28 srp 2011, 22:20
frrr je napisao/la:ja sam isto bila zbunjena jer sam od dviju pedijatrica dobila odgovor da bebi na adaptiranom dodatne tekućine ne treba osim ako je jako vruće, a stalno sam oko sebe slušala fraze kako se (citiram) 'od adaptiranog jako žeđa', k'o da je od pršuta to mlijeko maltene
čajeve mi nikad nije palo na pamet davati (čemu? još uvijek ne vidim razlog zašto bi beba pila čaj, osim ako nema grčeve..al vidim da čaj piju i bebe od 4,5 mjeseci...), vodu joj isto nisam davala...ponudila bih kad bi ona bila sita, presvučena, naspavana i svih zadovoljenih potreba, ali bi i dalje plakala...povukla bi par cuclaja, ali bi sve ubrzo izbljucala..
ozbiljnije je počela piti tek kad je jako zavrućilo... i to po par guceva, sve skupa jedva 100 ml dnevno
sad smo bile na moru 3 tjedna i sva u strahu da mi beba po vrućini ne žeđa il nedajbože dehidrira sam joj stalno nutkala vode sve dok joj pijenje vode nije postalo k'o tješenje - došlo je do toga da bi svaki put prije uspavljivanja požlempala vode da se smiri, a koji put nisam više znala što bi pa mi njezinu šizu smirila guranjem bočice s vodom u usta...sve dok nisam primijetila da je odjednom počela osjetno manje jesti..i da umjesto da joj povećavam dozu adaptiranog, kako bi s 5 mjeseci trebala, ona počinje sve više ostavljati..
onda sam skužila da sam pretjerala s tješenjem vodom i tome stajem na kraj, nema više svako malo vodice u usta...kako ima 5 mjeseci, kupit ćemo čašu s najmekšim kljunom i počinjem je polako učiti na to
ne znam koliko si dobro tražila po who-u, ali meni su pedijatrice rekle da je preporuka Svjetske zdravstvene organizacije da bebe prvih 6 mjeseci, bez obzira jel cicaju ili su na adaptiranom, ne trebaju nikakve dodatne tekućine
29 srp 2011, 21:38
04 kol 2011, 13:27
swenova mama je napisao/la:martina, svako se malo na pdf-u pojavi netko kome nije jasno da je bebama dostatno samo ad mlijeko ili podoj. I ok, ako niste sigurne u to da vam dijete nece umrijeti ako iskljucivo jede/pije mlijeko, dajte mu dodatnu tekucinu, ali molim vodu. Sve drugo je nepotrebno opterecivanje probavnog sustava bebe.
04 kol 2011, 13:28
15 kol 2011, 14:49
mrgud je napisao/la:tko god bi se našao u toj situaciji mislim da bi si razbijao glavu zbog nedavanja tekućine i htio bi vratiti vrijeme da to ispravi i da ne mora gledati svoje dijete na infuziji i braunili na glavici. postavite se u tu situaciju, grozno!!!
i da, smatram da je daljnja rasprava na tu temu uzaludna. pokušavate promijeniti moj stav, ali teško.
bitno je samo da imamo zdrave i sretne bebice bez obzira na to uzimaju li uz AM vodicu/čaj ili ne uzimali. neka su deca zdrava!!! to je najbitnije!
15 kol 2011, 17:13
ponekad joj dam kamilicu, baš je voli pit..paše joj, i nema više grčeva, kaka uredno...tako da..
16 kol 2011, 22:22
26 kol 2011, 21:24
27 kol 2011, 12:21
zozi je napisao/la:
Zasto onda ustrajati i ne dati tekucine ako nam je pomogla?? Moram naglasiti da joj ne bi dala nista osim mlijeka da je bilo sve u redu, ali eto imali smo problema i probali smo i pomoglo nam je pa ne vidim sta je tu lose?!
30 kol 2011, 20:33
otišli kod pedice i ova se šokirala da kako je mogla ne davati bebi vodu uz AD , bebi je tvrda stolica razderala čmar 30 kol 2011, 22:26
titirlica je napisao/la:Ah ovo je još uvijek aktualno, evo prijateljicina beba od 2,5 mj dobila faktu mastza guzu , imala je tvrđu stolicu i u zadnjih tjedan dana stalno sukrvicu
otišli kod pedice i ova se šokirala da kako je mogla ne davati bebi vodu uz AD , bebi je tvrda stolica razderala čmar
![]()
Pa ti sad budi pametan ....
30 kol 2011, 22:31
30 kol 2011, 22:37
mamashnita od noje je napisao/la:kako je mogla ne davati vodu uz ad?
lijepo. isto kao i ja pa mi dijete nikada nije imalo takvih problema.
sto ce reci da nije od adapt. mlijeka, vec je do bebine probave.
nisu sva mlijeka ista
31 kol 2011, 07:08

31 kol 2011, 08:25
31 kol 2011, 18:13
14 ruj 2011, 10:19
14 ruj 2011, 10:21
14 ruj 2011, 10:23
julyy je napisao/la:Bok svima!
Moj bebač ima 9 mj, a od 2 mj je na bebimilu. Zanima me do koje dobi ste vi davale adaptirano mlijeko svojim bebama? Mislim se da li da pređem na ono dukatovo mlijeko s vitaminima? Prijateljica je svome malome već s 8mj počela davati dukat mlijeko,a neka njena poznanica čak sa 6!? to mi se ipak čini malo prerano... Znam da je "po knjigama" bar do godine dana, ali ne trebamo se striktno držati literature.
20 pro 2011, 09:42