Sada je: 04 kol 2026, 01:50.
Moderatori/ce: Diami, nevenera

količinu ćeš povećati tako da izdajanje nastaviš par minuta nakon što izađe i zadnja kap

Sandi je napisao/la:imam i problem sto ja izdojim cca 100ml, ali ona ne pojede toliko (jede od 50-70ml zadnjih dana) pa onda bacam svoje mlijeko iz predostroznosti....pitam se, je li to nuzno? bih li ga mogla sacuvati za kasnije? prije je pila i preko 100ml, ne znam valjda zadnjih dana zbilja nesto povuce i iz cike...
uf, puna sam pitanja![]()

osim toga, zadnjih par dana malena bolje prihvaca ciku
ne znam valjda zadnjih dana zbilja nesto povuce i iz cike...

meni vec cijeli desni dlan i svi prsti trunu od pumpanja 

any je napisao/la:let down kod izdajanja...mlijeko pocne teci u mlazu...ne kaplje vec izlazi naglo i u vecoj kolicini
kod sisanja ja osjetim u drugoj sisi (koju ne sisa) probadanje i ponekad pocne kapati mlijeko iz te sise...to je bilo na pocetku uvijek tako, sad vise ne kaplje

modesty2 je napisao/la:imam pitanje...da li vi nešto pijete što bi potaklo bolju proizvodnju mlijeka i samim tim lakše otpuštanje kod izdajanja.
any je napisao/la:kod sisanja ja osjetim u drugoj sisi (koju ne sisa) probadanje i ponekad pocne kapati mlijeko iz te sise...to je bilo na pocetku uvijek tako, sad vise ne kaplje

Sandi je napisao/la: Ali situacija je ovakva: ja se izdojim, mlijeko stoji cca 3 sata na sobnoj temp. (u stanu je tropska klima, znaci 25 stupnjeva), dam joj bocicu, nakon obroka ostane cca 30ml. Da li to mogu u frizider pa cuvati za iduci obrok (koji je za cca 3 sata), ili??

any je napisao/la:let down kod izdajanja...mlijeko pocne teci u mlazu...ne kaplje vec izlazi naglo i u vecoj kolicini
kod sisanja ja osjetim u drugoj sisi (koju ne sisa) probadanje i ponekad pocne kapati mlijeko iz te sise...to je bilo na pocetku uvijek tako, sad vise ne kaplje

any je napisao/la:količinu ćeš povećati tako da izdajanje nastaviš par minuta nakon što izađe i zadnja kap
nisam bas sigurna u to...ja milsim da je bolje prestati s pumpanjem kad vise ne ide, pa probati opet za 10-ak minuta, jer ce onda opet krenuti otpustanje mlijeka i opet ce nesto iscuriti a s tim ce se i povecati kolicina mlijeka

silki je napisao/la:Sandi je napisao/la: Ali situacija je ovakva: ja se izdojim, mlijeko stoji cca 3 sata na sobnoj temp. (u stanu je tropska klima, znaci 25 stupnjeva), dam joj bocicu, nakon obroka ostane cca 30ml. Da li to mogu u frizider pa cuvati za iduci obrok (koji je za cca 3 sata), ili??
možeš bez problema.
meni je znalo stajati i duže od tri sata na sobnoj temperaturi.
šta vam nije vruće na toj temperaturi?
baš sam išla virnuti na termometar kod kinderbeta. kod mene je ugodnih 22.

Ja sam sigurna u to.

Izdajala sam 10.5 mjeseci od toga 6 mjeseci Dora je bila isključivo na mom mlijeku, bez nadohrane!
Izdajala sam i po više od 1l mlijeka.
Običnom Avent izdajalicom.

any je napisao/la:Izdajala sam 10.5 mjeseci od toga 6 mjeseci Dora je bila isključivo na mom mlijeku, bez nadohrane!
Izdajala sam i po više od 1l mlijeka.
Običnom Avent izdajalicom.

pedijatrica je totalno nezainteresirana kako hranim bebu. patronazna je ajde de, nesto kuzi ali nije od neke pomoci. a ljudi iz moje okoline...
i 

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.