijete!!! :lol

ma to se lako izgubi kad sad krene puzati i hodati.
mene je vise starah ne dobivanja, jos od onog 1 mj. svaki put kad smo kod pedice mi je knedla u grlu kad ga stvlja na vagu. zato tako zbrajam mililitre.

05 lip 2009, 12:18

Draga, nemoj se brinuti, najteže je prošlo, sad će i dobivati sve manje na težini, posebice sa dohranom!

05 lip 2009, 14:43

šta je sa voćnim sokićima i oni spadaju u dohranu...dajete li njih.

05 lip 2009, 14:53

Na pregominu nisam vidjela da pise koliko al sad dajem 150 i probat cu danas opet sa nekom vec isprobanom kasicom voli mrkvu i jabuku, pa cu vidjet sto ce biti. mi smo se upravo vratile iz klaiceve i evo informacija da nema termina za fizikalnu terapiju do 9 mjeseca tak mi je danas receno, i rekla mi je da probam goljak ili vinogradska, ana se kad se naljuti izvija prema van u bananu i glavu baca u natrag.

05 lip 2009, 15:29

ali je izvijanje problem

05 lip 2009, 15:32

nije, i karlo se jedno vrijeme tako izvijao dok je protestirao protiv neceg, pogledali su ga i ortoped i pedijatar i fizijatar i jos je ispao napredan za svoju dob, tako da ne znam zasto je to problem :dunno
inace mi smo radi drugih stvari obisli sve navedene doktore, a to izvijanje nikada nitko nije komentirao.

05 lip 2009, 15:38

pa to sam i mislila.i Ivan se izvija kako mu padne na pamet i nisam to smatrala problemom.veći mi je problem trenutno šta u snu udari glavom od stranice krevetića bez obzira na zaštitu i onda je ljut i probudi se. :mrgreen:

05 lip 2009, 16:59

modesty2 je napisao/la:pa to sam i mislila.i Ivan se izvija kako mu padne na pamet i nisam to smatrala problemom.veći mi je problem trenutno šta u snu udari glavom od stranice krevetića bez obzira na zaštitu i onda je ljut i probudi se. :mrgreen:

Da, tako i Pia, iako ima i posteljinu oko kreveta, trebala bi joj i ručnike srolati u krevetu!
Šta se tiče sokića ne, kašica i voda, uz mlijeko naravno! Ne bih ju učila na sokiće, voda je najzdravija i najbolja!

05 lip 2009, 17:01

suskovic je napisao/la:Na pregominu nisam vidjela da pise koliko al sad dajem 150 i probat cu danas opet sa nekom vec isprobanom kasicom voli mrkvu i jabuku, pa cu vidjet sto ce biti. mi smo se upravo vratile iz klaiceve i evo informacija da nema termina za fizikalnu terapiju do 9 mjeseca tak mi je danas receno, i rekla mi je da probam goljak ili vinogradska, ana se kad se naljuti izvija prema van u bananu i glavu baca u natrag.

Zar ne piše na pakiranju koliko je propisani obrok za određeni uzrast?

06 lip 2009, 12:35

Ne ne pise, pise ti ovako koliko grama ima u mjerici, broj mjerica, kolicina vode i kolicina gotovog obroka . A na dnu neka odredi ljecnik koliku kolicinu obroka za starost i prema potrebi bolesnika te tezini bolesnika rekli su mi 150 al kaj je imala 3 mjeseca i to dr. Jadresin u klaicevoj, kad joj povecam na 200 ml. onda povrati a nisam sigurna to je lagano mljeko. sastav pregomina jemaltodekstrin, biljna ulja soja kolagenneka hrpa kalcija citrat,ortofosfati i vitamini. U biti nema nist a od frendice mala je prestala ga jesti jel nije dobivala na kilazi ima sad 9 mjeseci i ima samo 6300 je teska. moja je sa 4 mj imala 6850 i dobila punu kilu al mislim da ovaj mjesec nista od pune kile to bi bilo malo previse.

06 lip 2009, 13:52

suskovic je napisao/la:Ne ne pise, pise ti ovako koliko grama ima u mjerici, broj mjerica, kolicina vode i kolicina gotovog obroka . A na dnu neka odredi ljecnik koliku kolicinu obroka za starost i prema potrebi bolesnika te tezini bolesnika rekli su mi 150 al kaj je imala 3 mjeseca i to dr. Jadresin u klaicevoj, kad joj povecam na 200 ml. onda povrati a nisam sigurna to je lagano mljeko. sastav pregomina jemaltodekstrin, biljna ulja soja kolagenneka hrpa kalcija citrat,ortofosfati i vitamini. U biti nema nist a od frendice mala je prestala ga jesti jel nije dobivala na kilazi ima sad 9 mjeseci i ima samo 6300 je teska. moja je sa 4 mj imala 6850 i dobila punu kilu al mislim da ovaj mjesec nista od pune kile to bi bilo malo previse.

Najbolje se konzultiraj s doktorom, stvarno ne znam niš o toj vrsti mlijeka, možda se javi netko bolje upućen. Samo ti mogu reći da ako nije zadovoljna sa 150 ml, a povraća kad joj napraviš 200, ponudi joj količinu između, napravi 200 i ostavi 20 ml u boci, ponudi joj 170 ml!

06 lip 2009, 21:06

Koliko najduze dana vam bebe nisu kakale na AD?

06 lip 2009, 21:12

2 dana

06 lip 2009, 21:13

dva cijela, pa tek treci ili?

06 lip 2009, 21:29

Mi znamo preskočiti koji dan, ali rijetko, i to obično nakon dana sa 2,3 stolice!

06 lip 2009, 21:29

Ivan je na ad i kaka svaki dan i po dva puta.

06 lip 2009, 21:32

mi smo presli na 4 obroka, i od tada nije kakao, jucer i danas. to nam je do sad najduze

06 lip 2009, 21:33

pa jeli tako bilo i do sada,mislim na kakanje

07 lip 2009, 13:08

danas smo imali istovar :mrgreen:

08 lip 2009, 14:13

rouge mi smo imali najviše 2 dana nekakanja. i dok je jeo samo AD to nije stvaralo problem. lijepo bi se 3. dan pokakao i sve ok. sad od kad jede i krutu hranu isto imamo po 2 dana nekakanja ali to su onda muke užas jedan. pokušavam to izregulirati ali bude ok par dana i onda opet zastoj.
a ne znam budem vidjela kako dalje. trenutno je ok, a već sam mislila mlijeko mijenjati.

12 lip 2009, 09:12

kako znati kada preći na br.2..Ivan pojede količinu jednog obroka za 5 mj. i hoće još...sada sam na muci da li prijeđem na dvojku ili malo pomalo dohranu.

12 lip 2009, 09:14

za dohranu je prerano! kao i za sokice koji su takodjer dohrana!
prijedji na dvojku.

12 lip 2009, 09:28

modesty2 je napisao/la:Ivan se izvija kako mu padne na pamet i nisam to smatrala problemom
suskovic je napisao/la:ana se kad se naljuti izvija prema van u bananu i glavu baca u natrag.

Za mame cija se dijeca izvijaju u luku stavljam jedan stari topic;izvijanje

12 lip 2009, 09:40

Hvala,ali čini mi se da je to topik za djecu koja imaju nekih poteškoća u motorici i kojima je uz savjet fizijatra preporučena terapija.mislim da ne mora svako izvijanje biti problem mada mi je drago pročitati svačija iskustava.
zakjlučila sam da to izvijanje nije problem ako je djete rođeno na vrijeme bez ikakvih komplikacija.na idućem pregledu ću pitati pedicu pa javim. :mah

12 lip 2009, 09:42

zakjlučila sam da to izvijanje nije problem ako je djete rođeno na vrijeme bez ikakvih komplikacija.

osim sto je ova tema potpuno off topic, tvrdnja koju si napisala je i potpuno netocna.

12 lip 2009, 09:53

onda mi oprostite zbog neznajna

12 lip 2009, 09:58

Izvijanje je pokazatelj problema s motorikom, iako moze biti znak protesta i sl. svakako nek to fizijatar procjeni. :mah

14 lip 2009, 00:01

Ovako sto se tice tog izvijanja nije da pametujem al pedijatrica je toliko vikala da zasto vec nismo isli se naruciti da je to opasno i da to moze utjecati na daljnju motoriku djeteta, al kod nas je problem sto neznam koliko sam puta zvala klaicevu i nitko se ne javlja na taj glupi telefon kao da ja sad njih zovem za ko zna kaj pa to je djete koje treba pomoc fizijatra a ne da mora cekati do 9 mjeseca kak su mi rekli. A ova moja pedijatrica me je toliko napala pa sam joj rekla da nek me ona naruci ak hoce mozda necu toliko cekati. Ustvari otisla sam na internet i na stranicu od Goljaka i poslala im podatke preko maila i ljudi me narucili 3.7 u 14h kod Dr. Mihalic jer ja nemam nigdje vezu da upadne na fizikalnu preko reda iako bi mi bilo super.
Eto izjadala sam vam se i sad mi je malo lakse jer ima mi Anamaria i ugrusak u glavici koji je u resorbciji pa misle da je to od toga a i alergicna je na laktozu i sve nam je koma pa je nekad i mama malo u komi al zato imam vas pa si olaksam dusu.

15 lip 2009, 22:57

Drž se, sve bude ok... :)

16 lip 2009, 09:42

prešla sam na Bebimil2 ali ne piše kaoliko se daje za pojedinu dob.on popije isto koliko je pojeo i kod jedinice.zar duja nije kaloričnija..čini mi se da nije jer i dalje jedemo na 3-4 sata svaki obrok.
Odgovori