O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.
Odgovori

Re: Mlađi jasličari i vrtićka prehrana

02 ruj 2010, 20:39

danas sam ga našopala doma. teta mi rekla "kako je danas loše jeoooo". :lol

24 vel 2012, 22:09

podižem malo i pejstam moju zbunjenost s generacijskog:

no. zbinjena sam sad s ovim vrtickim tempom. naime tamo jede dorucak oko 8 ili kad je vec iskrcam i onda oko 11 rucak.

drugo - taj raspored klope. sad vise ne znam sta da radim. onaj ritam dorucak - vocka - rucak -vocka - vecera mi sad pada u vodu. prvo jer za dorucak imaju i vocku na kraju. a onda je i rucak odmah za doruckom.
Uzina nakon rucka je raznolika u vrticu, no kad dođe doma nakon full-time vrtica, pojela je tri obroka. Ostaju mi dva. Sta cu sa ta dva.
Da joj kuham - to mi je blesavo, jer su za objed (osim onih ligni - uglavnom juhe i svakakva variva) - voce davati nakon vrticke uzine? uzina nakon uzine?
za veceru bih joj mogla davati zitarice koje smo inace jele s jogurtom za dorucak... bas sam zunjitis

inace prehrana je od tjedna do tjedna - sljedeci tjedan su super variva na meniju, ali ovaj je bio božezakloni. radi se o zloglasnom zapruđanskom objektu u sedišću :mrgreen

24 vel 2012, 22:15

ja tinu doma dam za doručak voćku. jer u jaslicama je prvi obrok za njega kruh s namazom. imaju i ručak, užinu nekad imaju prije ručka a nekad iza spavanja pa ne jede svaki put. no kad dođe doma čeka ga i ručak koji sam ja skuhala, te voćka ili jogurt i večera.
dakle doma doručak - voće, ručak normalna, međuobrok voće ili jogurt) te večera (koja ovisi o međuobroku - ako je mliječni onda je večera nešto drugo ako nije onda je večera mliječni obrok)

19 lip 2012, 00:53

moje dijete ima 9 mjeseci. ali imamo problem sa komadima. zagrcne se od svega imali smo i dva pokušaja gušenja :S
kak će ona u jaslicama jesti komade hrane???

posebno jer ja njoj ne kuham čufte niti mislim.
kako da ju naviknem na komade??

20 lip 2012, 13:01

podižem

20 lip 2012, 13:04

napravi joj fingerfood - neke stvari koje moze sama u ruku uzeti - kuhana mrkvica, krumpiric na kockice kuhan, u gusto napravljena krupica pa izrazana na prutice i tako... komade banane... sad ce i slasne hladne breskve... pa neka se igra. godit ce joj i za zubice, a tako ce se valjda i nauciti na komade.

imate tek devet mjeseci, polako... u vrtic cete s 13! ima do tad ohohoo

20 lip 2012, 13:07

moj stariji je imao taj problem pa su tete usitnjavale, ne brini, nije ni prva ni zadnja.

moj se sa šest i dalje zagrcne na veći komad mesa :ajme
mali melje sve pred sobom, neće nikako nego u velikim komadima :dunno

20 lip 2012, 22:14

može ovo sa palentom na prutiće i bananom. breskvu ne. to se bojim. imali smo već belaja sa keksom za bebe. navodno se topi. je.. ok

i ovo da krumpirom. to može, mrkvu se bojim dati.

24 lip 2012, 16:12

Koja je razlika između meko kuhane mrkvice i meko kuhanog krumpira? :dunno bitno da je skuhano dobro za početak odnosno zrelo voće. S vremenom će ići sve bolje, čeljust kao i svi drugi dijelovi tijela "uči" svakim pokušajem, postaje s vremenom sve bolje usklađen slijed pokreta.
Odgovori