O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.
27 sij 2009, 16:40
Mi uzeli Hole krusku i kasnije sam skuzila limunov sok

. Mislim da mu je od toga bilo muka. By by Hole kruska...
27 sij 2009, 17:02
ako pomno citate HIPP naci cete hrpu nelogicnosti....
"
sadrzaj glutena je manji od 20mg/kg proizvoda "- to pise na HIPP marelici, na kojoj pise i da je bez glutena
27 sij 2009, 17:11
Bez glutena njima znaci da ga ima manje od neke kolicine. Oznacno je s zvjezdicama.
27 sij 2009, 17:22
pa na to i mislim TP....
tako je sigurno i sa tim limunom....
27 sij 2009, 17:34
Ma nije, limunska kiselina je druga stvar. Nema tu dozvoljenih vrijednosti kao kod glutena. Ona je konzervans, sprecava kvarenje.
27 sij 2009, 18:07
ma ja sam totalno zbunjena tim kašicama... eh kad će ljeto i povrće iz mog vrta
ima li netko savjet za zamrzavanje kašice?
27 sij 2009, 22:29
thinkPINK je napisao/la:Ma nije, limunska kiselina je druga stvar. Nema tu dozvoljenih vrijednosti kao kod glutena.
kako ne kad je kod limuna zvjezdica i sitna slova, nešto u stilu 'u skladu sa zakonski dozvoljenim vrijednostima'? bar na hippu jest.
28 sij 2009, 21:47
ja sam baš lijepo zagledala i čitala:
veliki broj Hipp kašica ima dodatk C vitamina (banana, banana+marelica, banana+jabuka+breskva, borovnica+jabuka...), i označeno * kao zakonski dozvoljena količina ili tako nešto
Povrtne sa mesom imaju sol i isto * (puretina obrok, teletina sa mrkvom i krompirom)
a u oba slučaja (voćne i povrtne) govorim o kašicama koje su označene sa
Abaš sam se iznenadila....
ali šta da radim

ne mogu da djetetu ne dajem voće? nema ga na pijaci, ne valja ovo u Hipp?
28 sij 2009, 23:47
čola sara sam proucavala mlijecno.zitno.vocne kupovne kasice... hippove redom "nemaju" aditive, umjetne boje i arome i onda zvjezdicu i opis u skladu sa zakonom... dakle, imaju do dozvoljene kolicine koja se smatra prihvatljivom
odustala od kupovine
29 sij 2009, 10:28
MjesecevaZraka je napisao/la:čola sara sam proucavala mlijecno.zitno.vocne kupovne kasice... hippove redom "nemaju" aditive, umjetne boje i arome i onda zvjezdicu i opis u skladu sa zakonom... dakle, imaju do dozvoljene kolicine koja se smatra prihvatljivom
odustala od kupovine
a meni je trebalo par minuta da skužim što znači
čola sara 
meni nije bio problem nabaviti jabuke iz eko uzgoja. u jednom dućanu zdrave hrane ih imaju skroz do proljeća
isto tako mi nije bio problem davati curama od voća samo jabuke. za vani bih uzela frutekove kašice
29 sij 2009, 12:04

ma nije problem, samo sam gledala fensi kutije
mislim, malo i je frka jer kai reagira na jabuku ipak (pedica ne moze vjerovati), samo kuhanu moze podnijeti
29 sij 2009, 13:15
Ina66 je napisao/la:a meni je trebalo par minuta da skužim što znači
čola sara 
ja i dalje na razumijem šta znači čola sara
29 sij 2009, 13:20
pola sata.. nabadano jednom rukom u polumraku
04 vel 2009, 01:08
izludih ....
može li mi neko objasniti
razumijem ako na kašici pišelimunov sok, onda je to limun
ali šta je ono gdje piše bogato vitaminom C?
je li to isto limun ili nešto deseto?
onda, ako je i to limun, ne bih mu smjela davati niti jednu voćnu kašicu............
i zar svaka hipp povrtna kašica ima so
04 vel 2009, 11:43
Nisam sigurna jabucice al vjerojatno je dodan vitamin C.
Inace ne mogu tvrditi 100% al mislim da je mom malom bilo lose upravo od limunovog soka u Holle kruski.
04 vel 2009, 23:44
kakav je to jogur ili kravlji sir fruit duet hipp kašici koji ima rok trajanja godinu dana i ne mora bit u fridžu?
mislim, nije da bih joj dala tu kašicu, ima još koječega sumnjivog, ali živo me zanima, ne mrem uopće pojmiti kako je to moguće. konzervansi?
05 vel 2009, 00:15
frrr je napisao/la:kakav je to jogur ili kravlji sir fruit duet hipp kašici koji ima rok trajanja godinu dana i ne mora bit u fridžu?
mislim, nije da bih joj dala tu kašicu, ima još koječega sumnjivog, ali živo me zanima, ne mrem uopće pojmiti kako je to moguće. konzervansi?
vjerojatno
i odgovor na gornje pitanje o C vitaminu/limunu
to nije jedno te isto. C vitamin koji se dodaje kašicama je konzervans askorbinska kiselina. limunski sok je dodavao frutek u neke kašice, sad se ne mogu sjetiti u koje točno. kad se ne bi dodavalo jedno ili drugo, rok trajanja bi bio znatno kraći (iako se sjećam posta jedne forumašice koja je voćne kašice doma napravljene bez ikakvog konzervansa stavila u staklenke, zatvorila i sterilizirala te kušala nakon dvije godine - ako se ne varam, bile su jestive)
05 vel 2009, 00:23
e, taj me jogurt toliko mori da ću vjerojatno sutra nazvat onaj hippov telefon!
hoću samo da mi priznaju da ima konzervansa! (jer na staklenci piše bez konzervansa/aditiva/umjetnih aroma pa * i onda u skladu sa zakonom sitnim slovima)
05 vel 2009, 00:27
kad sam ja bila mala, jogurti su imali rok trajanja od dva dana. sada i običan jogurt traje i po mjesec dana i ne piše na njemu da ima konzervansa, ali se pokvari ako ga ne držiš u frižideru
ja sam taj hipp uzela jednom da ga ja probam. jednom je bilo dovoljno
24 kol 2009, 10:17
Sta poceti davati bebi od 4 mjeseca od hapica ,mozeli mi ko to reci .
Dali je zdravo davati bebi kupovne hapice i koje su najbolje
24 kol 2009, 10:18
bebi od 4 mjeseca se ne preporucuju nikakve kasice.
pocetak dohrane se preporucuje sa 6mjeseci.
24 kol 2009, 13:41
Armin, ovo je drugi put da ti se odgovara na isto pitanje.
24 stu 2009, 15:02
jaooooo
nemogu vjerovati koliko dramatiziranja oko djecje hrane
sad kao nista nevalja i na sve se treba paziti
pa na cemu ste vi drage moje odrasle
od zraka?????????
kad smo bili mali dobivali smo mljeko i kekse i rano kašice i svi smo zdraviji nego ova nasa danasnja djeca jer vi panicarite nesmiju ovo,onmo
ma daaaaajte
Zadnja izmjena:
Ina66; 26 stu 2009, 00:28; ukupno mijenjano 1 put/a.
Razlog: ina66 editirala neprimjereno izražavanje
24 stu 2009, 15:30
july je napisao/la:kad smo bili mali dobivali smo mljeko i kekse i rano kašice i svi smo zdraviji nego ova nasa danasnja djeca jer vi panicarite nesmiju ovo,onmo
ma daaaaajte
mi sigurno nismo jeli
kupovne kašice pune konzervansa, boja i ostalih gluposti...
mali mi je ko beba dobio na poklon- zamislite nekome pokloniti kašicu

i ja mlada smotana mama kažem ajde da mu dam i to probati kad već svi jedu... da ne duljim povračao je kad nikada prije nije!!!
uvijek sam mu ja pripremala domaće kašice , miksala i rezuckala primjereno uzrastu i sve super( povrće i voće iz vrta)
na te kašice mogu samo reći FUJ !!!
jer ono šta piše da je unutra mrkva, cvijetača ili nešto sl. to šta god da je unutra nikada nije ni vidjelo mrkvu!!!
s time
NIKADA ne bi hranila svvoje dijete
26 stu 2009, 00:00
july je napisao/la:kad smo bili mali dobivali smo mljeko i kekse i rano kašice i svi smo zdraviji nego ova nasa danasnja djeca
na zdravlje na zalost ne utjece samo prehrana.
a ti si radila usporedno istrazivanje o zdravlju nase generacije i zdravlju nase djece pa da mozes sa sigurnoscu tvrditi ovo sto si napisala?
26 stu 2009, 00:26
july je napisao/la:jaooooo
nemogu vjerovati koliko dramatiziranja oko djecje hrane
sad kao nista nevalja i na sve se treba paziti
pa na cemu ste vi drage moje odrasle
od zraka?????????
kad smo bili mali dobivali smo mljeko i kekse i rano kašice i svi smo zdraviji nego ova nasa danasnja djeca jer vi panicarite nesmiju ovo,onmo
ma daaaaajte
Kad se već družimo na roditeljskom forumu bilo bi zgodno da napišeš koju o sebi i obitelji.
26 stu 2009, 00:33
Anika cek tek sam krenila pa dok se malo ufuram
naime beba mi je pije Bebimil a ta adaptirana hrana mi se nikako ne cini zdrava i smrdi jako fuj fuj,pa bi ja zato malo pozurila sto se tice dohrane prave domace,a bas kad nema onda koja kašica,eto toliko,mislim da je zdravije neg taj koncentrat ili...hm da malo proucim
26 stu 2009, 02:06
Prouči i iskoristi internet!
Koliko ti je beba stara? Je li dobro napreduje? Nemoj brzati sa dohranom, pridruži se mama na adaptiranom, sigurno ćeš naći pametne savjete i iskustva.
26 stu 2009, 13:40
s 2mj je imala 5500kg ,sad ima 3mj al nismo jos isli pedijatrici jer tek se ide s 4,al pretpostavljam da je opet dobila kilu,ma napreduje odlicno,i dozu joj pravim vecu jer jednostavno trazi jos
26 stu 2009, 15:12
july - slobodno si otvori novu temu na podforumu Adaptirano i napiši ovo što si napisala u gornjem postu. sigurna sam da ćeš dobiti prave savjete nego ovdje gdje se piše o kupovnim kašicama