hvala puno! Ma ne,ne razmišljam o večeri kao rješenju za bolje spavanje,već sam se ja uvjerila da to kod moga malenog ne pali ,on se budi kad mu je ćejf ,nego me onako zanimalo kad bih mogla uključiti te noćne kašice
Najčešće negdje na njoj i piše "ohne Milch" odn. bez mlijeka ako ga nema. Imaš takvu i od babylove-a u dm-u od prosa bez mlijeka, vjerujem da je nešto povoljnija od ove hipp-ove.
moj neće večeru u obliku samih žitarica, jede samo ako dodam voće.. Jel se to smije pošto treba biti žitno mliječna? na mlijeko i jaja smo alergični pa radim na rižinom i zobenom mlijeku, a uskoro dobivam i ad na recept pa ću vidjet....
Inače se kao kaže da voće nejde navečer, jer je teško za probavu. No ako ti ne primjećuješ da mu smeta - ja bih mu na tvom mjestu dala malo. Karlo je sad već veći ali si ponekad sam uzme ili baš traži predvečer neko voće... Nisam primijetila da ga smeta.
ja "dodajem" voce i u veceru, to bude par grozdica ili narezane 2 suhe marelice ili jedna mala jabuka kuhana na vodi s zitaricama, pa na kraju u to dodam jos dvije zlice jogurta.
cca. 2 puta tjedno. Sjećam se s početaka dohrane da je idealno onako jedan dan povrće/prilog, drugi dodaš meso, treći ide riba, pa tako ukrug. Naravno otprilike, nije sad nužno držati se 100% tog rasporeda, nego ugrubo da imaš orjentaciju.
E sad meni nešta nije jasno oko tog mesa- ako se svaka nova namirnica uvodi 3-4 dana pa jel onda i meso tako ide pa i njega jede 3-4 dana za redom dok ne pređem na sljedeću namirnicu? Ja osobno meso ne jedem jako dugo nit se baš kužim u meso pa mislim kad dođem do toga da ću opsjedat prvu mrkvicu s pitanjima!
Ja nisam, meso sam davala kao jedinu novu namirnicu taj dan u kombinaciji s već isprobanima (npr. u juhicu sa žitaricom/rižom koja je do tad bila povrtna sam dodala mali komadić mesa). I onda dan, dva pauza, pa opet. Jer ne daje se velika količina mesa da bi to mogao biti obrok, al zato s isprobanima da se zna ako dođe do kakvog problema da bi meso bilo uzrok, mada je to valjda skroz rijetko, odn. nisam čitala o tome.
evo diami ja sam prosla naime tu rijetku situaciju. u vec probano povrce koje smo danima jeli stavila malo puretine. pola rucka povratio. iduci dan promijenila povrce i opet stavila malo puretine. ista stvar. znaci da je stvar u mesu a ne u povrcu kojeg nakon toga jedemo i dalje.
Samo se srcem dobro vidi, bitno je očima nevidljivo. (Mali Princ)
meso, riba, jaja - se ne daju tri dana za redom kao voce/povrce/zitarice. Meso i riba se daju cca svaki treci dan (uz vec isprobano povrce), jaja cca 1x tjedno (to jest zumanjak, prvo 1/4 pa 1/2 pa cijeli). No to su vec pitanja za drugi/treci obrok.
Dala sam danas A. rice cake da gricka. I jako mu se svidja. A, mene je uzasno strah da se ne zadavi. Ne znam sta da radim - da mu dajem manje komade u ruku ili sta/
jeste ikad čuli da se djeci za iskašljavanje kuha luk????
ja sam više očajna, P. je pun šlajma već mj dana i sve smo isprobali a čula sam za to pa da pitam jel to pametno, s tim da još luk nije probao, tj. ništa još nije probao?
Tanja, da, da, te plocice. Inace, A. je njima potpuno odusevljen .
Pitanje - da li je pozeljno uvijek stavljati neke zitarice u obrok, ukoliko vec imam drugi ugljenihidrat, tipa sweet potato. Ja pomijesam npr. sweet potato (obicni krompir iliti sto bi ovdje rekli irish potato, nece ni pod razno, dok sweet potato obozava), tikvice, brokoli, ribu i avokado. I nekako sve mislim da bi dodavanje bilo koje zitarice bio visak - grijesim li?
A. isto jako voli avokado - da li je OK da mi ga svaki dan stavim u hranu (ne stavljam puno). On ga voli, a avokadom zamijenim ulje.
Karlo je isto volio te rižine krekere, možda se par puta zagrcnuo u svim ovim mjesecima do sada, ali ništa "ozbiljno", to se relativno brzo smekša u ustima.
Ja osobno ne stavljam ili vrlo rijetko dodatno žitaricu, ako imam krumpir to mi je izvor ugljikohidrata.
Avokado je jako zdrav koliko znam, ja ga ipak (kao ni bilo koju drugu hranu) ne bi stavljala baš baš svakodnevno, nego recimo naizmjence. Tako i s uljima - ne dajem samo maslinovo nego i (nerafinirano) ulje uljane repice ili suncokreta (to rjeđe). Al mala količina je ok par puta tjedno po meni, ima puno dobrih sastojaka u njima.
beba je pila moje izdajano mlijeko do 5,5 mj od tada smo na ad i tada počinjem sa dohranom,sve po tablicama,bez odstupanja!!! kako sam razumjeal nešto ne štima sa bojom krvnih zrnaca što vjerovatno ukazuje na anemiju.
ok nemojte sad vikat na mene ja sam odlučila krenuti s dohranom... stvarno mi se čini da je to to i da je spreman... sad čekam da se probudi pa ću probat par žličica... ak ne bude oduševljen pričekat ću još koji dan!
ja sam dala V. žličicu kuhane jabuke. pojeo je mikron. ostalo je popljuckao veselo to prateći pljuvanjem, stenjanjem i mrštenjem.
već vidim da me čeka ista sudbina ko i sa S.
nego, smijem palentu davat sad, jelda? jel ok davat onu instant palentu? nemam vremena kuhat je satima i jel maslinovo ide sad ili sa sedam mjeseci? (pitam zbog kakanja, S. je presto kakat nakon uvođenja dohrane pa dok se nije ustabililo)
Doorbells and sleigh bells and schnitzel with noodles
Ja sam dala P. danas par žličica rižinih pahuljica milupinih s AD, bio je oduševljen!!! Fino je popapao, i onda čudno gledao što nema više, i čak je popio malo vode poslije što inače neće... Samo što nije htio baš AD kasnije, popio je pola doze od uobičajene... Uglavnom čini mi se da je dobro prošlo!