Sada je: 23 srp 2026, 21:50.

podrigivanje

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

podrigivanje

PostPostao/la ziza01 » 21 stu 2005, 14:33

<
>Moram priznati da sam u zadnje 3 godine zaboravila neke stvari oko dojenja koje su tada isle kao podmazane. A potpuno sam previdila taj mali detalj - PODRIGIVANJE.<
><
>Kod nas vam je ova situacija dojenje cca 35 minuta, podrigivanje cca 85 - 95 minuta . Naravno ova raspodjela nije uvijek takva ima momenata kada podrigne jako
zo ali nam najvise vremena ode na to podrigivanje. Da ne spominjem da se to desava najvise navecer u mracnoj i hladnoj spavacoj sobi (pa nije ni cudo da sam se razbolila). R jednostavno pusti cicu i nece ju prihvatiti sve dok ne rijesi podrigivanje. No opet i u tome ima nekih momenata kada ga samo dignem a on pocne urlati i traziti jos, tako da imam osjecaj da me za..frkava . U jednom podoju znam ga podignuti i do 9 puta da podrigne od cega su 3 prava, a ostalo eto tako. <
><
>Kakva su vasa iskustva? I za one koji se sjecaju ili su to taman prosli kada prestati s dizanjem na podrigivanje? <
><i></i>
Dino 28.09.2001.
Roko 23.10.2005.
ziza01
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: podrigivanje

PostPostao/la lily » 21 stu 2005, 21:53

Kod nas je ispočetka bilo isto tako plač, vrištanje sve dok ne podrigne mi smo mislilil da su grčevi ali se ustanovilo da je to sve stvar probave pa smo mu počeli davati čaj za probavu (mješavina kamilica komorač)sada kad vidimo da mu je problem podrignuti damo mu malo čaja i nakon par minuta podrigne...<
> <i></i>
lily
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Ina66 » 22 stu 2005, 13:07

lily, još je bolja varijanta da mama pije čaj pa ga beba dobije kroz mlijeko <
><
>mi smo u kategoriji - kako kad: nekada ni ne treba podrignuti jer odmah zaspe (naročito noću), a ima dana kao i kod R<
>skužila sam da ju moram podignuti/uspraviti isti tren čim pusti
adavicu inače bude kasnije "ajme meni!" - bolno vrištanje dok ne iziđe zrak Mara, 02.10.2002.<
>Ema, 30.10.2005.<
><i></i>
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la eli » 22 stu 2005, 15:07

moja bi jako rijetko podrignula. prvih par tjedana se ponekad mučila. po noći bi je legla na sebe (ja u poluležećem, sa jastucima). sa tri tjedan je više nisam dizala po noći jer bi zaspala na sisi i nisam je htjela razbuditi. naravno, za slijedeće dojenje našla bi je svu izbljucanu. kako nije redovito podrigivala bljucala je preko četiri mjeseca. <i></i>
eli
Sveta krava

PostPostao/la ziza01 » 22 stu 2005, 18:35

Ma i meni je najteze sto znam da i kad zaspi moramo podrignuti jer je inace mlijeka po cijelom krevetu . A tu je sada problem moj horoskopski znak (djevica) koji nemoze podnjeti da mu je dijete zbljuckano, mokro i td ... <
><
>Nadam se da cu uskoro moci pustiti dijete da odspava nakon sto fino popapa. <
><i></i>
Dino 28.09.2001.
Roko 23.10.2005.
ziza01
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la lily » 23 stu 2005, 21:00

Ina66 čula sam za to da mama pije čaj i da ga beba dobiva preko mlijeka ali nisam probala<
><
>i meni se većinom dogodi da preko noći ne probavi nego zaspe ali ja ga isto malo uspravim pa nekad upali da u snu podrigne...<
><
>ziza01 poznato mi je to sa djevicama moj maleni je djevica po horoskopu zato trošimo pelene ko ludi... <i></i>
lily
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la eli » 23 stu 2005, 21:55

ziza, ja bi mojoj kad bi se smočila do kože gurnula gazu unutar robice, da joj ne bude mokro na koži. nisam djevica.<
>sad se sjetih male od moje poznanice. dvogodišnja djevica kad se noću probudi i preseli u roditeljski krevet traži od mame da usred noći složi posteljinu u krevetiću koji ostaje prazan. <i></i>
eli
Sveta krava

PostPostao/la ziza01 » 23 stu 2005, 22:01

ovo mi je drugo pa sam ipak malo olabavila, zamislite kako je bilo s prvim <
><i></i>
Dino 28.09.2001.
Roko 23.10.2005.
ziza01
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la ella » 23 stu 2005, 23:56

Moja malecna sada ima nepunih 5 mjeseci. Prva dva mjeseca smo se jako mucili s podrigivanjem, jer ona to sirota kao da nije znala i radila je to damski, tiho i kratko. Onda sam primjetila da joj non-stop crijeva rade ko lokomotiva - preglasno i zastrasujuce. Na to sve sam procitala na
osurici iz bolnice da se kolike kod djece javljaju zbog majcinog mlijeka i da je najveci spas podrigivanje. Onda je zapocela skola podrigivanja. Promijenili smo sto poza, cekali i cekali, ali na kraju je ona sama shvatila sta mora raditi (sad to radi onako pravo - muski), a ja ju podpomognem blagim lupkanjem po ledjima.<
>Inace, po noci ne cekam da podrigne, jer uredno zaspi na cici. Doduse, ona uopce ne bljuje, jer puno ne pojede pa nema sta izbaciti, ali zato ima samo 6 kg - to je vec drugi problem, jer je lijena jesti.....<
>Puno srece i sve ce to u
zo proci. <i></i>
ella
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la djecakovamama » 25 stu 2005, 01:46

Zvonimir je znao pidrignuti i za vrijeme podoja ... doji, doji , doji, odmakne se od mene malo, pidrigne i onda opet nastavi dojiti.<
>Inace je najcesce za vrijeme dojenja dojio onako intenzivno dok je jak let down, pa bih ga ja sama digla da podrigne, gledala na sat i ako ne bi uspio nastavili bi s dojenjem. <
>Ako ne bi uspio podrignuti, nikako nakon dojenja, onda bi ga stavila da lezi i opet digla nakon 10ak min (ili ako bih primijetila da se meskolji), tad bi bas fino podrignuo meni na uho<
><
>Po noci je rjedje podrigivao, valjda jer je polusnen jeo i ne bi se nagutao zraka kao po danu kad bi zvjerao na sto strana <i></i>
Life is not about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain!

slika

slika
djecakovamama
pošla ALFAkoka u dućan

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.