forum sam otkrila tek kad sam s drugim djetetom bila u drugoj polovici (uspjesnog) dojenja.
ja sam jos prije nego sto sam uopce planirala djecu "znala" da cu dojiti. nije da sam se bas puno bavila tom mislju, ali se tocno sjecam da sam jednom o tome razmisljala i bila sam uvjerena da ce tako biti. jedno predavanje na 4. godini faxa na pedijatriji pripomoglo je mom stavu.
u stvari, prije nego ste se moj stariji sin rodio, nisam ni dudu, ni bocicu kupila jer sam bila uvjerena da mi to ne treba (tada jos nije bilo ni roda, ni m&b, jednostavno sam si to nekako tako zamislila). onda sam vrlo brzo shvatila (nekoliko dana nakon povrataka iz rodilista) da mi duda ipak treba, pa je MM trcao u apoteku kupiti. i stvarno, l. je bio beba kojem duda treba (za razliku od m. za kojeg sam imala spremnu dudu, ali je uopce nije htio).
dakle, mogla bih reci, kod mene je bilo dosta instiktivno.
s tim da moram pohvaliti MM-a koji mi je bio podrska, uvijek je vjerovao mojoj procjeni, a kad sam s prvim djetetom bila jednom ili dva put u krizi (plakao je veci dio dana i nisam znala kako ga smiriti, pa sam naravno, pomislila, da je pregladan i da nemam dosta mlijeka), tada mi je pomogao izdrzati i nismo uveli nikakvu dohranu, nego je bas onako razumno rekao da je nemoguce da nemam mlijeka jer beba dobro napreduje, stolice su redovite, mokrenje itd.
a sama tehnika dojenja - vjerojatno su i klinci bili takvi da je s njima bilo lako, ali mi smo se od prvog dana tako savrseno snasli, nikad nisam koristila jastuk, vrlo rano sam naucila da mogu dojiti i sjedeci i hodajuci, ma ko prava ciganka

(ovo je u pozitivnom smislu, jer one (koje su mi sad pred ocima) se u stvari uopce ne odvajaju od svog djeteta nego ga vuku svugdje sa sobom).
ha, ovo je sad nekakav hvalospjev mom dojenju

nesto me uhvatila nostalgija.... mozda zato sto sam trenutno toliko opterecena poslom i ucenjem da sam puno premalo sa svojom djecom (i tako jos par mjeseci), pa imam osjecaj neke krivnje.
no, u svakom slucaju, meni je dojenje bilo jedno prekrasno iskustvo