Sada je: 31 srp 2026, 20:56.

Nursing strike

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Re: Štrajk dojenja

PostPostao/la Helena71 » 06 lip 2011, 23:29

Mene su "usrecile" dvije strajkalice - prva i treca beba :bidan Hvala Bogu ova srednja je bila pozderuh i debela ko prascic sto mi je vratilo samopouzdanje da mogu proizvesti dovoljno mlijeka. S trecom bebicom, koja sad ima 6,5 mjeseci se dokazalo da je glavni faktor karakter djeteta i zaista je tesko dijete koje ne zeli sisati nagovoriti da povuce.
Zato te razumijem u dusu :hug Cure su dale dobre savjete o mraku, miru i tisini. Ja sam se znala pomagati dudom pa kad se uspava, podvaliti ciku umjesto dude, mada mislim da bi lakse strajk prestao da nije uopce znala za dudu pa bi potrebu za sisanjem zadovoljila na ciki. Znam se pomoci i sa Syntocinon sprejem, to je umjetni oksitocin koji izaziva otpustanje mlijeka, jer dama nema zivaca docekati da krene. Pazi svakako da dodje do "zadnjeg", masnog mlijeka. Nocu ako si budna, podoji ju na svaka 3 sata bez obzira jel trazi ili ne. Nju ce to "popuniti" a tebi odrzati produkciju. Ako ces izdajanjem povecavati kolicinu, predlazem ti da si zamrznes mlijeko jer ce ti dobro doci na pocetku dohrane za kasice.
Mozda je samo faza kad manje raste, pa joj i treba manje mlijeka jer je meni i ova pozderuhica 2. po redu imala faze kad je manje cicala.
Sve u svemu, pedijatrica bi trebala gledati gdje je beba na krivulji rasta obzirom na njenu porodjajnu tezinu, a ne nuzno gledati koliko je dobila zadnji mjesec.
Helena71
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la booboo » 23 ruj 2011, 13:07

imam i ja pitanje. naš je štrajk vezan uz rast zubića i nateknute desni, simptomi su isti kao kod pk, uz to što se Ante u zadnje vrijeme okreće na i najmanji zvuk, sve ga živo odvraća od dojenja. sada ima 5 mjeseci (za koji dan), pa slutim da je to faza u razvoju kad ga ama baš sve zanima? kad pak ogladni, nema živaca pričekati LD pa je to živi stres za oboje.

mame s iskustvom, recite da će ovo samo kratko trajati, dok prvi zubić ne izbije. al to izbijanje može trajati mjesecima, zar ne? :ajme
slika

slika
booboo
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Hajdi » 23 ruj 2011, 13:56

Dojite u mirnom prostoru, zatamnjenom, promijenite položaj (nogometna lopta ili slično, ležećki, sjedećki). Cure su već sve rekle na topiku.

Meni je bio veliki problem kad je G bio malo veći i više ni za živu glavu nije htio dojiti izvan kuće, a bio je i gladan i pospan i nervozan, ali ne.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la booboo » 23 ruj 2011, 14:26

Ante ni sad ne želi dojiti izvan kuće. mislim da tome pridonosi moj stres dojenja vani. uz to, navilki smo dojiti ležeći pa mislim da je dio problema i u tome.
slika

slika
booboo
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Prethodna

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju.