Eto i mene tu...na rubu sloma živaca....
Naravno, kao i svi, svome djetetu bi htjela pružiti najbolje što mogu i znam i ubijam se u pronalaženju "zdravog" ...
Nemam vrt, ni baku na selu, zapravo nemam nikoga tko nešto uzgaja...
U Konzumu na eko štandu postoji već duuuugo samo krumpir i jabuka...
U BIO&BIO mrkva, jabuka, batat, krumpir, luk, bundeva povremeno, tikvicu našla jednom u 3 mjeseca...
I naravno kupujem kašice (iako sam rekla da nikad neću) jer nemam izbora, dijete ne može živjeti na mrkvi, krumpiru i jabuci. Pa se trudim kupiti bio kašice, a kad nema ni to posegnem tu i tamo za Bebivitom. S obzirom da je bebač sklon alergijama na hranu (imao je već par reakcija) strogo su zabranjeni citrusi (kojih ima u gotovo svakoj bio voćnoj kašici). Plac u mojem gradu je svaki štand isti, svi kupuju na zelenoj tržnici. Zapravo mi je isto onda da li kupovati u Konzumu ili na placu, izvor je isti.
A meso? Trebali bi početi s picekom, puricom... Opet nemam nikoga kome piceki trčkaraju po dvorištu... I izbor jedino u kojem dućanu kupiti Cekin ili PP...
I što sad?! Dijete treba jesti raznovrsno, koliko god se trudila doći do bio, eko ili jednostavno proizvoda od povjerenja ne mogu
Zažmiriti, otići u Konzum ili na plac, kupiti ono što mu je sada po tablici ok, pokušati zaboraviti na tretmane koje je prošlo svako voće/povrće, kupiti paketić pilećih prsica i ne opterećivat se toliko ili dobiti slom živaca jer živim tu di živim i na rasploaganju imam to što imam (zapravo nemam)?!
Pametni i konstruktivni prijedlozi su dobrodošli.
Kao i riječi utjehe s obzirom da mi se čini da sam se samo izjadala bezveze i da itako nemam drugo rješenje. Al eto, bar mi je lakše.