O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.
Odgovori

Re: dojenje i mrsavljenje

25 lis 2010, 15:35

giami je napisao/la:
Stefanova_mama je napisao/la:Thal nije tako strasno, prestanes da dojis, odes na dijetu i sve ode laganini. Bice to dobro. :kiss

ne uopće nije strašno, ja nemrem biti gladna, tko će ić na dijetu
:aaa

eto, eto, žena me razumije, a pero-laka kategorija je prema meni :sumo
strah me da će mi se želudac raširit nemilice :strah
i da više nikad neću stat jest :strah
i imam puno godinaaaaaaaa :aaa (MON, giami je prva metnula ovog smajlića)

25 lis 2010, 15:56

thalia je napisao/la:strah me da će mi se želudac raširit nemilice
i da više nikad neću stat jest

ovo je i mene strah, jerbo osjećam kako svaki sve više i više bujam... na kraju ni u piđamu neću stat :roll zar nije dovoljno što u odjeću ne stanem...

25 lis 2010, 20:55

cekaj, nije mi bas jasno. dijete voli jesti i dobro dobiva. zasto onda sa pet mjeseci ima obroke krute hrane uz dojenje?[/quote]

jer se pocela buditi svakih 2,5 do 3 sata po noci. Cica tocno koliko joj je dovoljno da dalje spava i onda se pocela cesce buditi. Tako mi je savjetovala patronazna da joj na vecer dam kasicu s rizinim pahuljicama da se zasiti. I od kad joj to na vecer dajem spava 4,5 sata tako da se budi samo u 1 i u pol 6. Ona mi je cak rekla da joj pocnem uvoditi sva 3 obroka + dva medjuobroka i da me svaki put iza toga moze traziti cicati. Meni se i ovo cini prerano, i radije bih da sam tek sa 6. mj. uvela dohranu, ali mali zmaj je zbilja prozdrljiv. Naravno da su svi bili puni savjeta, maltene da joj dam grah varivo :/ jer '' mi smo prije djecu hranili odmah sa grisom ili palentom, a s 4 mj. su vec jela pilecu juhicu i bla bla bla...''

25 lis 2010, 20:58

joj mišice, moji se obojica tako bude, tj. da se tako bude ja bih bila zadovoljna, al moji se bude svakih sat, sat i pol.

uglavnom, što hoću reći, meni ni dohrana kod starijeg nije pomogla, ništa dok nije prestao cicat.
jednostavno se vole mazit :dunno

25 lis 2010, 21:18

jedan mali mis je napisao/la:Ona mi je cak rekla da joj pocnem uvoditi sva 3 obroka + dva medjuobroka

:shock
ja ne bi, nekako mi prerano za toliku količinu hrane :dunno

26 lis 2010, 20:26

giami je napisao/la:
jedan mali mis je napisao/la:Ona mi je cak rekla da joj pocnem uvoditi sva 3 obroka + dva medjuobroka

:shock
ja ne bi, nekako mi prerano za toliku količinu hrane :dunno

necu ni ja, ostat cu na ova dva obroka jos neko vrijeme, evo sinoc smo preskocili kasicu i imali smo budjenje u 22:30, u ponoc, u 2, u 4 i u 6 i ne znam je li to razlog ili ovo vrijeme, ali danas je cijeli dan cendrava i pospana, a bome sam i ja :D samo mene nema tko nositi i ljuljuskati :mrgreen

26 lis 2010, 20:41

jedan mali mis da ne bismo otisli u off topic (tema je dojenje i mrsavljenje) slobodno otvori svoju temu ako imas pitanje na dohrani, a pitanja o dojenju ovde na podforumu (ili potrazi u trazilici vec postojece topike na slicnu temu, pa se prikljuci na njih). :mah

02 vel 2011, 22:34

malo je tema zamrla pa da je ja "dignem" :D
mali zmajic je doso na svijet 11.10.2010. i u trudnoci sam dobila 10 kg - s time da sam prije trudnoce imala problema s kilazom (ugojila se fino :roll ) pa sam pazila sto jedem. na porodu sam izgubila 9 kg i sada stojim :ajme ne jedem puno, dojim, bebac fino napreduje, al kile NIKAKO doli... s time da svaki dan setamo po dva sata otprilike (ne setamo jedino kad je kisa) :mrgreen
frustrirana sam jer imam trbuh ispred sebe ka da sam u 7 mj trudnoce :ajme
(rodila na CR)

02 vel 2011, 23:13

Special ja sam uvijek bila mršavica.U trudnoći sam dobila 13 kila,ne znam koliko sam izgubila u porodu.Sada pet mjeseci poslije sam na staroj kilaži (54 kg) ali imam stomak kao da sam u 5. mjesecu trudnoće :roll I ja sam rodila na carski pa možda je to razlog :dunno Čak mislim da mi je jedno vrijeme stomak bio manji pa opet narastao :roll

13 vel 2011, 18:52

danas sam pala skoro na guzicu, uz dojenje i intezivnu setnju ja sam se udebljala :ajme :ajme
stvarno mi dodje da se ranim :roll

@ angel - mislim da je bit u tome sto su rezani misici i sada ih treba ponovo istrenirati ;)

16 vel 2011, 11:27

u trudnoći sam dobila 20 kg, startala sam s malom kilažom ... u prvih mjesec dana je otišlo 15 kg, pa još 2 ... sad sam ok, doduše nisam na onoj kost i koža kilaži, budući da redovito jedem zbog mlijeka ... plus što ranije nisam imala neku želju za slatkišima, čak ni u trudnoći, a sad malo malo pa žvačem nešto slatko ... imam osjećaj da malac sve poždere iz mene, što je super jer teško gubim kile ...

22 ožu 2011, 09:17

dobila 25kg u trudnoći,pri porodu izgubila 7kg ,a za 4 mjeseca sve skupa otišlo 27kg

01 kol 2011, 23:11

angel je napisao/la:Special ja sam uvijek bila mršavica.U trudnoći sam dobila 13 kila,ne znam koliko sam izgubila u porodu.Sada pet mjeseci poslije sam na staroj kilaži (54 kg) ali imam stomak kao da sam u 5. mjesecu trudnoće :roll I ja sam rodila na carski pa možda je to razlog :dunno Čak mislim da mi je jedno vrijeme stomak bio manji pa opet narastao :roll

Spala sam na 50 kg :ajme zalijepio mi se stomak za leđa :bidan

26 kol 2011, 23:16

više neznam šta da mislim,u prvoj trudnoći sam dobila 27 kg,dojila sam samo 1 mjesec i za pola godine bila sam na manjoj kilazi nego prije trudnoće,a u drugoj trudnoći sam dobila oko 15 kg,maleni mi je prošao 3 mj i dojim ga,a još mi ni jedna kila nije pala,(osim 10-11 kg u porodu),sad mi samo odgovara slatko,koma,imam osjećaj da nikad više neću smršaviti i to me počinje sve više i više ljutiti :angry

20 ruj 2012, 18:32

Od kad sam rodila grama nisam skinula :strah Mali je na sisi vecinu dana a moje kile ni sim ni tam :ajme

27 ruj 2012, 08:59

Išla rodit s +15, došla doma sa +10. Dojim 6 tjedana, tamanim slatkiše :roll i još uvijek sam na tih +10 :ajme :ajme :ajme

02 svi 2013, 08:32

Išla rodit s +17, nakon prvog mjeseca +7, i sad drugi mjesec jedva 1kg skinula, al najvise me muci trbuh koji je kao da sam u 5.mj trudnoce. Rodila sam na carski, jel to zbog toga ili? Luda sam vise, nista nemogu obuci

02 svi 2013, 08:56

Diana001 je napisao/la:Išla rodit s +17, nakon prvog mjeseca +7, i sad drugi mjesec jedva 1kg skinula, al najvise me muci trbuh koji je kao da sam u 5.mj trudnoce. Rodila sam na carski, jel to zbog toga ili? Luda sam vise, nista nemogu obuci

je, to ti je radi carskog. tijekom carskog doktori razmiču dosta trbušne mišiće i zato je sad oslabljena trbušna stijenka, nema potpore i sve visi. znam kako ti je jer je i meni tako. imala sam 2 carska :ajme to se može riješit jedino kompletnom promjenom prehrane i sa puno puno krvničkog vježbanja da se aktiviraju i osnaže trbušni mišići.
prerano ti je za vježbanje, naročito trbušnjaka. ne bi bilo loše da odeš i fizijatru da provjeri kolka ti je razmaknutost mišića. jer kod velike razmaknutosti vježbanje može samo dodatno pogoršat stvar.
ako dojiš ne zamaraj se puno sa prehranom, jedi sve šta želiš zbog mlijeka. kile stigneš skinut a bebica prvih 6 mjeseci jako treba tvoje kvalitetno mlijeko. ja od dojenja nisam ništa smršavila, jedem sve živo ali se niti ne debljam. stignemo skinut kile, bebe su sada bitnije.

02 svi 2013, 09:08

Lorena82 je napisao/la:imala sam 2 carska to se može riješit jedino kompletnom promjenom prehrane i sa puno puno krvničkog vježbanja da se aktiviraju i osnaže trbušni mišići.

Nadaj se :hahaha . Nema druge nego opet po noz, samo ovaj put na drugom odjeljenju :lol .

Ja od dojenja ama bas nista nisam smrsala. S prvim djetetom nisam vodila racuna sta jedem, pa sam se cak i udebljala.

02 svi 2013, 09:14

ma trbušni mišići se itekako mogu ojačat da ti drže kompletnu trbušnu stijenku. ali sa poštenim radom i odgovarajućom prehranom i naravno ne za 2 mjeseca. treba jako puno vremena da se nakon trudnoće i carskog sve vrati u normalu. a višak kože (koji ne ostaje svima, meni će nažalost ostat) se onda riješava na plastičnoj. razmišljala i ja o tome ali ne da mi se 3 put pod nož. vidjet ću kolko će se sa vježbanjem situacija popravit.
ja jedem stvarno dosta i kvalitetno i ne debljam se, ali ne ide niti dolje.

02 svi 2013, 09:19

Nip/Tuck, nema druge :lol .
Ma, znam ja da se trbusnjaci vrate. Jeste da moras spavati u teretani, ali se vrate. Doduse, ja sam zatrudnila cim su mi se vratili nakon prve trudnoce, a sada imam osjecaj da je stanje gore nego prvi put.

diana, nista se ne uzrujavaj, spasce ti stomak za koji mjesec. Naravno, ako se ne budes prejedala.

02 svi 2013, 09:27

Kaya071 je napisao/la: Jeste da moras spavati u teretani, ali se vrate.

e da to je recept :lol
ja ih nisam vratila nakon prve trudnoće, mislila sam, šta ću se bezveze mučit kao konj i onda da mi trudnoća opet sve zezne. sad ću se bacit na posao, imam šta radit 2 godine

02 svi 2013, 10:44

Ma ni ne nadam se da ce to tako brzo otici. Razmisljat cu o rezimu prehrane kad prestanem dojiti, zasad mi je najbitniji maleni.
Al meni je ustvari trbuh jos tvrd, nije mlohav. A nista, ne preostaje mi nista drugo zasad nego obnovit garderobu :lol

02 svi 2013, 11:08

Bude tako tvrd poslije carskog. Jer, ne samo da ti razmicu misice (ako ih nisu rezali, jer postoji i ta mogucnost), nego se navaljuju na stomak da istisnu bebu.

02 svi 2013, 11:11

Ahaaa dobro da si mi to rekla jer sam vec bila mislila da nesto nije u redu. A kad to otprilike prođe?

02 svi 2013, 11:15

meni prošlo 4 mjeseca nakon carskog i trbuh mi više nije tvrd, sad je samo mekan kao tijesto i visi :lol :(
a i to će proći nakon što ću 2 godine spavat u teretani.

02 svi 2013, 12:07

I ja sam u trudnoci dobila malo kila i u 9. mjesecu izgledala kao da sam u 5.-6. Kad bih rekla da mi je uskoro termin ljudi mi ne bi vjerovali. Doduse, jako sam pazila sto jedem i drzala svoju opsesiju slatkim pod kontrolom. Zato sada, iako dojim ne da ne mrsavim nego se debljam i to toliko da ne mogu stati ni u jedan komad robe. Nikada, nikada nisam imala stomak (meni je sve islo u bokove i guzice)! Sada ga naravno imam i to me vec poprilicno pocelo opterecivati. :( Opsesija slatkim se vratila i ja samo bujam. Trudim se jesti zdravo, ali slatkarijama ne mogu odoljeti. :(

02 svi 2013, 13:17

Diana, bas ovako kao sto Lorena kaze. Negdje tri cetiri mjeseca, a onda postane ko ispuhana unutrasnja guma od bicikla.
Eh, onda jal ponesi jastuk i dekicu u teretanu, jal nip/tuck :lol .

02 svi 2013, 13:48

Znaci ne gine ni meni spavanje u teretani :ajme i onda taman dodje drugo i ajmo sve ispocetka :lol

02 svi 2013, 13:55

Diana001 je napisao/la:Znaci ne gine ni meni spavanje u teretani :ajme i onda taman dodje drugo i ajmo sve ispocetka :lol

pa nemoj bit blesava ženo. di ćeš se ubijat za bezveze? rodi drugo pa onda kreni pravac teretana i/ili nož
Odgovori