cakorka - pir je Dinkel...

...meni se čini da je pir nekako uvezenica upravo iz njemačke - jesam u krivu? Ili sam bar ja prvi puta za njega čula preko DM-a

i prijateljice iz švicarske čija je cijela obitelj alergična na sve moguće, pa kupuju sve živo na bazi Dinkela, kojekakve keksiće za grickanje i sl.
..uglavnom, idem se sad ulizivati moderatorici
ini 
i reći da nam je danas punih 7 mjeseci i da smo prekrasno apsolvirali ovaj povrtno-žitni mjesec...
... kad sam usporedila naš i vaš dnevnik dohrane, drago mi je kad sam vidjela da smo za mjesec dana isprobali 7 namirnica, baš kao i ida - al nije namješteno, majke mi

...namjeravam joj dati da isproba jjoš luk i pastrnjak, a onda ponovno isprobavamo voće... (za jedno 15-ak dana) ...mada, malo sam već i zaabrinuta, probala joj dati neki dan jednu kajsiju, jedan djedica, naš susjed ima baš krasne, nešpricane - i reakcja je bila ista kao i prije mjesec dana - fuuuuuuuuuj, uz stresanje i gađenje
...i još jedna zanimljivost, pomalo oftopična - naša dohrana ima i terapeutsku vrijednost

i to za mnog tatu... otkad moje mame nema, tata je sam, i da bi održao uspomenu na mamu, sadi u vrtu sve moguće, baš kao što je i ona svojedobno radila... mi smo ga svi pustili, neka ima zanimaciju, ali, ni slutili nismo da će u vrtu imati ama baš apsolutno sve što curici treba za dohranu..
..a kad je to on skužio, ajmeeee, za unuku i na kraj svijetA... nitko ispunjeniji od njega