to što plače ne znači da je gladna. bebe komuniciraju plačem, drukčije ne znaju i to im je jedini sistem pomoću kojeg privlače maminu pažnju, da im bude blizu, da se ne izgubi. poredba iz životinjskog svijeta (bez uvrede, ali sa svim sisavcima imamo sličnosti u ponašanju zapisanih u genima koje su nam omogućile opstanak) - i psići i mačići uvijek zacvile kada se majka odmakne od njih. a i sama si rekla da je muči zrak u crijevima (to je normalno za tu dob, iako ne baš ugodno bebi i mami).
položaj koji najviše vole bebe dok ih muče grčići je onaj potrbušni preko ruke (glavica kod lakta, tvoja šaka pridržava bebu među nogama) uz kretanje, tj. mama šeta, a ne sjedi.
120ml mlijeka za osobicu od 3,5kg ti dođe kao 1,7 l za mamu od 60tak kila. naravno da beba nakon te količine zaspe. kao i mi odrasli kada se prejedemo hrane. tijelo pošalje puno krvi ka želucu i automatski se mozak umiri.
izdojena količina ne pokazuje koliko mlijeka ima u grudima, već koliko je mlijeka u tom trenu tijelo moglo otpustiti tim tipom izdajanja. inače su bebe redovito efikasnije od izdajalica.
na tvom mjestu, prestala bi isprobavati sto čuda. da se smirim odvela bi bebu na vaganje, dojila uz kompresije kad se umori i izmjenjivala nosanje i dojenje. zapravo to sam i radila. i moja bi zaplakala čim bi je ispustila iz ruku.
i da, sve te nesigurnosti su normalne za novopečenu mamu. sa drugom bebom se nećeš toliko opterećivati, a sa trećom ćeš biti skroz opuštena. (ja nemam tog iskustva, ali sve višerotkinje imaju taj stav, pa valjda je točan

)