><
>MRKVICA 1<
>MRKVICA 2<
>MRKVICA 3<
>MRKVICA 4<
>MRKVICA 5<
><
><
><
>Ja sam odavno obećala otvoriti novi nastavak pa nikako da to i napravim <
>Eto ukratko tu smo se udomaćile djmama i ja sa svojim sinčićima koji su dan razlike pa smo nekako zajedno prošle sva pitanja, tjeskobe, sitne boleštice i najviše sretnih trenutaka. Tu i tamo nam se jave i ostali što nam je jako drago <
>Tin je što se dojenja tiče i nadalje vikendaš. Ali se uspavljuje držanjem za ciku, i po noći kad se probudi (a ima toga više puta), obavezno me šarafi, pa ja nekad poludim, a on fino izvadi ruku i dalje 2 Baš sam pročitala da još poneka mama bivših sisača ima taj problem. A ja , ne mogu više spavati.<
>Mi smo ovih dana imali epizoda s okulistom, kako je rođen ranije išao je na kontrole kod oftalmologa gdje nam je na zadnjoj kontroli (i ovaj put stvarno zadnjoj
) preporučio da mu provjerimo vid. Ali na našu inicijativu. Kapali smo ga 3 dana s atropinom, jadno dijete je loše vidjelo, smetalo mu svjetlo, baš se namučio. Na kontroli je bio samo jedan stari doktor (umjesto dvojice kako je trebalo, drugi je imao operaciju) i ovaj mu nađe +2,50 na oba oka i da naočale +1,25, jer je valjda uobičajeno da se daje 50% djeci. Meni je to bilo malo sumnjivo (ja nisam bila, nisam mogla izaći s posla), pa smo otišli popodne u privatnu ordinaciju gdje mu je kompjut. izmjerila +1,75 što je navodno za tu dob normalno, jer se još formira i za što ne trebaju naočale. Jedino ćemo otići još za mjesec dana da mu pogleda i na usku zjenicu (jer djelovanje atropina prolazi tek za 15 dana, tj. tek tad se zjenice vrate u normalu), jer je to dio njihovog uobičajenog pregleda, tj. prvo pogleda na usku, pa se nakapa, ali sa drugim kapima i pogleda široku. I djelovanje tih kapi prođe za sat vremena.:"> Da sam samo znala da ne mučim dijete ovako... Ali rekla je da će 99% nalaz biti isti.<>Bili smo u svemu tome pa sam malo zagnjavila, ali to me baš naljutilo. Kome vjerovati? Ja nekako po svom instiktu mislim da on uopće nema problema s vidom, čak da jako do
o vidi, niti jedno oko mu ne bježi ili da gleda u križ. Zato me začudilo da mu je dr. u bolnici našao dioptriju. Preporučio je da okvire uzmemo u radnji njegove kćerke ili žene. To svi sad rade. I rekao da ukoliko ne bude nosio naočale može početi gledati u križ, što kad sam rekla ovoj privatnici je odmahnula rukom, kao glupost.<
>Inače je Tin do
o, osim što je imao kuru antibiotika na sam početak šmrcanja koje je nestalo drugi dan ali sam mu dala do kraja i kad ga je popio tek onda je počeo kašljati, nosić začepljen.... pa smo to nekako sa propolisom i sljezom riješili. Zaspe oko 11, 12 navečer pa se ja zato i ne javljam jer zaspem s njim. Mi smo krivi jer ga kasno stavimo, a on se minimalno sa mnom još sat vremena vrti, priča....<
>Eto, dosta za ovaj put. Kako je kod vas?<
>:hi2 <
>Puse Zvoncu ka <i>Edited by: djecakovamama at: 12/18/03 12:47 am<
></i>