Sada je: 11 lip 2026, 18:44.

Čavrljanje o dojenju (razna pitanja)

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Re: Cavrljanje o dojenju (razna pitanja)

PostPostao/la MARINA 5 » 16 pro 2010, 23:20

Zbunjenost na sreću nije izazvala, ali sam nakon što se već navikla na dudic, shvatila da sam željela da beba osjeća sigurnost kad čuje moj glas, kad ju uhvatim za ruku, kad joj šapćem, kad ju uzmem u ruke ,,,a ne kad joj komad silikona gurnem u usta
sany je napisao/la:
zadranka je napisao/la:
MARINA 5 je napisao/la: I ja sam s varalicom pogrijesila :ajme

sta ste tocno pogrijesile? jedino ako ste je dali u prvih mjesec-dva pa je dudica izazvala zbunjenost kod bebe te pripomogla odbijanju sise, ako nije nista od toga i ona lijepo doji onda ipak nije toliko strasno ;)
...Ponosna sam na svaku pukotinu na mome stomaku...
MARINA 5
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Diami » 16 pro 2010, 23:49

Je, to možda je negativna strana, no bebe eto imaju refleks sisanja i sisanje ih umiruje. Moram priznati da sam ja ponekad stvarno poželjela da moj hoće prihvatiti dudu makar nekad na kratko - jer nije htio nikako, a smirivanje i davanje osjećaja sigurnosti glasom, blizinom, šaputanjem pa čak i nošenjem - i prečesto nije uspijevalo i pomagala je jedino sisa odn. sisanje (jer u tako nekim situacijama nije bio gladan, samo je htjeo onako lagano cickati, tek toliko da ima nešto u ustima). A to je kod nas znalo biti i počesto i podulje...

Tako da ima duda i "pozitivnih strana", ono kad si premoren, kad te već bradavice bole, samo nosanje i tepanje ne pali i slično. Kak se ono veli - sve je to relativno. :dada
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la ruzica18 » 20 pro 2010, 21:30

Cure ima li tko isjustva sa bromergon tabletama za prestanak izlučivanje mlijeka?
ruzica18
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Stefanova_mama » 20 pro 2010, 22:59

Mozes li nam napisati neke detalje (koliko je stara beba, kako ste do sad stajali sa dojenjem, koliko podoja ste imali, zasto vam je savetovan bromergon...)?

Pri tome ne mislim biti neuctiva i radoznala, nego samo uputiti na to da vise detalja o tome sta vam se desava povecava verovatnocu da se neka od cura prepozna u tvojoj situaciji i da savet.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la ruzica18 » 21 pro 2010, 09:17

Ovako beba je stara tjedan dana. Dojila sam 3 dana i pukle su skros bradavice, jer su uvućene tako da možete sa štapićem za uho u njih. Plakala sam se od bolova, jer je šikljala krv i odlučila sam prijeći na bebimil i tada su mi prepisali bromergon da se ne izlučuje mlijeko te da ne dobim upalu. Stavljam si obloge, ali tablete imaju ružne nuspojave. Vrti mi se cijeli dan od njih i u glavi kao da mi je pritisak neki.
ruzica18
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la angel » 21 pro 2010, 09:27

ruzica18 možda da ipak probaš sa listom kupusa ako si već tako odlučila.Znam dosta žena koje su uspješno dojile sa uvučenim bradavicama ali isto ih tako znam koje nisu uspjele.Cure će ti bolje odgovoriti :jadnimi

Mene muči vrtoglavica,mislim da željezo nije u pitanju jer mi je uvjek bilo na gornjoj granici već da je želudac u pitanju.Jedem normalno,pijem puno,ali meni se manta tako da se bojim malenu nosati,ne znam kako danas sama s njom do doma zdravlja na kontrolu :( Ovako mi je bilo i sa starijom,njoj sam sa 6 mjeseci počela uvoditi Ad radi istih problema. :/
angel
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la ruzica18 » 21 pro 2010, 09:36

Probat ću ih još danas popiti pa vidjeti...ja isto ne nosim bebu, jer se rušim...koma...nisam mogla.Plakala sam nad njim u bolnici i istiskala dojku, a on je plakao od gladi...užas...
ruzica18
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Diami » 21 pro 2010, 13:41

Peršin je jači od kupusa. Bilo što od toga možeš stavljati u grudnjak i držati non-stop, zamijeniš listove kada više povenu. Kada se time liejče upale drži se do 8h jer nakon toga djeluju na smanjeje količine mlijeka, tako da slobodno drži to u grudnjaku par dana 0 do 24, neće škoditi sigurno, a pomoći će da se brže smanji količina mlijeka.
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la ruzica18 » 21 pro 2010, 18:53

Hvala cure! Bacam tablete odmah u koš za smeće. A kupus je već u grudnjaku sa oblozima. Ne mogu vjerovati da uopće takve tablete postoje. Užas...hvala Vam :kiss
ruzica18
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mrvica19 » 25 pro 2010, 06:33

Curke,mame bebaći...želim vam svima sretan Božić!!!!!! :mah Naš Fran je oduševljen borom,svijećicama,ukrasima...ovo mi je najljepši Božić!!! :luv
mrvica19
Ulizica sa slatkišima

PostPostao/la ruzica18 » 25 pro 2010, 10:47

Ja se pridružujem čestitkama. Nama je isto najljepši Božić, jer je pokraj nas Matej. :) :mah
ruzica18
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Stefanova_mama » 25 pro 2010, 12:04

Sretan Bozic cure! :mah
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la mrs. eastwood » 27 pro 2010, 09:52

evo nas danas deveti dan i iskljucivo dojimo!

mislim da nas muci vazda prisutno pitanje - do kad ce se pojavljivati zelene stolice?!? svi kazu, uljucujuci i patronazu da su to stolice gladi :ne - no nama je jasno da to nije tocno.

podoja imamo i do 10 dnevno, pelena ima 5-6 i od toga bude uglavnom zelenih, zeleno-smeđih, a uleti bar jedna smeđa dnevno, ako ne i dvije. Popišanih isto ima (tesko je to skontat ove pmp-ice upijaju ko blesave)!

doji na zahtjev,a ja je stvarno pustim da izžmika sve iz cice, nekad to traje i vise od po sata... u nadi da ce dohvatiti ovo masnije mlijeko... :dunno
kako uopce znati da je dohvatila to masno mlijeko???

jel i to s pojavom let down-a? to mi se dogodi mozda jednom dnevno, da curi iz druge cike dok se na prvoj dojimo?

da, imali smo i zuticu u rodilistu...

meni bi trebalo bit samoj jasno dok ovo pisem da se cini da sve radimo ok, ali opet... :dunno

patronaza ce tek u cetvrtak - petak doc s vagom, pa da i brojcano vidimo napreduje li...
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la Stefanova_mama » 27 pro 2010, 15:01

U okviru 2-3 sata daj joj samo jednu dojku, tako ce doci do masnijeg mleka, pa tek onda drugu.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la Diami » 27 pro 2010, 18:19

I pokušaj pred kraj podoja raditi kompresije, na ovom linku je objašnjeno kako. To isto pomogne da dođe do masnijeg mlijeka.

Što se tiče let-downa, nije nužno da na drugoj dojci počne curiti mlijeko kada na jednoj krene let-down. Sam let-down skužiš uglavnom po tome da beba počne cicati onako par velikih gutljaja, dakle na početku onako vuče kratke poteze, pa malo stane i onda nekad kad krene mlijeko odn. let-down počnu veći gutljaji - spusti bradicu, kratko stane, digne bradicu, spusti bradicu, kratko stane, opet digne i tako dalje - svaki put dok drži spuštenu bradicu mlijeko curi u usta takoreći.

Što se tiče stolica gladi, može biti da ima previše zraka u crijevima, a može biti i drugih razloga. Svakako ne bi kakala da se ne najede.
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la MARINA 5 » 27 pro 2010, 19:50

Hej curke, mi imamo 6 mj. i još uvjek nakon podoja moja I. bljucne,,, do kad to traje ????? Zbog čega uopće sad dolazi do toga ,mislim da je već dovoljno velika da stane kad joj je dovoljno :conf , uvijek je poslije dojenja ostavim da legne ili u polusjedeći da miruje ali ona je jaaaaaakkkkoooo aktivno dijete i odmah trpa nogiceusta i napreže se pa naravno bljucne...... :(
...Ponosna sam na svaku pukotinu na mome stomaku...
MARINA 5
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mrvica19 » 27 pro 2010, 22:06

pa da i sama kažeš npreže se,stavlja nogice u usta odmah poslije jela..naravno da bljucne!! :)
mrvica19
Ulizica sa slatkišima

PostPostao/la mrs. eastwood » 28 pro 2010, 12:19

tnx diami -danas je patronaza vagala i dobili smo od srijede kad smo izasli iz rodilista 210g!

sad sam mirnija... a zelena je jucer samo bila jedna tokom dana!
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la Diami » 28 pro 2010, 14:03

Super! :yess Vjerojatno i ona polako lovi tehniku i produkcija se zalaufala i pomalo sve sjeda na svoje.

Btw nemoj se prepasti ako za nekih tjedan i pol počne opet danonoćno visiti na cici - tad je otprilike prvi skok u razvoju i povećava se potražnja.
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la mrvica19 » 29 pro 2010, 13:23

hej curke!Stigli mi sa duugo iščekivane kontrolice!!Fran ima 6670 i dug je 60cm,zlato mamino dobio je kilicu u mjesec dana,a ja se stalno brinem...primio je i cjepivo malo plakao i dokazao svima da je veeeeliki dečko!! :mah sad smo baš sreeetni!! :yess
mrvica19
Ulizica sa slatkišima

PostPostao/la zadranka » 29 pro 2010, 18:42

:mah bravo Mrvice pravi komadić.
I mi smo prošli kontrolicu jučer i moja je 6400 teška,a 64 duga,naraslo mamino zlato 6 cm u mjesec dana :mrgreen cjepljenje prošlo bez ijedne suze,hrabra cura na mamu :)
25.9.2010 mamina princeza i ljubav najveća
22.08.2012-andjeli moji
29.1.2013moj princ
zadranka
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Stefanova_mama » 29 pro 2010, 20:29

Bravo za mere, svaka cast samo napred! :mah
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la mrvica19 » 29 pro 2010, 21:04

zadranka je napisao/la::mah bravo Mrvice pravi komadić.
I mi smo prošli kontrolicu jučer i moja je 6400 teška,a 64 duga,naraslo mamino zlato 6 cm u mjesec dana :mrgreen cjepljenje prošlo bez ijedne suze,hrabra cura na mamu :)

heheh smiješno mi je kada gledam da je tvoja mlađa mjesec dana a skoro su isti u kilaži još je tvoja duža :hahaha ..moj je kao buhtlica..obraščići..sav okrugao..a tvoja je prava mala manekenka..prava napredna curica,a mama joj toliko zabrinuta :ajme bravo za oboje :luv
mrvica19
Ulizica sa slatkišima

PostPostao/la mrvica19 » 06 sij 2011, 22:34

zadranka je napisao/la::mah bravo Mrvice pravi komadić.

Zadranka pa kamo si nestala ovih dana?Fališ ti i tvoja curica...Možda imaš nekih novosti.. :mah
mrvica19
Ulizica sa slatkišima

PostPostao/la penny » 07 sij 2011, 10:23

naisla sam na zgodan link o ljekovitim biljkama za trudnice i dojilje,pa koga zanima :mah

http://www.ringeraja.hr/clanek/ljekovit ... e_437.html
...always look on the bright side of life...

slika slika
penny
teta mačka, teta kučka

PostPostao/la angel » 08 sij 2011, 11:02

Penny i ja sam naišla na ovaj link i pijem komorač,anis,kim i kopriva (čaj)
samo nisam tražila ovu grčku djetelinu,zna li netko ima li kod nas to kupiti ili se treba naručiti preko neta?
Bravo zadranka imaš pravo dugu bebu :dada
angel
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la zadranka » 08 sij 2011, 18:56

Pozdrav majčicama dojilicama :mah
Pokvario se laptop i nikako da mi ga vrate :( evo danas napokon vračen pa sam hapy!
Moja malena se počela glasno smijati i sve mi je slađa,ali i teža,mamine ruke teško mogu više nositi !
Nastavi li ona ovako papati teško ću je nositi ja uopće s mojih 52 kg. :)
Što se ovih biljaka tiće ja nisam baš ništa probala pa ne znam ništa o tome :dunno
Mrvice kako ste nam vi ?
22.08.2012-andjeli moji
29.1.2013moj princ
zadranka
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mrvica19 » 08 sij 2011, 22:09

heeej i ja pijem taj čaj komorač anis i kim!Znači Zadranka počelo je glasno smijanje i kod vas..mi smo trenutno shvatili da možemo vrištati..Dobro smo uglavnom i mene bole i ruke i leđa od nosanja,pane i u kilaži mi smo sliče i u kilaži ja sam sad na 51 opet sam smršavila..stalno u pokretu pa :ajme Eto pozdravčiće šaljemo malenoj naprednoj Sari!Živjelo dojenje :luv
mrvica19
Ulizica sa slatkišima

PostPostao/la penny » 08 sij 2011, 22:16

sad sam tek malo skrolala i gore na ovoj stranici-
ruzice,zao mi je sto se niste malo vise potrudili,odnosno,da niste dobili savjet kad je trebalo
ja sam imala isti problem...ali uz pomoc med. sestara i raznih pomagala smo ipak uspjeli dojiti...i to punih 18 mjeseci
prva 3 sam proplakala od bolova i nelagode,al mogu reci da se isplatilo
...always look on the bright side of life...

slika slika
penny
teta mačka, teta kučka

PostPostao/la zadranka » 24 sij 2011, 21:01

Dojilice gdje ste? Kako ide cicanje,kakve su vam noći ?
Mi jednom papamo u noći i to oko 3h i bez toga moja princeza ne može :dada :dada
Mrvice gdje ste vas dvoje?
22.08.2012-andjeli moji
29.1.2013moj princ
zadranka
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PrethodnaSljedeća

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.