O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.
Odgovori

Re: dojilice 'velikih'

17 svi 2011, 18:48

Diami divim ti se, ponajprije na živcima.

18 svi 2011, 22:45

mene lagano prolazi volja za dojenjem :( bližimo se drugom rođendanu, a ja sam si još na početku zamislila dojiti 2 godine. a što se meni manje da to ona više trči za mnom i urla sisaaaaaa. i sad ne znam što bi...
Diami, tebi još jedan put :klanja

19 svi 2011, 08:26

Just razumijem te. Razmisli još jednom ali ti znaš najbolje kako se osjećaš. I kakva je L po tom pitanju. Sjeti se samo da se tek odvikla od pelene pa je možda i zato trenutno pojačana njena želja za tvojom bliskošću. A možda i ona uskoro pokaže želju za stati.
U svakom slučaju želim da vam objema bude drago na odrađenom stažu ali i na prestanku. Dvije godine su lijep dojilački staž i nemaš zašto žaliti. To je veliki uspjeh. Znam da ste obje uživale.

19 svi 2011, 08:44

U zadnje vrijeme mi se par puta dogodilo da sretnem prijateljice ili poznanice koje dugo nisam vidjela, a rodile su u međuvremenu, to su bile bebe od par mjeseci pa do godine dana. Cure sve u tome, pa pričaju o bebicama i pitaju mene iskusnu za savjete. I sve redom pitaju: kad si prestala dojiti? :lol Očito u nadi da ću ima dati kakav dobar savjet kako se dijete odvija od sise...

Ali evo baš pred nekih mjesec dana mala je pokupila neku virozu, naglo joj je skočila temperatura preko 38 s nešto. Prvi put da sam je vidjela kako je plačljiva i razdražljiva zbog bolesti, inače to dobro podnosi. I tako leži sva crvena na kauču, cvili i sve je više nervozna. Pitam je: hoćeš cicu? Daaa, kaže ona kao s olakšanjem. I kako je sisala, točno sam osjetila kako se sve više smiruje i kako tone u san. Već mi dugo dojenje nije tako dobro došlo :) Drugi dan je već bila zdrava, a za dva dana bili smo na rođendanu na otvorenom skoro cijeli dan i nije se primjećivalo da joj je išta bilo...

19 svi 2011, 13:20

ma Liv nisam ja još za prestati, ali idem lagano prema tome :mrgreen neću ja to napraviti da njoj bude teško, to nikako ne želim. ali sam već mjesecima bolesna, pa sam umorna od svega.
ali sam sinoć lagano spavala, pa skužila da se nije ni jednom probudila za sisati (znaš da ja inače spavam dok ona to obavi). a kako se budi već danima suhe pelene, možda stvarno prestaje sisati noću, pa možda i zato preko dana nadoknađuje. sad ću se potruditi to malo proučiti :hahaha

20 svi 2011, 14:30

pomikaki je napisao/la:Ali evo baš pred nekih mjesec dana mala je pokupila neku virozu, naglo joj je skočila temperatura preko 38 s nešto. Prvi put da sam je vidjela kako je plačljiva i razdražljiva zbog bolesti, inače to dobro podnosi. I tako leži sva crvena na kauču, cvili i sve je više nervozna. Pitam je: hoćeš cicu? Daaa, kaže ona kao s olakšanjem. I kako je sisala, točno sam osjetila kako se sve više smiruje i kako tone u san. Već mi dugo dojenje nije tako dobro došlo :) ..

Ovo je prvenstveno razlog za moje produljeno dojenje. Ako cica bolesno dijete sigurno neće dehidrirati.

20 svi 2011, 14:40

Moj Leon ima 19 mjeseci o u zadnjih tjedan dana je cak 3 puta!!! prespavao noc u komadu, bez dojenja. To mi daje nade da bi uskoro mogao potpuno izbaciti nocno dojenje :) .

20 svi 2011, 14:48

Tanja kod nas isto tako :yess držim nam fige!!

21 svi 2011, 19:18

Mi punimo 28 mjeseci i jos uvijek je cika jako "in". ;)

22 svi 2011, 15:13

Balu svaka ti čast!

Mi još uvijek imamo jedan noćni i jedan ranojutarnji podoj.

22 svi 2011, 16:56

Liv samo toliko?!

22 svi 2011, 17:20

Ma neeeeeeeee!!!!!!!!!!! :hahaha

Ovo gore sam mislila samo na noć!! Dan nema broja. Još smo u punom jeku.
Mislila sam da nam se ne nazire kraj noćnom dojenju. :mrgreen

22 svi 2011, 20:58

kod nas dojenje se menja ovisno o aktivnosti u toku dana i koliko je pojeo za veceru.
ako je aktivan onda sisa samo za uspavljivanje i 1-2 nocu ako dobro pojede.
ali ako vidi mene ili je kisnjavo i ne moze van onda samo ide po mene i vice sisa, sisa, sisa...i onda ja pokusavam da mu odvucem paznju. :ajme

23 svi 2011, 16:14

Arkana10 je napisao/la:kod nas dojenje se menja ovisno o aktivnosti u toku dana i koliko je pojeo za veceru.
ako je aktivan onda sisa samo za uspavljivanje i 1-2 nocu ako dobro pojede.
ali ako vidi mene ili je kisnjavo i ne moze van onda samo ide po mene i vice sisa, sisa, sisa...i onda ja pokusavam da mu odvucem paznju. :ajme

Podpis!

02 lip 2011, 14:32

prijatelj mi je neku večer predložio, kad se L oko 12 već probudila, da ne otrčim k njoj nego da joj se probam samo javiti preko baby alarma i reći da sam tu, da ne brine i nek nastavi spavati. meni je bilo teško to, ali su me on i mm stisli, pa sam probala. i zaspala je u sekundi. ja ostala :shock i tako se 2, 3 puta budila, ja joj se javim, a ona nastavi spavati. i tek oko 4 ujutro je rekla mama dođi, pa sam joj došla. uglavnom, nekoliko dana već prakticiram to i sad se definitivno probudi samo jednom za sisanje, ostalo spavaaaa :yess
a i stalno pričamo kako će ona uskoro biti velika, pa da neće sisati i da mene bubaju sise. i sve češće, kad krene sisati, sama kaže buba sisa, poljubi ih i ode.
i zadnje dvije večeri kad se uspavljujemo i ja ju nudim sisama, ona kaže neće papa sise. i to i po nekoliko puta i baš se trudi zaspati da joj ja pričam priču i da se mazimo, a da ne sišemo. ali onda na kraju tužno kaže mama, daj sise, ja joj kažem naravno ljubavi. ali ona posisa par guceva, okrene se i zaspe.
sve u svemu, meni se čini da se ipak krećemo prema mom snu, u kojem ona odluči da neće više :mrgreen

03 lip 2011, 19:08

Dobro to vama ide, stvarno svaka čast!

Mog malenog ne dira što mene eventualno buba - pusti on ako kažem da me boli, al za koji tren traži nastavak... :ajme Stvarno u nekim fazama siše češće nego seka - ona je drugačiji tip, on se za sve tiješio na sisi, a ona ne, vrlo je kategorična - kad neće neće.

11 lip 2011, 10:57

nakon velike početničke sreće, mala stagnacija :mrgreen
ne pokušava više zaspati bez sisanja, dapače, baš se pošteno nacica, ali smo se dogovorile da sisamo samo za spavanje (3 podoja-dnevno i noćno uspavljivanje i jedno buđenje po noći). i to nam funkcionira. rijetko zatraži preko dana, i brzo odustane.
10tak dana smo na smanjenom dojenju i ja odmah dobila 2 kile :yess

12 lip 2011, 16:08

Diami je napisao/la:Mog malenog ne dira što mene eventualno buba - pusti on ako kažem da me boli, al za koji tren traži nastavak...

Identično.

justdoit je napisao/la:10tak dana smo na smanjenom dojenju i ja odmah dobila 2 kile

:lol

Kod nas sve po starom; još smo debelo u dojenju, a kako nam je sad aktualna faza odvikavanja od pelena onda neću smanjenje dojenja ni potencirati. :mrgreen

13 lip 2011, 14:43

da, i ja sam čekala da pelene riješimo, ali onda odma i dojenje. jer je sad sva ponosna na sebe kak je velika i ne nosi pelene, pa smo samo nastavili s tim filmom :mrgreen
Diami, strogo mu zabrani diranje i gotovo. evo, meni je tek nedavno uspjelo to.

13 lip 2011, 18:23

justdoit je napisao/la:
Diami, strogo mu zabrani diranje i gotovo. evo, meni je tek nedavno uspjelo to.

Ma ne dira on ništa, nego sam mislila na osjetljive bradavice. Diranje sam upravo tako riješila - kad mi je postalo previše rekla sam - ne može više - i pretrpjela par plakanja i vrištanja i moljakanja i onda je zaboravio, kroz dva, tri dana. A sad ako krivo uhvati i boli - odmah pusti kad kažem/zamolim, al onda hoće nastaviti ako nije po njegovom mišljenju dosta popio još.

30 lip 2011, 10:54

taman kad sam se navikla na jedno buđenje noću su nam krenule trojke i vratili smo se na ritam novorođenčeta :ajme

30 lip 2011, 11:22

evo mi za koji dan sustižemo sekin staž od 29 mjeseci...to sam si bila dala kao staž i za M. ali sad sam u fazi predomisljanja :lol

26 srp 2011, 14:30

21,5 mjeseci i jos traje

26 srp 2011, 15:17

Upravo izračunah - 32 mjeseca s K i 5 s M. Odn. 27 mj. jedno i 5 mj tandem. :loce

07 ruj 2011, 19:35

cure, ja vas napuštam. sretna i ponosna, sa stažem od 2 godine, 2 tjedna i 2 dana :mrgreen
:kiss i uživajte dojeći

07 ruj 2011, 21:33

super! kako ste uspjeli?
dojimo jos za uspavljivanje, ali sad nakon upisa u vrtic trazi cesce po noci.

07 ruj 2011, 21:39

Ah, mi i dalje u pogonu..opce ne znam kak prestati:( (2 god i 7 mjeseci)

07 ruj 2011, 22:34

Mene zanima kako starijeg izbaciti iz tandema bez nekih posljedica...

08 ruj 2011, 14:56

Sanika je napisao/la:Ah, mi i dalje u pogonu..opce ne znam kak prestati:( (2 god i 7 mjeseci)

:jadnimi
I mi smo tu i ja se više ne trudim...prikopča se jednom - dva puta dnevno i navečer prije spavanja...svi pokušaji propali...zadnji zbog moje grižnje savjesti i sad čekam dan kad će sama prestati tražiti...možda ću se načekati :ajme

08 ruj 2011, 15:54

SunčicaVŽ je napisao/la:sad čekam dan kad će sama prestati tražiti..

to sam i ja dugo čekala, pa mi je samo jedan dan puklo da nemrem više. i kako smo u to vrijeme bili skroz u rođendanu, rekla sam joj da se mlijeko pije 2 godine i da se onda pokvari, pa da ga više nećemo piti. a i tako smo velike, pa nam ne treba, nego ćemo ga iz čaše piti. i ona je to predobro prihvatila :luv baš me iznenadila jer je baš bila cicoljubac. mislim, i dalje ih mazi i puunoo ih ljubi, ali to je to. hvali se okolo kako je papala sise, ali sad je velika, pa neće više :mrgreen

Diami, znam da je vama drukčije jer gleda seku kako siše, ali ja bi svejedno probala sa razgovorom i dogovorom. oni su zbilja dovoljno veliki da mogu shvatiti.
Odgovori