Sada je: 23 srp 2026, 03:04.

Kad prestanu nocni podoji...?

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Kad prestanu nocni podoji...?

PostPostao/la Tajana5 » 08 sij 2006, 15:04

11 mjeseci smo dojili nocnu sihtu izmedju 2 i 7 puta nocu, kako koju noc.<
>Cini se da bismo mogli prestati s tim jer su vec 2 noci prosle bez cice kako bismo prospavali noc.<
>Htjela bih zadrzati jutarnji podoj, jedan oko 5,6 popodne i prije spavanja.<
>Ako prestanemo s nocnim dojenjem koliko je vjerojatno da ce se odrzati dnevna?<
>Znam da ima mama koje nikad nisu dojile nocu i dugo su dojile, ali ako dugo dojim nocu i onda prestanem - hoce li malo po malo nestati mlijeka i danju ili ce se nekak to samo od sebe porihtati?<
>Kak je vama bilo/je? <
><
>MARTA<i></i>
MARTA, veljača 2005
MAJA, siječanj 2009
Tajana5
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Kad prestanu nocni podoji...?

PostPostao/la natasha32 » 08 sij 2006, 17:00

ja sam dojila nocu 2,5 godine (sve manje i manje, da te utjesim), no valjda spadam u malo uzaludnije slucajeve. <
>ovo uzaludnije kazem u polu-sali (mada mi tada nije bilo toliko saljivo ), no ja sam zbilja htjela da ona sto vise sama odradi taj ritam odvikavanja pa je toliko i trebalo. nastavili smo dojiti danju (i za vecernje spavanje) jos nekoliko mjeseci. mlijeko se uvijek samo reguliralo, imali smo raznorazne ritmove i promjene u tih par godina, vrlo intenzivnog dojenja, uvijek je sve nekako samo po sebi doslo na svoje. nisam cak ni imala neki prejaki mastitis nikad (no naucila sam ga 'preduhitriti', bas u tim danima kad bi se mijenjao ritam, trudila sam se biti jako svjesna da trebam paziti) <
>sretna nova svakome<
><i></i>
natasha32
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la natasha32 » 08 sij 2006, 17:04

mlijeko ti sigurno nece nestati, ako curica nastavi dojiti danju, samo ce tebi trebati par dana da se grudi naviknu da nema nocnog navlacenja. meni su grudi bile ujutro prepune u tom periodu kad smo prestale s nocnim ili povecale razmak izmedju dva nocna (ili bilo koja) podoja, pa bih jedva cekala da se probudi i isprazni ih. nakon nekoliko dana, budila sam se sa sve meksim cicama, no mlijeka je i dalje bilo 'za dorucak'. <
>usput - meni su se te 'mlohave' cice na kraju ipak vratile u normalu, ali kad sam prestala skroz dojiti, jedno vrijeme su bile prilicno ofucane naizgled. cisto da i to znas <
>sretna nova svakome<
><i></i>
natasha32
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lastavica » 09 sij 2006, 00:10

Tajana, to ce ti se vec samo od sebe "porihtati"<
>Mi smo s 13,5 mjeseci imali o
atan slucaj. Pocela sam raditi i moja non-stop dojilica je bila od 7 do 5 popodne bez cice. A dojenje smo "odrzali" jos citavih 20 mjeseci.<
>Tako da ako ona i dalje bude htjela dojiti danju, nemoj se
inuti. racica 2002.<i></i>
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la djecakovamama » 09 sij 2006, 02:01

Mi smo za prvi rodjendan presli na dojenje ujutro i navece, i mlijeka je bilo dovoljno za ta dva podoja, dojili smo tako jos nekoliko mjeseci. I poceli spavati po noci <
> <i></i>
Life is not about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain!

slika

slika
djecakovamama
pošla ALFAkoka u dućan

PostPostao/la kruznica » 11 sij 2006, 20:09

S nekih 9 mjeseci su noćni podoji nestali sami od sebe, dojili smo do 11 1/2 mjeseci dok malac sam nije odlučio da je dosta! <
><
><
><
><
><
><i></i>
kruznica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Tajana5 » 12 sij 2006, 17:34

tenks curke.<
> <
>znaaaaam da bu se nekak vec samo porihtalo, ali volim i cuti iz iskustva! <
><
>MARTA<i></i>
MARTA, veljača 2005
MAJA, siječanj 2009
Tajana5
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

i mi prestali s nocnim

PostPostao/la potepuhica » 14 sij 2006, 00:45

nakon malo vise od 2.5 godine smo prestali s nocnim. podoji se nisu smanjivali i dogovorile smo da c. moze po danu koliko oce, a po noci kad nam budilica da znak. budilicu namjestila ujutro rano i onda kad je ona zagalamila, smo se rozka i ja veselile: sad mozemo!!! ja sam uvela budilicu kao trecu autoritativnu stranu jer sam htjela ukinuti nocne, a bez da ja budem za to "kriva".<
><
>e i sad dojimo nekih 3 mjeseca bez nocnih, ali po danu jos uvijek na zahtjev; ako je nesto bolesna onda jako cesto, inace 3-5 puta. <
>i nije bilo problema s laktacijom, neki dan na uzv dojke me doc izbedirala kad mi je rekla da bi s ovakvim kanalima mogla dojiti jos 100g. a ja sam mislila da smanjujemo. oje.<
>kako vam ide prestajanje nocu? nisam bas puno na f, pogledala budem malo po postovima...<
>sretno<
><
>natasha, bas onak ofucane? si im kak pomogla ili su se same vratile i postale opet one stare?<
> <
>prijateljica ane s erteela 12.05.2003.<i></i>
potepuhica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: i mi prestali s nocnim

PostPostao/la Tajana5 » 15 sij 2006, 01:28

natasa - tenks za upozorenje o "ofucalicama" - meni su vec sad koma. Prije su mi bile male, ali sad ili ja imam osjecaj ili su mi - mikro!!! Koma. <
>potepuhica - nama ide super odvikavanje od nocnog dojenja. Ja si nekak mislim da je to svemirska ravnoteza. Marta je prvih mjeseci dojila po cijele dane - podoji su trajali oko 45 minuta, pa sat pauze pa opet. Tak da sad pomalo vise nije luda za cicom, valjda se nauzivala. Izbacili smo nocne skroz. Cica navecer u 8.30 prije spavanja i ujutro u 7, 8. Bez problema za sad pa se nadam da nece iskrsnut nekaj. <
><
>MARTA<i></i>
MARTA, veljača 2005
MAJA, siječanj 2009
Tajana5
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

super, super

PostPostao/la potepuhica » 15 sij 2006, 05:34

bas mi je drago da vam je do
o islo izbacivanje nocnih. ja sam si to dugo zeljela, dok nisam konacno poduzela nesto i uspjelo je bez placa. malo cendranja, pojacanog grljenja i mazenja u prvim nocima, al to je bilo to.<
>i moje su male, sad. ko i ja sva. imam do 50kg. valjda bude opet sve donekle po starom nakon tak dugog dojenja. jer inace sam ih voljela. <
>prijateljica ane s erteela 12.05.2003.<i></i>
potepuhica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: super, super

PostPostao/la blondmamma » 17 sij 2006, 12:59

ajme ženske kad gledam ovo s noćnim dojenjem do 2 i pol godine zbediram se... moja mala se budi stvarno često po noći nikak neće zaspat nego s cicom. nekad se probudi čim se maknem od nje. kaj ću tak još godinu dana?! ona ima 14 i pol mjeseci. <i></i>
blondmamma
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.