Sada je: 26 srp 2026, 00:48.
Moderatori/ce: Diami, nevenera

pre MoPaRu treba da proba bjelanjak

Bila bi ludost sada ići cijepiti MoPaRu cjepivom,kada je barem jedna komponenta uzgojena na jajetu (Pa, a u uvoznom Priorixu još i Mo). Prvo treba učiniti alergološko testiranje (u krvi)na kokošje jaje (bjelanjak, eventualno i žutanjak). Ako je to negativno ili je nalaz manji od 0,6 kU/L, dijete bi se moglo cijepiti. U protivnom, treba primijeniti striktnu eliminacijsku dijeteu svih vidljivih i skrivenih jaja u hrani djeteta, i prije predviđenog cijepljenja ponoviti alergološkko ispitivanje. Inače,istina je da su reakcij ena MoPaRu cjepivo zbog alergije na jaje jako, jako rijetke, ali, kod očitihkliničkih reakcija, koje se i laboratorijski potvrde da su u svezi s ingestijom jajeta, cijepljenje se odgađa do nestanka te alergije.
Jullishka je napisao/la:Marto, pre MoPaRu treba da proba komplet jaje

10.12.2006.
22.06.2008.
04.07.2010.
Marto je napisao/la:S obziron da ja našoj pedijatrici ne virujen ništa (a nije ni da mi daje neke savjetenpr. jaja mi nikad nije spomenila u nikakvom kontekstu) da ja pitam vas: ako bjelanjak ide sa 13 mj, mogu li onda Franu tek tada vodit na cjepljenje?
Mislim da je neka optimalna između 13 i 15 meseci (negde sam to čitala).
Evo tu su stručne mame, oni će ti reći!I još nešto, ako je Frane zadovoljan, tj. ne daje znakove gladi i ne traži više jesti, jel u redu šta mi navečer pije samo mliko

nemas frke. Probaj mu npr. u kasicu dodat malo svog mlijeka. Ili malo rizinih pahuljica. Eksperimentiraj. Iako jos iskljucivo cica mjesec dana sve je to OK. Moj je tek poslije 7 mjeseci poceo otvarat usta, prije je sve bilo vise manje fuj fej.
Rođen je sa 3800gr i 55cm, a i sad je komad (zadnje mjerenje je bilo sa 9mj i ima je 9700gr, a 78cm), ali nije debeli, ima visine. On ima obraščiće, i to prevari na prvi pogled, svi se iznenade kad ga skinem kako nema one dječje debele rukice i nogice, baš je onako lipo, taman popunjen di triba. Ja se trudim dosta pazit oko njegove prehrane da ne se ne bi ubucija ka mm i ja
Pokušavam ga šta zdravije hranit.
10.12.2006.
22.06.2008.
04.07.2010.
Kad se smije davat kravlji sir, jogurt?I

.
Enivej, sad ću mu jedno desetak dana davat Hippa da nabijemo nekakav tempo, pa ću opet probati po svome. Zašto sam ja kupovala taj pretis, pitam se samo?!

Koliko je to važno i jedu li vaše bebe?
pa molim savjete!

10.12.2006.
22.06.2008.
04.07.2010.
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.