Hvala Bogu ova srednja je bila pozderuh i debela ko prascic sto mi je vratilo samopouzdanje da mogu proizvesti dovoljno mlijeka. S trecom bebicom, koja sad ima 6,5 mjeseci se dokazalo da je glavni faktor karakter djeteta i zaista je tesko dijete koje ne zeli sisati nagovoriti da povuce.Zato te razumijem u dusu
Cure su dale dobre savjete o mraku, miru i tisini. Ja sam se znala pomagati dudom pa kad se uspava, podvaliti ciku umjesto dude, mada mislim da bi lakse strajk prestao da nije uopce znala za dudu pa bi potrebu za sisanjem zadovoljila na ciki. Znam se pomoci i sa Syntocinon sprejem, to je umjetni oksitocin koji izaziva otpustanje mlijeka, jer dama nema zivaca docekati da krene. Pazi svakako da dodje do "zadnjeg", masnog mlijeka. Nocu ako si budna, podoji ju na svaka 3 sata bez obzira jel trazi ili ne. Nju ce to "popuniti" a tebi odrzati produkciju. Ako ces izdajanjem povecavati kolicinu, predlazem ti da si zamrznes mlijeko jer ce ti dobro doci na pocetku dohrane za kasice.Mozda je samo faza kad manje raste, pa joj i treba manje mlijeka jer je meni i ova pozderuhica 2. po redu imala faze kad je manje cicala.
Sve u svemu, pedijatrica bi trebala gledati gdje je beba na krivulji rasta obzirom na njenu porodjajnu tezinu, a ne nuzno gledati koliko je dobila zadnji mjesec.