Sada je: 23 srp 2026, 00:48.

kravlje mlijeko (spojene teme)

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

PostPostao/la jukica » 01 kol 2007, 00:02

Moj sinčić ima 17 mjeseci i namjeravam preći na kravlje mlijeko.Do sada nije imao nikakvih alergija na hranu.Ostale mliječne proizvode sam mu uvodila prema kalendaru dohrane i doista nismo imali nikakvih problema :cool
Samo nisam sigurna kako će prihvatiti "novo" mlijeko i hoće li mu se uopće svidjeti novi okus. :dunno
jukica
rađam djecu u XXL veličini

PostPostao/la icarnier1 » 01 kol 2007, 13:42

Ja svom Bruni dajem kravlje mlijeko od 6 mjeseci.Tako mi je rekla pedijatrica.I nema apsolutno nikakvih problema.I zdrav je ko dren.
Tak da mislim da neki tu malo pretjeruju,pogotovo s tim da se daje tek sa 2 godine.Naravno ako je dijete alergicno da se treba paziti,ali inace mislim da nije nista strasno ako pocne piti kravlje mlijeko sa 6 mjeseci.
slika
icarnier1
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mamashnita od noje » 01 kol 2007, 14:31

gle, moj tata je s 4 mjeseca pio iscijedjen sok od narance, a gospodja koju poznam othranjena je na kravljem mlijeku i prezganoj juhi. oboje su zivi, istina, a o zdravlju bi se dalo diskutirati. problemi, bolesti, alergije... sve to moze doci kasnije (ja sam svoju alergiju lijepo razvila kad sam imala 16, do tada nista) tako da nikada ne znas sto te ceka, a ni zasto, odnosno sto je tocno uzrok tome.
zato nije pretjerivanje kada ti drugi kazu da kravlje mlijeko nikako nije primjereno za sestomjesecnu bebu.
a narocito nije pretjerano ako ti to kazu na forumu koji se zove MAME I BEBE, na podforumu koji se zove DOHRANA.
:mah
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la IINA » 01 kol 2007, 14:40

A kaj reći za tog pedijatra? Mislim, kome više vjerovati :dunno
IINA
Sveta krava

PostPostao/la tanjabb » 01 kol 2007, 15:16

icarnier, ja bi na tvom mjestu odmah promjenila pediatricu jer savjeti o prelasku na kravlje mlijeko s 6 mjeseci (kada bi beba tek trebala poceti s dohranom) su ne samo jako zastarjeli nego mogu biti i jako opasni za dijete. Zbog posve nepotrepnog preranog opterecivanja dijecjeg organizma tesko probavljivim proteinima to dijete moze kasnije u zivotu imati problema s alergijama, zdravljem, iako mozda to sada tako ne izgleda.
Na zalost masa pediatara uopce ne prati nova saznanja o dohrani dojencadi nego vec deset godina majkama guraju iste, ZASTARJELE, tablice dohrane.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la Jullishka » 29 lis 2007, 17:35

Vanja nece ni da cuje za adaptirano mleko, nikako!!! Proba i odmah baci bocicu...pedijatrica mi savetuje da vec mozemo preci na kravlje. On nije do sada pokazao alergiju na nista, jogurt zdere, kisela mleka isto...kontam da prima dovoljno svega sto ima u mleku preko tih jogurta, ali neam pojma, bas neam pojma sta da radim s mlekom. Sise je posisao :mrgreen:
Vanja 18.10.2006
♪♫•*¨*•.¸¸♥ ¸¸.•*¨*•♫♪
mama, ti mi se jako svidjas, vidi kako si mekana i lepa i nemoj da mrsavis, ja volim kad si debela
Sofija 03.08.2011
Jullishka
老师

PostPostao/la servuz » 29 lis 2007, 17:40

Mozes vise puta pokusati sa adaptiranim.Dora je izgledala da ni slucajno nece hteti adaptirano.Ma ni dudu prineti.Vise puta sam pokusavala,da i traaajalo je to.Prvi pokusaj u maju,da bi od avgusta pocela odjednom da pije i to sa voljom.Probali sa milupom2 koji je gotov u flasici od 250ml.To je proslo i sad muckamo prah.
Rodjena sam 23.09.2006 u Frankfurtu.
Zovu me:Lole,Doro,Loca,Kikola,Lelo,Doki,Dorka...
Prohodala sam sa 14,5 meseci.
Zadnje merenje:25,5 kg i 127cm.
Zlatokosa sam sa plavim okama.
slika
servuz
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Jullishka » 29 lis 2007, 17:47

Zadnje je cak bilo sa nekim ukusom (Humana HN zbog proliva). Da se razumemo, i meni je to odvratan ukus, i nije mi jasno kako da ga ubedim da to pije :) Salim se...nema ubedjivanja, ali znas sta Servuz, kupim jednu kutiju, koja sme biti otvorena max 3 nedelje i bacim je, a iz te kutije sam potrosila NISTA zatosto sve sto spremim, on odbija...
Vanja 18.10.2006
♪♫•*¨*•.¸¸♥ ¸¸.•*¨*•♫♪
mama, ti mi se jako svidjas, vidi kako si mekana i lepa i nemoj da mrsavis, ja volim kad si debela
Sofija 03.08.2011
Jullishka
老师

PostPostao/la servuz » 29 lis 2007, 17:55

Znam tako smo i mi par kutija bacili,ali se isplatilo na kraju.Mislim ipak mi je to bolje no kravlje mleko.Ja bi pre i sa sojinim i rizinim mlekom probala.
Rodjena sam 23.09.2006 u Frankfurtu.
Zovu me:Lole,Doro,Loca,Kikola,Lelo,Doki,Dorka...
Prohodala sam sa 14,5 meseci.
Zadnje merenje:25,5 kg i 127cm.
Zlatokosa sam sa plavim okama.
slika
servuz
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la des » 29 lis 2007, 18:24

samo da ispricam zgodnu pricicu. moja none je za tetku (njenu kcer), u ono vrijeme (40-i neke) otkad je rodila, buduci da nije imala mlijeka, a vremena su bila nikakva, imala seljaka koji je imao kravu samo za - moju tetku.
nemojte misliti da govorim da treba davati kravlje mlijeko od prvog dana, ali, eto, zgodna anegdota.
slika
des
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Sreca najveca » 29 lis 2007, 22:48

A sta je s djecom koja od navrsene godine dana moraju ici u gradske jaslice gdje dobiju nista drugo nego kravlje mlijeko, bilo cisto, bilo kakao, bilo Cokolino i ine kombinacije? Sta da kazem teti, ne dajte joj pa da gladuje???
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la Ina66 » 30 lis 2007, 09:48

najbolje da joj daš doručak doma s mlijekom koje pije tako da ne mora doručkovati u vrtiću
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la domy » 30 lis 2007, 13:09

Mi smo nakon godine dana polako počeli uvidti obično kravlje mlijeko.
domy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

kravlje mlijeko

PostPostao/la dora0205 » 03 tra 2008, 12:08

Trebam savjet;Maroje više neće da pije mlijeko(Hipp 3)tj.ujutro mu napravim mlijeko i popije ga pola,popodne mu ga uopće više ne dajem nego sam ga zamjenila sa jogurtom a navečer neki griz,čokolino ili već nešto sa mlijekom pojede pa ne znam kad bi mu uvela mlijeko(kravlje),koje i koja su vaša iskustva?MAroje ima 11 mj.hvala svima,pozdrav :mah
dora0205
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: kravlje mlijeko

PostPostao/la Bellina » 03 tra 2008, 12:56

Ja sam Pii počela davati kravlje mlijeko negdje kad je imala skoro godinu ipo dana i to samo navečer, isto tako uz griz ili neki lino, dok je sve do nedavno ujutro bila na adaptiranom (Bebimil 3 s okusom vanilije), ali je sama počela tražiti ujutro "lino" tako da sam onda prešla na kravlje u potpunosti. Ne znam što će ti druge forumašice reći, ali mislim da je bolje da s kravljim pričekaš još malo, to što ne pije mlijeko nije nikakva katastrofa, rekla si da samo ujutro ustvari popije bočicu do pola. Jednostavno napravi onu količinu mlijeka ujutro koliko dijete popije i nemoj se zabrinjavati. Popodne ionako pojede jogurt koji je puno zdraviji od samoga mlijeka, a navečer nešto s mlijekom tako da nije baš da ne pije više mlijeko.
Bellina
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la LiKmama » 03 tra 2008, 13:53

za kravlje ti je prerano.
odi na dohranu, tamo ces naci puno topica, savjeta, cak i recepata vezano za djecu koja ne piju mlijeko.
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la IINA » 03 tra 2008, 13:56

Rano ti je za kravlje, daj mu sir ako ti se čini da premalo mlijeka popije.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la emina1 » 04 svi 2008, 18:35

MA NEZNAM KAKO CE ME SHVATITI DRUGE FORUMASICE AL JA MISLIM DA TI NIJE RANO. DJECA NEKA OKO MENE PIJU OD 4 MJ KRAVLJE MLIJEKO. MAJKA NEMA PARA DA KUPI ADAPTIRANO A NEMA NI DA DOI PA DAJE KRAVLJE MLIJEKO NORMALNO RAZBLAZI GA SA VODOM.MISLIM DA 11 MJESECI JE TAMAN DA BI SE POCELO UVODITI KRAVLJE MLIJEKO. PA U DOSTA KNJIGA O ISHRANI DJECE PISE DA OD 1 GOD MOZE ICI KRAVLKJE MLIJEKO. A TI RADI KAKO TI MISLIS DA JE NAJBOLJE ZA TVOJE DIJETE. JA BI DALA KAD VEĆ NECE ADAPTIRANO. SRETNO
emina1
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la LiKmama » 04 svi 2008, 18:59

DAJE KRAVLJE MLIJEKO NORMALNO RAZBLAZI GA SA VODOM

i sta konkretno je time postignuto? u dodiru s vodom se bjelancevine mozda raspadaju?
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la Ina66 » 04 svi 2008, 19:02

emina1 - post ti i nije baš na mjestu pa hajdemo razjasniti neke činjenice

majke koje ne doje, a ne mogu financijski podnijeti kupovinu adaptiranog, imaju pravo na pomoć za kupovinu tog istog mlijeka do druge godine djetetovog života - kod pedijatra se traži recept ili potvrda - nisam koristila pa ne znam detalje - možda se javi netko tko je koristio to pravo i pojasni o kojem se iznosu radi i procedutu dobivanja istoga.

davanje kravljeg mlijeka djeci od 4 mjeseca života je totalno neprimjereno i pogrešno. po svim preporukama (Svjetske zdravstvene organizacije, na primjer), primarna hrana djeteta do 1 godine života je majčino mlijeko ili adaptirano, nipošto ne kravlje, a za kravlje su najblaže preporuke da se krene nakon druge godine života

i daj mi, molim te, reci u kojim to knjigama piše da se djeci može davati kravlje mlijeko s godinu dana. mene osobno takvi podaci jako zanimaju

ovo je ujedno i odgovor dori0205 na njeno pitanje. možeš djetetu davati jogurt i svježi kravlji sir, ako voli. ne mora popiti pola litre mlijeka dnevno jer dovoljno kalcija može unijeti i kroz druge namirnice

a možda se samo radi o štrajku :)
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la frrr » 04 svi 2008, 20:13

pa nije kravlje mlijeko jedino mlijeko..a da probaš sa sojinim, rižinim ili zobenim?
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la ingas » 04 svi 2008, 23:58

Dora0205, imas i varijantu kozjeg mlijeka koje je lakse probavljivo od kravljeg.

i daj mi, molim te, reci u kojim to knjigama piše da se djeci može davati kravlje mlijeko s godinu dana. mene osobno takvi podaci jako zanimaju

Ina66, ugooglaj „tablica dohrane kravlje mlijeko“

Malo sam ljuta… S jedne strane se zabranjuje reklamiranje adaptiranog oliti umjetnog mlijeka a „koje se preporuca do navrsene 2.djetetove godine“, s druge strane se skvadra sablaznjava ako dijete od 3,4 ili 5 godina trazi maminu ciku, a s trece se svi oko mene cude zasto ne dajem djetetu od 9mj.pire krumpir (koje radim s kravljim mlijekom i margarinom). S druge strane – nisam nigdje naisla da se kravlje mlijeko ne smije davati djeci, vec da se ne preporuca djeci ispod godine dana, i to je to! Moram priznat da sam totalno zbunjena oko tog kravljeg mlijeka…Za boga miloga, pa mi kao da govorimo o otrovu!? Luka ce sad skoro tri godine i veliki je ljubitelj mlijeka – obicnog bijelog iz z bregov pvc boce. S njim sam se skitala po forumu i raspitivala o kravljem mlijeku, a sad imam Lanu i opet krece ta famozna prica o kravljem mlijeku a ja nisam nista pametnija…Svima je jasno da je znanost napredovala i da su neke stvari sad jasnije u odnosu na prije 20-30-40godina, nisam znanstvenik niti sam zivot posvetila istrazivanju o tome sto super dobro ili ekstremno lose za prehranu moje djece…Cinjenica je da djecu ne mozemo odgajati pod staklenim zvonom, daleko od zloglasnih antibiotika, pesticida, ispusnih plinova ili smoga ali donekle mozemo utjecati na njihovo unosenje u organizam nasih malih princeva i princeza, i mislim da je to iskljucivo izbor roditelja. Samim tim sto je otvoren post na tu temu, znaci da je nekom roditelju stalo.
Ini66, zamjeram ton…
I ja sam provela malo istrazivanje – svako trece domacinstvo ima pristup inernetu, a oko sebe sam nabrojala 10 beba ispod/oko godinu dana (a zivim u okolici metropole) koji djeci uredno od 10mjeseca zivota rade keksolino na kravljem mlijeku i ne vide nista lose u tome, ali to ne oglasavaju putem interneta.
Imamo pedijatricu koju jako cijenim i postujem barem vezano na antibiotike a koja mi je preporucila uvodjenje kravljeg mlijeka s 10 mjeseci – nisam se slozila s njom, al ocu reci da ima sto ljudi-sto cudi i razlicitih misljenja.
Na svakom roditelji je da izabere ono sto misli da je najbolje za njegovo dijete. Dora0205, ja mogu podijeliti s tobom samo svoje iskustvo koje nije potkrijepljeno nikakvim laboratorijskim testiranjima…
Luki sam uvela kravlji sir s 8 i kusur mjeseci, jogurt s 9 i kusur mjeseci (i to onaj vulgaris) a kravlje mlijeko sam mu dala probati s 11mj prvi put (u tragovoma tipa pre krumpir). Nisam primijetila nikakve nezeljene nus-pojave, a tim redoslijedom krecem i drugim djetetom. Prekinuli smo s dojenjem s 11-12 mjeseci i prebacili se na kozje i kravlje mlijeko s 3.2%mm. Zelim samo reci da svojem djetetu djetetu ne mislim uvoditi nikakva adaptirana mijeka jednom kad prestanemo s dojenjem...Ali, to je samo moje misljenje... :dunno
ingas
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la gold dust » 05 svi 2008, 01:38

emina, molim te da iskljucis caps lock kad pises postove, jer velika slova znace vikanje ;)

frrr, sojino, rizino i zobeno 'mlijeko' uopce nisu mlijeka, vec napitci od zitarica. nikako se ne smiju davati djeci u zamjenu za majcino ili adaptirano mlijeko, jer se jako razlikuju od mlijeka po sadrzaju vaznih hranjivih tvari.

osobno u ovom trenutku nisam u dilemi oko kravljeg mlijeka jer zelim nastaviti s dojenjem i tijekom druge godine. kravlje mlijeko ne mislim uvoditi (osim sira i jogurta kojeg vec papamo), ali cu polako poceti ne-izbjegavati hranu koja sadrzi male kolicine kravljeg mlijeka.

a ova dvojba izmedju kravljeg i adaptiranog u drugoj godini zivota djeteta mi se cini prilicno teskom :dunno, kad je alternativa kravljem adaptirano broj 3 s dodanim okusom voca ili vanilije :roll:. pa na tom cudu valjda ne mozes ni lino zamutiti :mrgreen:, mogu pretpostaviti koliko je to onda slatko :roll:. postoji li uopce kakvo adaptirano s brojem 3 i normalnim okusom mlijeka?
gold dust
Sveta krava

PostPostao/la Stefanova_mama » 05 svi 2008, 08:56

Kao i Ingas mogu da navedem samo svoje prakticno iskustvo. Sa Stefanom sam uvela kravlje negde iza godine dana (ne mogu se setiti da li je bilo 13-14-15 meseci). Dojila sam i nisam htela da uvodim adaptirano. Imam pristup bio mleku, nikakvih reakcija nije bilo, ali sam uvodila postepeno i pratila reakcije.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la Ina66 » 05 svi 2008, 09:05

ingas - moj (možda) oštriji ton se odnosio na davanje kravljeg mlijeka djeci od 4 mjeseca, a u nastavku rečenice sam napisala "...primarna hrana djeteta do 1 godine života je majčino mlijeko ili adaptirano..."
ja zanm majke koje su svojoj djeci davale kravlje mlijeko sa 6 mjeseci i s 9, a i one koje su počpele nakon drugog rođendana. ponavljam, to je njihov izbor što ne znači da mislim da je rano uvođenje kravljeg mlijeka dobro

a sad da vidimo što sam ja to naguglala :)
link1. mama-mami forum/tablica dohrane -
14 mjeseci i dalje:
punomasno kravlje mlijeko (kad prestane dojiti)

link2. roda forum/tablica dohrane - ne spominje se izričito mlijeko već
- MLIJEKO (majčino ili AD) je glavna hrana djeteta u prvoj godini života, ostalo je DOhrana;

link3. bebano.com - tablica dohrane preuzeta s rode iako ima i onih majki koje daju KM sa 7 mjeseci (pročitala sam prve tri stranice, nemam ni volje ni vremena čitati svih 14 o toj temi)

link4. forum.hr - nema tablice, spominje se davanje mlijeka i sa sedam mjeseci i debelo nakon prve godine

link5. trudnoća.net - tablica dohrane preuzeta iz knjige MPG - kravlje mlijeko se ne spominje u prvih godinu dana

link6. ringeraja.com - forum - nema tablice već savjet mame mami
slobodno uzmi mlijeko u tetrapaku ono sa manje masnoce za pocetak i napravi griz i te hapice sto si klupila.Ja sam svojoj djeci odprilike sa 6 mj.pocela praviti hapice sa kravljim mlijekom kao dopuna dojenju
- savjet je upućen mami djevojčice od 6,5 mjeseci. mogu samo :roll:

link7. coolinarika - recept za pripremu kašice, nema tablice dohrane

dva preskačem, a sljedeći je link na brošuru Okus ljubavi koju imamo na našem pdf-u Dohrane

link11. žena.net - forum, nema tablice

link12. tegobe.com - piše dr. Josip Grgurić, specijalist pedijatar, predstojnik Klinike za pedijatriju, Klinika za dječje bolesti Zagreb - ovdje će biti malo više citata :)
Preporuka međunarodnih organizacija za brigu o djeci, UNICEF-a i SZO, je da se djeca hrane samo majčinim mlijekom do otprilike 6 mjeseci starosti, uz nadohranu do kraja prve godine života, a po mogućnosti da se dojenje nastavi i
u drugoj godini života...
Promjene u smislu povratka prirodnoj prehrani djece događaju se zadnje desetljeće i to nakon što se došlo do spoznaje da rano odbijanje od prsiju dovodi do čitavog niza loših posljedica za djecu...

Zamjene za majčino mlijeko u prehrani dojenčadi

Unatoč mnogim prednostima koje nam osigurava prehrana djeteta majčinim mlijekom, obzirom na današnje nepovoljne ekonomske prilike ipak se mnoga dojenčad prerano prebacuje na umjetna mlijeka, industrijski prerađeno ili neprerađeno kravlje mlijeko.
Kada govorimo o mlijeku, moramo na umu imati još jednu dimenziju, a to je podnošljivost mlijeka za pojedinca i populaciju u cjelini. Činjenica je da pojedinci i skupine ljudi zbog različitih razloga ne mogu ili ne smiju
konzumirati mlijeko drugih životinjskih vrsta (nesnošljivost laktoze, alergija na proteine kravljeg mlijeka), što ne umanjuje činjenicu da je mlijeko jedna od najpotpunijih namirnica.
Kravlje mlijeko - Iako se kravlje mlijeko u prehrani dojenčadi upotrebljava stoljećima, tek se u početku ovog stoljeća, a nakon što su upoznate razlike između kravljeg i majčinog mlijeka, pristupilo prehrani dojenčadi razrijeđenim
kravljim mlijekom kako bi se ono približilo sastavu majčinog mlijeka. Današnje spoznaje i postupci u razvijenim zemljama ne preporučuju prehranu djeteta razrijeđenim niti nerazrijeđenim kravljim mlijekom prije navršenih 12 mjeseci
života i to iz razloga navedenih u tablici 1
. Ako iz bilo kojih razloga dijete nije na majčinom mlijeku, preporučuje se
prehrana industrijski prerađenim kravljim mlijekom, jer je njegov sastav proteina, masti, ugljikohidrata i elektrolita prilagođen humanom mlijeku.
Osim kravljeg mlijeka sve se više konzumiraju kozje i ovčje mlijeko. Valja odmah reći da su te dvije vrste mlijeka sasvim neprikladne za prehranu dojenčadi te da po svojoj kvaliteti zaostaju za kravljim mlijekom.

preporučam pročitati cijeli tekst
http://www.tegobe.com/casopisi/vase_zdr ... _kaze.html
:bye
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la ingas » 05 svi 2008, 10:38

Ina66, vidim da si se bacila u potragu - mene je ustvari dirnuo ovaj dio:
a za kravlje su najblaže preporuke da se krene nakon druge godine života

mislim da si tu "najblaze" pretjerala, ali onda opet svako ima pravo na svoje misljenje... :dunno
ingas
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Sreca najveca » 05 svi 2008, 10:41

e sad se postavlja pitanje, ako je preporuka da se kravlje mlijeko ne daje do druge godine, zasto se u jaslicama (gdje su zaposlenici - medicinske sestre i nutritivni strucnjaci - kakti osvjesteni, slazu menu-e prema najnovijim preporukama) od godine dana nudi jedino i iskljucivo kravlje mlijeko?
P 07.02.2007. :luv
I 27.11.2009. :luv
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la Ina66 » 05 svi 2008, 10:46

mea culpa - trebalo je biti "najstrože"
konkretno, moja pedijatrica, inače prodojeća, preporuča uvođenje KM oko 18 mjeseci. moje su ga počele piti otprilike u to doba (starija s cca 17-18 mjeseci, mlađa kad je prestala dojiti - znači s 19,5 mjeseci)
a ono što vjerujem mnoge mlade majke zbunjuje je preporuka da daju djeci KM kad prestanu dojiti pa ga tako daju i one koje su dojile 3-4 mjeseca
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la Ina66 » 05 svi 2008, 10:48

sreća najveća - u vrtićima su ti isti stručnjaci davali djeci Cedevitu kao zdrav napitak
a ti kao roditelj možeš tražiti da tvoje dijete pije čaj
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la Viva42 » 05 svi 2008, 16:53

Evo još jedan zanimljivi link na ovu temu
http://www.medicina.hr/clanci/alergija_ ... lijeko.htm
poletarac NIKO 18.03.2007.- "Bavo mama, ti sve znas!"
JURAN 28.03.2010.

Niko-slike
Viva42
Ovisna sam