Sada je: 23 srp 2026, 01:25.

PRVA MRKVICA - strikes again!!!! (part 6)

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

PRVA MRKVICA - strikes again!!!! (part 6)

PostPostao/la Franka » 11 vel 2003, 00:57

Edit: linkovi na prijasnje mrkvice:<
><
>MRKVICA 1<
>MRKVICA 2<
>MRKVICA 3<
>MRKVICA 4<
>MRKVICA 5<
><
><
><
>Ja sam odavno obećala otvoriti novi nastavak pa nikako da to i napravim <
>Eto ukratko tu smo se udomaćile djmama i ja sa svojim sinčićima koji su dan razlike pa smo nekako zajedno prošle sva pitanja, tjeskobe, sitne boleštice i najviše sretnih trenutaka. Tu i tamo nam se jave i ostali što nam je jako drago <
>Tin je što se dojenja tiče i nadalje vikendaš. Ali se uspavljuje držanjem za ciku, i po noći kad se probudi (a ima toga više puta), obavezno me šarafi, pa ja nekad poludim, a on fino izvadi ruku i dalje 2 Baš sam pročitala da još poneka mama bivših sisača ima taj problem. A ja , ne mogu više spavati.<
>Mi smo ovih dana imali epizoda s okulistom, kako je rođen ranije išao je na kontrole kod oftalmologa gdje nam je na zadnjoj kontroli (i ovaj put stvarno zadnjoj :znoj ) preporučio da mu provjerimo vid. Ali na našu inicijativu. Kapali smo ga 3 dana s atropinom, jadno dijete je loše vidjelo, smetalo mu svjetlo, baš se namučio. Na kontroli je bio samo jedan stari doktor (umjesto dvojice kako je trebalo, drugi je imao operaciju) i ovaj mu nađe +2,50 na oba oka i da naočale +1,25, jer je valjda uobičajeno da se daje 50% djeci. Meni je to bilo malo sumnjivo (ja nisam bila, nisam mogla izaći s posla), pa smo otišli popodne u privatnu ordinaciju gdje mu je kompjut. izmjerila +1,75 što je navodno za tu dob normalno, jer se još formira i za što ne trebaju naočale. Jedino ćemo otići još za mjesec dana da mu pogleda i na usku zjenicu (jer djelovanje atropina prolazi tek za 15 dana, tj. tek tad se zjenice vrate u normalu), jer je to dio njihovog uobičajenog pregleda, tj. prvo pogleda na usku, pa se nakapa, ali sa drugim kapima i pogleda široku. I djelovanje tih kapi prođe za sat vremena.:"> Da sam samo znala da ne mučim dijete ovako... Ali rekla je da će 99% nalaz biti isti.<
>Bili smo u svemu tome pa sam malo zagnjavila, ali to me baš naljutilo. Kome vjerovati? Ja nekako po svom instiktu mislim da on uopće nema problema s vidom, čak da jako do
o vidi, niti jedno oko mu ne bježi ili da gleda u križ. Zato me začudilo da mu je dr. u bolnici našao dioptriju. Preporučio je da okvire uzmemo u radnji njegove kćerke ili žene. To svi sad rade. I rekao da ukoliko ne bude nosio naočale može početi gledati u križ, što kad sam rekla ovoj privatnici je odmahnula rukom, kao glupost.<
>Inače je Tin do
o, osim što je imao kuru antibiotika na sam početak šmrcanja koje je nestalo drugi dan ali sam mu dala do kraja i kad ga je popio tek onda je počeo kašljati, nosić začepljen.... pa smo to nekako sa propolisom i sljezom riješili. Zaspe oko 11, 12 navečer pa se ja zato i ne javljam jer zaspem s njim. Mi smo krivi jer ga kasno stavimo, a on se minimalno sa mnom još sat vremena vrti, priča....<
>Eto, dosta za ovaj put. Kako je kod vas?<
>:hi2 <
>Puse Zvoncu ka <i>Edited by: djecakovamama  at: 12/18/03 12:47 am<
></i>
Franka
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: PRVA MRKVICA - strikes again!!!! (part 6)

PostPostao/la djecakovamama » 11 lis 2003, 19:14

Super si stavila naslov topica (zar vec sesti ... pa za koji mjesec ce biti 2 godine kako se druzimo).<
>Znam da si se vratila sa puta, pa da te doceka post kad dodjes na forum, zato i nisam htjela prije pisati<
><
>Vase vikend-dojenje me odusevljava <
><
>Zao mi je da ste se morali zivcirati kod ljekara i mogu samo misliti kako si se osjecala. A o tome i ne znam nista osim o onome da ako nisi sigurna da za dg uvijek odes po neko drugo misljenje i da budes sigurna.<
>Najvise mi je krivo da ste mu morali karato, pretpostavljam da se on tih dana isto mucio.<
><
><
>Mi smo OK (kuc-kuc). Zvonimir ima citav spertar "faza" u kojima se nalazi, raspolozenja, karaktera. Nekad je super "suradnik" (sve me razumije i slusa sta mu govorim, dogovaramo se, a nekad je, opet nemoguc, ne odgovara kad ka zovem ili me nikako ne slusa kad mu nesto objasnjava.<
>Najteze mi pada presvlavenje, tad me i udari i onda pocne gledati u plafon (pravi se da nije on).<
>Lud je za knjigama, stalno mu moram citati, od kaseta (evo poceli smo opet jer nam cesto kisa pada) najvise voli Miffy, Pipi dugu carapu (to sam mu kupila u Zadru) i Boba. Ima jednu majicu sa Teletabisima pa pjeva cesto onaj uvodni dio.<
><
>Zna skoro sva slova (ne zna H, F i G) i lud je za njima, posebno voli X i Y, a
ojeve zna vec jako dugo. Stalno se moramo igrati bas sa slovima ili ih pisati.<
>Isto voli da mi pomaze, ustvari stalno mi nesto pomaze i kad kuham i kad spremam, a kad peglam onda on pegla svojim kamionom.<
><
>Sto se tice spavanja - odkako smo se vratili s mora do skoro je isao spavati kasno (za njega) .. oko 22-23 ali sad kad je kraci dan onda ga i popodne stavim ranije da spava (najcesce od 13-15,00) pa ide navece spavati oko 21,00 kao i prije plus-minus pola sata. Bilo mi je jako iscrpljujuce kad je isao spavati kasnije.<
><
>Idem mu zavrsiti veceru (o njegovom jedenju cu sljedeci put!) pa se cujemo<
><
>Saljemo vam puse kao i svima koji nas citaju <
><
>Ja sam u fazi da imam jako jako puno posla.<
><
> <i></i>
Life is not about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain!

slika

slika
djecakovamama
pošla ALFAkoka u dućan

PostPostao/la Franka » 15 lis 2003, 22:59

Ja svaku večer uredno otvorim mib i isto tako ga i zatvorim. Ne stignem ništa, dan mi je prekratak. Posebno kad mi Tin zaspe u 11 pa i kasnije, nemam snage više za dodatne aktivnosti. Danas je oko pola 11 , al što me čeka hrpa robe za peglanje... <
>Eto vratila se ja iz Beča, bilo je kratko ali do
o. Išla sam sama iz Zg i mogu ti reći da mi je bilo čisto do
o. Hotel je bio na samom Stephansplatzu, pa kad sam prvi dan popodne obavila shopping, ostalo mi je i jedno slobodno popodne - večer (seminar je do 17 h) za kulturno uzdizanje, malo sam obišla okolicu (budući da Kärtnerica i nije baš neka shopping oaza ). A spavanje.... pa nitko me nije budio po noći, pa sam se onda sama , ježi ga, prešlo u naviku.<
>Tin me zato prvu noć kad sam došla, kad ga je tata uzeo jer se probudio i kad me vidio skočio na mene i nadoknadio sva 3 dana što me nije bilo. <
>Inače je dobar, raste mi pred očima i nekako sam nesretna jer mi se čini da premalo vremena provodimo zajedno. Dok dođem kući već je prošlo 5, dok odem po njega, dođemo kući.... ne stignemo se ni poigrati. Posebno mi je teško kad ja uzmem nešto drugo raditi a on se sam igra <
>Za vikend se MM tužio da ga boli trbuh i u pon me zove sveki da je Tin povratio. Navečer je bio nešto mirniji nego obično, i malo topao, imao je 37°C. I to je bilo to, drugi dan sve normalno, čak je i jeo više nego obično. <
>Ne jede sam, pelene su u punom pogonu, kad ga pitam kad će na tutu, kaže - malo kasnije ili tako nešto. A ja ga ne silim.<
>Baku smo napokon jučer izvukli iz bolnice i nadam se da je sad gotovo sa svime. Oko joj je strašno naoteknuto i crveno, osim što su joj skinuli mrenu ugradili su joj i leću. Valjda će to proći. Tin se ne da od nje, jučer kad smo joj išli u posjetu kući, 10 puta sam mu rekla da idemo kući, on da neće. Ja reko, do
o ja idem. A on meni neka idem, on će ostati kod bake. Zaželio je se, a i ona njega. Danas ga je već čuvala.<
>Toliko od mene, javite se kad stignete i <
>velika pusa Zvoncu od nas. Tin, 14.06.2001<i></i>
Franka
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la djecakovamama » 17 lis 2003, 23:41

Ja sam isto jako umorna i bas imam puno posla u zadnje vrijeme.<
>Zvonimir sve vise i vise prica ... kad nesto prospe, kaze: "Bate mili!" i to kad cujem znam da je nesto napravio ... nisam ni bila svjesna te postapalice <
>Danas smo bili u Ikei da se igra malo jer ovdje po parku vise nema djece pa sami lutamo danima <
>Fino se provedite za vikend, ja cu raditi sutra ili prekosutra a decki ce biti zajedno i napraviti mi lom po kuci,<
>Cujemo se, sad sam bas umorna za pisanje idem <
><
><
> <i></i>
Life is not about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain!

slika

slika
djecakovamama
pošla ALFAkoka u dućan

PostPostao/la Franka » 29 lis 2003, 01:05

Meni vrijeme tako prolazi, ništa ne stižem. <
>Tin mi je večeras zaspao u 22 (a budi se po starom vremenu, oko 7 sada ), otuširala sam se i spremna leći s njim. Sinoć sam i zaspala prije njega valjda.<
>On je sada stalno s nama, ako ga i prebacimo u njegov, za pola sata zove pa ga više ne mičemo. Bio je prehlađen ovih dana, malo kašljao, malo curio nosić pa se po noći i više vrtio (po meni, naravno), baš sam neispavana.<
>Inače je dobar, obožava ići k baki i neće ići kući kad dođem po njega, samo bi s njima bio. Jako nam je hladno tako da smo malo vani, preko dana on prošeta s mojim tatom dok ima sunca, a inače smo znali otići do luna parka koji je bio tu kraj nas, pogledati malo (on neće na to), a i on nam je danas otišao....<
>Na yogi sam bila 1x i ići ću od slijedećeg tjedna, od početka mjeseca. Zgodno mi je bilo, traje sat i pol, u jednom vrtiću, dočekala me lijepa muzika i sve u svemu je jako opuštajuće, a opet cijelo vrijeme se rade neke vježbice. Hvala Nataši, po njenoj sam preporuci otišla. <
>Idem ja popiti čaj što mi MM svako večer skuha pa u krevet. <
>Trebala bi ti poraditi na tome da se Zvonac ne o
aća imaginarnoj osobi kad nešto prospe , samo ga zbunjuješ<
>Kako ste vi?<
>Moramo se naći jednom na chatu, nešto me kopka što sam večeras pročitala.... Tin, 14.06.2001<i></i>
Franka
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la djecakovamama » 31 lis 2003, 15:47

Sad sam u guzvi, ali cu se javiti u nedjelju ... sorry, stvarno ne stizem <i></i>

slika

slika
djecakovamama
pošla ALFAkoka u dućan

PostPostao/la djecakovamama » 11 stu 2003, 01:08

Evo tek sad se javljam haha vidi nove smajlice, bas su super!<
><
>Mi smo do
o, iako ja imam puno za raditi pa sam umorna.<
>Zvonimir svaki dan izmisli neki novi biser, sad mu vec crkavamo od smijeha, bas sam rekla K da cemo morati kupiti teku i zapisivati.<
>Jos uvijek idemo 2x dnevno vani ... ujutro krace ali ipak izadjemo jer je tu suncano (al ipak hladno) a popodne smo duze, nekad me odvede do autobuske stanice da gledamo autobuse, nekad se samo vozamo, on ima onaj svoj mali motor za odgurivanje i
z je ko munja i samo gledam kako ce pasti.<
>Obozava pjesmice i tjera me da mu stalno pjevam (nece CD).<
><
>Sto se tice hrane: tako-tako .... nekad je super nekad strava. Najteze mi pada da nece nista novo da proba vec samo fura po svom i ja mu onda moram podvaljivati. Najdraze jelo su mu i dalje riza i fasirane snicle .. u njih stavim
do svega a najmanje mesa Ujutro jos uvijek popije 3 dc kakaa, onda nesto malo gricka za dorucak - ali to su stvarno minimalne kolicine, opije dvije narandze i ruca oko 11,30 i ja moram s njim drugacije nece.<
>Spava od 13 - 15 otprilike i navece ide opet spavati (u boljoj varjanti) oko 21 - 21,30 a ako se zaigra onda i poslije <
>22 <
><
>Zaspe sa mnom na nasem velikom krevetu (prvo malo citamo, onda ugasimo svjetlo, zagrli me i zaspe) i onda ga oko ponoci prebacim u njegov krevetic i spava do jutra <
><
>Stvarno se ne mogu zaliti <
><
><
>Bili smo na jednom djecijem rodjendanu u subotu i divno se igrao. Ovdje vise nema djece u parku pa ako nekad slucajno naidjemo na djecu kod tobogana on im odmah trci i pozdravlja ih sa: "Ahoj!" pa onda nastavi po svom <
><
>Nego koji caj pijes navece ... ja nekad popijem zeleni ili lumun&lime kombinaciju ... bassu mi fini. <
><
>Idem malo citati, puse od nas <
> <i></i>

slika

slika
djecakovamama
pošla ALFAkoka u dućan

PostPostao/la Franka » 23 stu 2003, 18:00

Moja do
a mama nam kuha ručak, tako da sam ja slobodna, Tin spava, MM gleda neki film (Gangs of New York, počela sam jučer s njim ali mi nije bio baš nešto pa sam odustala), a spremanje, nekako sam se odvikla.... <
>Mi smo do
o, Tin je ok, iako, to sam ti rekla, nekako dok spava čujem da malo teže diše, ponekad zna malo zakašljati... Uzela sam mu u petak neke biljne kapi za imunitet (echinacea ili tako nekako, ne da mi se sad gledati kutiju), rekla mi je da su za djecu jer nemaju alkohola, ali kad sam kasnije čitala uputu, piše doziranje djeca 3-12 god., pa ne znam iz kojeg je to razloga. Nisam mu još dala. Mislim da je problem i to što on meni neće puhati nos (jel Zvonimir hoće?), ne znam dok je bio beba je puhao stalno, pa mu je MM rekao da to ne radi (mislim iz čista mira, ne u maramicu), da je to ružno i on ti više ne bi puhnuo nos, nema boga. Pa jel moguće da on to pamti od prije više od godinu dana? Malo mu isčačkam sa štapićem kad se okupamo i to je to.<
>Sa jelom je ok, čini mi se čak da se malo zbuckao. Ali i dalje mixano i hranimo ga Ista stvar je kao i kod tebe, ništa novo ni da proba, voće jedino u kašici (osim banane).<
>Danas uzeo kutiju od kocaka, poslao mene i tatu u sobu i gledam ga ja poskrivečki a on stavio kutiju ispred kredenca di je čokolada i ide dohvatiti. Ili mu G da kockicu i jednu u ruku da odnese meni, a on na pola puta strpa u usta i dođe do mene - Tin je pojeo.<
>Bili smo prošlu nedjelju u Samoboru na nekoj dječjoj predstavi (3 praščića), na početku je htio van jer stvarno jako viču, i ja se prepadnem, ne znam zašto to rade tako za djecu, poslije mu je bilo do
o. Sad mu tata svaku večer prije spavanja mora pričati prasce <
>A jučer smo bili u našem dućanu u kupovini i bila je neka akcija (trebalo je kupiti par sokova, Bravo i Happy day) i dobili smo karte za Zagrebačke mališane u Lisinskom u 12 mj. Baš mi je super došlo (piše na karti da je 45 kn), htjela sam ga voditi na to. <
>Kad ga pitam kad ćemu u tutu - sutra, i tako svaki dan.<
>Priča svašta, crvenim se kad psuje (tako ti je to kad baka i djeda čuvaju...), grli me i kaže - do
a moja mama. Jedino što i dalje spavamo zagrljeni , nekad mi je drago, mislim uvijek mi je drago, ali nekad kad me budi svakih sat vremena.... Moja mama nas nagovara da mu kupimo krevet pa da bi onda spavao u njemu, da mu je kindač mali... ne znam sama. Ali nekako i ja ti u svemu uživam.<
>Tek je 4 h a već mrak, malo ćemo prošetati popodne, ujutro smo samo išli glasati pa kod mojih nositi ormare (G, ne ja), oni će staviti parket...<
>Čajeve ti pijem obične, ne ove jake (indijski), ugl. voćne (šipak, borovnica, jagoda-vanilija, menta). Zeleni znam da je zdrav, ali mi nije fini... <
>Pusa <
>Jesi smislila što ćeš Z za Božić? Meni ništa ne pada na pamet... Tin, 14.06.2001<i></i>
Franka
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la djecakovamama » 24 stu 2003, 03:57

Zvonimir i dalje spava do jutra, ali od posljednjeg posta koji sam tu pisala samo s nama u krevetu, tako da ga se nauzivam iako manje i losije spavam, tako mi i treba kad se hvalim.<
><
>Sto se tice nosica, ako vidim da ima potrebe kazem mu da puse i on puse ali mi ne da da mu pridjem sa maramicom, pa moram na prepad, s ledja.<
>Umorna sam i
zo pisem, pa grijesim puno!<
><
>Ja sma nam isplanirala citav decembar za neke "aktivnosti" kojih je ovdje stvarno puno, vidjecemo sta cemo stici vidjeti jer je puno toga bas u vrijeme kad on spava popodne.<
><
>Slatkisi su mu postali opsesija, ja cesto pravim neke kolace jednostavne ili mafine, pa mu dam, ali sad mislim da je pretjerao, svako malo mi trazi "kovac" (kolac), a uz to je i u fazi necu, necu i necu, pocela sam mu na sve njegove molbe odgovarati isto pa cu vidjeti da li ce imati rezultata.<
><
><
>nemam pojma sta cemo mu uzeti za Bozic<
>Puse, papa<
> <i></i>

slika

slika
djecakovamama
pošla ALFAkoka u dućan

PostPostao/la Olivera » 25 stu 2003, 19:58

samo da mahnem da znate da vas i dalje citam <
>Poljubac za Zvonceta i Tina.<
> *********<
>Luka 13.08.2000. <
> Lav<i></i>
"Mother is not the person to lean on, it is the person to make the leaning unnecessary"
Olivera
nema plastike

PostPostao/la Franka » 04 pro 2003, 01:50

Olivera <
>Stalno mislim kako ću pisati, ali dan me toliko samelje da nemam snage ni za što. Osim toga Tin mi zaspe u pola 12 svako večer (što je velikim dijelom naša greška), tako da se moglu poslije obući u pižamu i za njim. Neki dan sam i na posao zaspala. <
>Obično vikendom mu totalno rasturimo navike. Kod bake ide na spavanje oko 1, pola 2. Al mi za vikend dok se tko digne (obično ja zadnja), dok se svi najedemo i spremimo, krenemo nekud oko 11. U nedjelju smo bili na Sljemenu, dok smo prošetali, popili kavicu i sok, Tin ode na spavanje u 3. Onda spava do 5. I kupanje je oko 10, pola 11 u krevetu, veseo, smije se, spavanje mu nije ni u petnim žilama. I onda bar sat vremena dok zaspe. Tako smo produžili i u radne dane, jer se on i dalje diže ujutro u pola 8, 8, ali spava po danu više, oko 3 i pol sata. Pa onda se ne žurimo ga staviti navečer, a i njemu se ne ide i tako se priča ponavlja. Ja sam mrtva.<
>Inače osjećam se kao da živim u Californiji, sve je okićeno za Božić a vani toplo +15 i više. Dućani mame na kupovinu a meni teško odoljeti... Kupili smo mu neke Legiće za Božić, ali mislim da ćemo još nešto. Mali su Legići <
>Sad smo kupili neku lutku Miffy malu, pa će to za Nikolu dobiti. I eto. Idem još mrvicu čitati pa na spavanje. Danas mi je bio naporan dan na poslu, a i sve neke ružne stvari se događaju okolo pa sam pod dojmom stalno i baš me opterećuje. <
>Ja inače svaku večer otvorim f kad se MM conectira pa mrvicu pročitam koliko uspijem s T, ali nikako da nešto sjednem napisati.<
> <
>Jel Z još uvijek gost u krevetu? Tin, 14.06.2001<i></i>
Franka
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la djecakovamama » 05 pro 2003, 01:45

Olivera <
><
>Ma on nam se uvukao u krevet izmedju nas i ne da se van, a ni ne pokusavam da ga stavim u njegov krevetic, ionako komirana odmah zaspem ... nas mali aliencic <
><
>Ja ti isto svaku vece hocu nesto da napisem, ali mi se ne da i umorna sam. Cesto kad idem Zvonimira uspavljivati, zaspem i ja s njim (sad vec opasno dugo traje to uspavljivanje jer se ne zadovolji samo s jednom pricicom vec mu moram duuuugo citati) .. pa se probudim oko ponoci, vadim ves iz masine i surfam do 1-2 ujutro.<
>Veceras nisam, morala sam susiti tj. fenirati kosu, sad trazim slatko po kuci - nista nema, sve mi decki pojeli <
><
>Jutros smo isli u jedan vrtic (tu blizu) na izlozbu radova djece na temu Sv. Nikola i Bozic, pa smo tamo bas proveli finih pola sata, probali smo i neke medenjake, a kad smo izlazili van vrtica, das su djecica, malo stariji od njega, oblacila cizmice i jaknice jer su isli vani ... tad se Zvonimir totalno odvojio od mene i stao s njima u red manije ni stao, vec se uguravao medju njih na mene nije niti pogledao, vec su sva djeca gledala u mene jer sam ga zvala a oni me nisu razumjeli jer ga, naravno, nisam zvala na ceskom. Poslije je dosao do mene i njih "pozdravio" sa AHOJ? AHOJ!!!!<
><
>Bas sam razgovarala sa K da ga mozda stavimo u vrtic 1x tjedno, cisto da se malo nauci i biti sa drugima i da se pocne uciti jezik, da mu ne bude totalna nepoznanica kad krene na jesen. Mozda cemo tako na proljece, vidjecemo, sad jos uvijek ne.<
><
>Inace, za svaku sitnicu zna da vristi ko da ga mucimo, ja cesto znam popustiti samo da bude mir (znam da tako ne treba) a vidim da mu je bas potrebno malo discipline jer mi i on nekad izgleda "izgubljen" i nikako mu nije jasno kad mu nesto ne dam zasto mu ne dam, vec ponavlja hocuuuuu, hocuuuu do u nedogled.<
><
>Spominjala sam knjigice i bajke, svako vece je skoro pa plac kad moramo prestati citati ...<
>Sto se tice poklona za Bozic, jos ne znam, moracu vidjeti ... nemam ni vremena da odem po prodavnicama, a htjela bih naravno, totalno zivim u speedu i jedva sve stizem.<
>Za Nikolu ce dobiti mandarine (koje ne jede), jabuke (koje jede), kinder jaje, poster Petera Pana (obozava ga) i DVD sa Pooh-om ... bice tu valjda jos slatkisa, ali cu ih ja sakriti ... uh , do
o sam se sjetila, moram u podrum po cizmicu <
><
>Cujemo se, saljemo vam pusice <
>Mogle bi i na chat preko vikenda, vazi?<
> <
><
> <i></i>

slika

slika
djecakovamama
pošla ALFAkoka u dućan

PostPostao/la Franka » 11 pro 2003, 01:24

Danas mi je zaspao u 23 pa evo da se malko javim.<
>Bili smo poslije posla malo u shoppingu, u Metrou ovdašnjem, nismo nikad prije pa da vidimo. Nismo ništa posebno vidjeli. MM si je uboo DVD, i ostalo sitnice za kuću.<
>Tin je tražio kiflicu pa sam mu uzela, to mi je tako slatko kod njega još otkad je bio beba... kad mu dam kruh u ruku uvijek se nasmiješi od sreće. Pojela bih ga. <
>Još je šmrkast ali već je bolje. Kad bi bar naučio više puhati nos da mu se to ne slijeva... Od jutros i mene pomalo grebe grlo i curi mi nos. Evo večeras pijem čaj od mente <
>I kupila sam jučer eterična ulja za lampicu, mentu i bergamot. <
>Odlazi mi kolegica s posla u drugu banku poslije NG, baš mi je žao, mislim drago mi je zbog nje, žao što više neće biti tu. <
>Kako tvoj biznis? Imaš mi za preporučiti koji dobar film?<
>Idem još popiti čaj do kraja pa na spavanje. Opeglala sam kad smo se vratili dok je MM hranio Tina, pa bar toga nema par dana.<
> Tin, 14.06.2001<i></i>
Franka
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la djecakovamama » 14 pro 2003, 21:56

Vidjela sam te sinoc na liniji ali bilo je prekasno za chat ... javi se veceras ako ne bude prekasno (sms)<
>Zvonimir mi vec spava Danas je preskocio popodnevno spavanje, cackao mi je trepavice i nos i usi pa sam poslije pola sata odustala od uspavljivanja, zato je maloprije zaspao u roku od keks <
>Sad zavrsavam veceru pa cu se kupati.<
>Kako si ti? Je li i tebe uhvatila prehlada? Mi smo OK, samo su ovdje svi uspaniceni zbog neke "gripe" koja "tek treba doc" .... nadam se da nece, mi se nismo cijepili, opcenito sam protiv toga ako nema poseban razlog.<
><
>Inace, spavanje je jos uvijek oltugedr i tako cemo do daljnjeg, zimaje Najgore mi je sto ga K ostavi popodne duze spavati pa se onda ne da u krevet do 23,00 a to je stvarno prekasno, ja nista ne stignem uraditi<
>Za Bozic nemamo niti smisljen poklon, nemam pojma sta da mu uzmemo.<
><
>Film .... najbolje ide How to lose a guy in 10 days, smijesan je jako, a meni se pravo svidio Frida sa Salmom Hayek<
>Cujemo se, izgorice mi vecera ... (spinat, cufte u paradajz saftu i peceni krompir <
>Puse!<
> <i></i>

slika

slika
djecakovamama
pošla ALFAkoka u dućan

PostPostao/la Franka » 16 pro 2003, 21:50

Sama sam kod kuće pa da iskoristim trenutak da malo pisnem... <
>Moji otišli kod sveki a ja ostala kao prat ću frižider , al nešto mi se neće.<
>Moj ručak za vikend ne izgleda ko tvoja večera u radnom danu, svaka čast. Mi za večeru nikad ne spremamo, tko je gladan pojede šnitu kruha, Tin čokolino i to je to. Što ti daješ Zvonku za večeru?<
>Tin još malo kašlje, inače ga je prošlo. Svi smo bili nekako prehlađeni. <
>Kupila sam mu danas jedan autić što će dobiti za Božić uz Lego kocke koje smo već davno, vidjet ću još imam neke bodove u Turbo limaču, možda mu uzmem još neke flomiće ili tako nešto (one Crayola za male) i to bi bilo to.<
>Jednom sam vidjela na slici ispred Zvonimira onu igračku, ajme kako se to zove nemam pojma, al ono sa onim spiralama pa se voze po tome kocke ili kružići, ako znaš na što mislim... Je li njemu to zanimljivo? O tome sam isto razmišljala da mu uzmem.<
>Svaki vikend imamo full program, tako da ne spremam već mjesec dana. Rekla sam MM da za ovaj ne uzima nikakav film nego mi ima pomoći pospremati i peći kolače.<
>Nedjeljom popodne, tj. navečer, odemo do grada, sve je okićeno, na Trgu je neki program, pjevali su neki, MM i ja smo popili po čašu kuhanog vina , ima malo klizalište pa mu je to bilo zanimljivo, stalno me tražio jel može on ići unutra.<
>A u subotu smo ti se vozili s pravim pravcatim vlakom (Božićni, dječji, a zove se - Tin Express), zgodno je bilo. Djeca su pjevala, dobili su poklone od Kraša i karte Harry Potter, a čak je i trubio! To zadnje stalno priča kako je trubio u vlaku. Djed Mraz je vozio i puštao djecu da trube.<
>Eto, čujemo se!<
> Zvoncu!!!!<
>p.s. Gledala sam Fridu, ovu komediju nisam vidjela u videoteci, a za večeras sam posudila Bijeli Oleandar, rekla je teta da je odličan Tin, 14.06.2001<i></i>
Franka
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la djecakovamama » 16 pro 2003, 23:48

Eh, ona vecera je ustvari bio rucak, ali posto mi jE MUZ RADIO, ONDA SAM SAMO UJUTRO PRIPREMILA A ZAVRSAVALA SAM DOK SAM PISALA POST, NAVECE, TO TI JE TAJ DAN MENI BIO I RUCAK I VECERA (sorry za slova!) <
>Zvonimir vecera najcesce kasicu (griz) ili puding, ili kruha-putra, ili palacinke ili (veceras) przenice sa vrhnjem. (Przenice = kruh u jaje pa na ulje, mljac)<
>Za poklon ne znamo jos, mislim da cemu mu uzeti smetljarski kamion i jos nesto, mozda mu dopunimo lego Bob buildera<
><
><
>Puse <i></i>

slika

slika
djecakovamama
pošla ALFAkoka u dućan

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.