O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.
Odgovori

Re: bisfenolA

01 tra 2009, 14:30

ne nije aventova, to je naziv marke.
kupila sam u ljekarni, i jos posebno duduce (pa je to skupa 260 kn) jer se na bocicama dobiju one s najmanjim protokom.
a aventove sam ostetila one s bisfenolom, sad su u smecu!

01 tra 2009, 15:06

Ne znam, ja ti koristim staklo i mirna sam! Ove ludosti bez bisfenola sam naručila da imam kad mi baby malo naraste, i kad idemo vanka! Inače doma, samo staklo!
A, budi spremna da ti se ove nove bočice lakše oštećuju! Takva je navodno ta nova plastika! Al, valjda nije opasno! Ajde javi za bornfree, jesi zadovoljna?!

01 tra 2009, 15:08

budem, sad cu mu ih dati za sljedeci obrok.
ma imam i ja staklene nukove u kojima mucka hranu, ali on ne moze sisat na njihovoj dudi.
trazim neke staklene koje imaju drugaciju dud, slicnu onoj aventovoj. ali jos nista od toga, ako ima staklenih onda su to nukove s tom cudnom dudom.

01 tra 2009, 21:27

annci je napisao/la:budem, sad cu mu ih dati za sljedeci obrok.
ma imam i ja staklene nukove u kojima mucka hranu, ali on ne moze sisat na njihovoj dudi.
trazim neke staklene koje imaju drugaciju dud, slicnu onoj aventovoj. ali jos nista od toga, ako ima staklenih onda su to nukove s tom cudnom dudom.

Nuk ima staklenu uskog i širokog grla, kod nas je široko i super nam je! Da vam nije bio protok prebrz, nama je u početku dok je P bila mala jako! Ta duda sa oznakom M ide prebrzo, tako da sam ja kupila S dudu(voda) i prošla iglicom pa sterilizirala sve dok Pia nije napunila 4,5 mj, tek smo sad na dudi M za 0-6 mj. Možda je to bio problem jer znam da se ona gušila na toj M dudi koja dolazi uz bocu za mljieko! Imaš od Dr Brown, naručila sam na netu, nisam još sigurna da ce mi trebati, mislim da je duda slična aventu! Javim ti, kad mi stigne, nisu skupe, 15 (ili 13,5) $ 2 boce za mlijeko!

01 tra 2009, 23:06

marie claire je napisao/la:Nuk ima staklenu uskog i širokog grla

a di si vidjela te sirokog grla, ja sam takve vidjela samo plasticne. to bi nam bilo super jer je lakse u njih stavljat hranu i duda je slicna aventovoj. ma onu dudu nije znao ni uzet u usta.
ja sam probala ove bornfree. super je prihvatio dudu, nisu lose, ali ja bi te staklene nukove siroke....

01 tra 2009, 23:38

annci je napisao/la:
marie claire je napisao/la:Nuk ima staklenu uskog i širokog grla

a di si vidjela te sirokog grla, ja sam takve vidjela samo plasticne. to bi nam bilo super jer je lakse u njih stavljat hranu i duda je slicna aventovoj. ma onu dudu nije znao ni uzet u usta.
ja sam probala ove bornfree. super je prihvatio dudu, nisu lose, ali ja bi te staklene nukove siroke....

Vidim,ti si u zg, ja u st! Znam da u zg imaš u mullera najjeftinije staklene!!!! I obrati pozornost na taj protok, vidim bebač je još malen! Ako je velik, uzmi S dudu i probuši iglicom! Plus, svi su plastični dijelovi bpa free!! :dada

01 tra 2009, 23:41

Čula sam da su medeline dobre, ja naručila na netu.

02 tra 2009, 08:54

na ove born free ide aventova duda, ne mozes onaj aventov drzac dude zavrtit (milimetar razlika :roll: ) ali ipak lijepo stane duda u taj njihov obruc, i sad mi je laknulo....

02 tra 2009, 13:07

to je super info :)
a kako si ostetila ove bez bisfenola? ja sam ih dans dobila, jos ih nisam oprala. kako se uopce peru? Mogu li u perilicu?

02 tra 2009, 13:19

nisam ostetila ove bez bisfenola, nego one stare. ma to je jedino moguce noktom da sam ostetila jer ih perem mekom spuzvicom. valjda sam ih zahvatila noktom. ove nove aventove nemam.

02 tra 2009, 13:25

oces ih narucivati? Mogu i za tebe, jer cu sad sebi drugu rundu, zadnji put su imali samo dvije. Moram jos pitat frendicu jel oce ona, pa mozemo u djuture.

02 tra 2009, 13:30

ma moze, super, maleni je naucen na taj avent pa sve drugo mu je koma za sisat.
dvije bi mi bile dosta, a onda bi mi ove bile za setnju i put.
to su one sto reklamiraju sad na svojoj stranici, malo zuckaste, ali posve istog oblika?

offtopic: dozator je u funkciji, korisna stvarcica, hvala jos jednom

02 tra 2009, 14:11

imas pp.

02 tra 2009, 15:15

swenova mama je napisao/la:to je super info :)
a kako si ostetila ove bez bisfenola? ja sam ih dans dobila, jos ih nisam oprala. kako se uopce peru? Mogu li u perilicu?

Ja još svoje nisam dobila! Jel s cijenom sve ok? Miomao ja također dobila narudžbu, jel na njima označeno da su bpa free?

02 tra 2009, 15:46

je, pise da su bpa free, danas su mi dosle. Cijena im je dvije flasice plus postarina 182 kn, vec su mi teretili i obracunali na kartici.

02 tra 2009, 15:53

swenova mama je napisao/la:je, pise da su bpa free, danas su mi dosle. Cijena im je dvije flasice plus postarina 182 kn, vec su mi teretili i obracunali na kartici.

Ajde, super da je sve dobro prošlo! Ja sam na jugu, pa još čekam svoje! A, i više sam toga naručila, i neke ludosti za jelo i magic cups! Baš jedva čekam, naručivat ću opet ako šta bude trebalo! Kad sam ja uzimala nije bilo bočica, pa sam uzela one nove sa držačima sa strane, vidjet ćemo! Poooooooooozdrav

03 tra 2009, 21:29

Da vas obavijestim, stigla moja narudžba iz USA. Sve ok, al su mi zaračunali carinu tu u Splitu! Bezobraznici!
No, ja sam toga dosta kupila, s aventom prezadovoljna! Uzela sam i Dr Browns staklene s novim anticolic air sistemom!
Pa, onda i posudice za jelo, pribor, sve bpa free!

04 tra 2009, 06:44

ja nemam srece s bocicama, dvije staklene su mi napukle. :roll:
sad su i one u smecu pa sam u iscekivanju ovih aventovih bpa free i onda bi trebalo biti sve po starom.
kakve su ti te posudice za jelo, meni su se na slici cinile fora a vidjela sam da se i na njih moze staviti duda.

04 tra 2009, 16:24

Ja sam uzela od green sprouts zdjelicu i pladanj za jelo, i iz te kolekcije vilicu i žlicu. Od aventa kad sam naručivala nije bilo običnih bočica
pa sam uzela bočicu sa držačima koja može bit bočica i čaša za učit piti i presavršena je! Malo je skuplja, al je fakat odlična, dude varalice od aventa i neki ring od green sprouta za zubiće! Staklene od browna su isto super, fora izgledaju, s nekim novim sistemom, jedino nisam zadovoljna sa sippy cupom od inoxa, jer piše podrijetlo kina! Mislim, američka je firma, al ja sam na kinu alergična! Mislim da je neću ni koristiti, iako bi na ovom site-u sve trebalo bit sigurno, za sve čemu je podrijetlo kina piše responsably made in China, npr i Nuby se tamo radi, al eto, ja sam freak! :rolf

22 tra 2009, 13:19

nije bas da spada u ovu temu, ali da ne otvaram novu

http://www.kadulja.hr/avent/hranjenje/poklopcici.html

jel netko vidio di to ima za kupiti?

22 tra 2009, 15:47

Ja sam ti imala te ili slične poklopčiće, uz izdajalicu su došli! Al, ja sam to sve pobacala jer je s bisfenolom! Jesi ti naručivala sa swenovom ove njihove (aventove) bez bisfenola? Jel ti to došlo uz njih?

22 tra 2009, 15:52

je dobila sam ove bez bisfenola, ali nije doslo uz njih a stare sam isto bacila i sad gledam da cepovi isto izgledaju kod starih i novih pa su vjerovatno radeni i ranije od druge plastike.
bila sam u ducanu di sam kupila ranije te poklopcice i tamo ih vise nemaju, a tek su dobili narudbu aventovih stvari i nece tako skoro novu. pitala u par ljekarni koje su mi bile usput i nemaju.

22 tra 2009, 16:16

Pa kako onda mućkaš mlijeko? Probaj vidjeti dal imaju na netu!

22 tra 2009, 16:31

imam polopce sa onim bornfree bocicama. pogledat cu jos po gradu, valjda ce biti negdje. :/

22 tra 2009, 21:22

Dobro si to sve povezala... Užasno mi je glupo šta nema poklopčića uz bočice, stvarno ne kužim... :dunno
Moj je muž jednom vanka promućkao sa papirnatom maramicom!

23 tra 2009, 11:37

marie claire je napisao/la:Moj je muž jednom vanka promućkao sa papirnatom maramicom!
:rolf
kako je to uspio?

da glupo je sto to ne dolazi s aventovim bocicama, pa nek su i skuplje malo.

jeste skuzili da na aventovoj plastici nema oznake sta je. ja jucer detaljno pregledala cep bocice i nigdje oznake, ali mislim da nije ipak s bisfenolom jer je to cvrsta plastika. nema oznake ni na ovim novim bocicama, ali mislim da su one od istog materijala kao i ove bornfree

23 tra 2009, 13:48

oznaka za ove nove flasice se nalazi na kutiji.

Kako muckate mlijeko, nisam shvatila? ja sam nekad bila u flasicu utrpala sve, gore stavila dudu, poklopac normalni i promuckala, nije nista curilo, zasto trebate dodatne poklopcice? :conf

23 tra 2009, 14:00

ma ja sam kutije odmah bacila, jer nije da sumnjam od ceg su. to sam tek neki dan pregledala jer me zanimalo od ceg je cep.

ja sam uvijek stavila taj poklopcic, promuckala i zamjenila poklopcic sa dudom. sad cu probat ovo sa poklopcem sto kaze sw. mama.

offtopic: sw. bas kad si me opremila hrpom duda br. 2 mi eto sad bas presi na trojku. Ako netkom trebaju te dude ja rado prosljedim, jedva su koristene.

23 tra 2009, 17:40

Ja inače koristim ove nukove staklene, a aventove bez bisfenola samo za vanka! Imam ja tu cijelu kolekciju, šta sam para straštila, ajme meni... pa Dr Brown staklene, pa bornfree, pa nuk, ne bi da imam 5 beba! I užasno mi je glupo šta taj avent nema poklopčiće za mućkanje, na nuku sve pomiješam, stavim poklopac, promućkam, skinem poklopac i hranjenje. MM je na aventovu vanka stavio dudu, pritisnuo papirnatom maramicom rupicu i promućkao! Ove aventove bi morale biti cijele bez bisfenola, ja sam baš nedavno slala upit, i odg da je svaki proizvod na softlandingu otkud smo naručivali bpa free! A, znate da to ameri sve bolesno provjeravaju!

23 tra 2009, 18:21

i ja sam bocicama opremljena bolje nego neki ducani. a jos koliko sam ih bacila.
sad koristim samo aventove i bornfree.
nuk su mi super i prodaju hrpu rezervnih djelova, ali on nikad nije njihovu dudu prihvatio.
mislim da su ti cepovi od aventa i ranije bili od bpa free plastike, a vjerovatno pise na kutiji.
Odgovori