Sada je: 30 srp 2026, 10:10.

mlijeko (spojene teme)

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

mlijeko (spojene teme)

PostPostao/la supermama » 12 pro 2007, 08:44

nemam pojma gdje zapitati ovo...gdje mi je najbolje kupobvati i cije sojino mlijeko?
supermama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mamashnita od noje » 12 pro 2007, 08:49

u bioi&bio ducanima ti je najsigurnije.
u mnogim drugim ducanima ga imas za kupiti, preporucam kupiti one na kojima je oiznaka BIO. imas ih i u DM-u.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la GAGA » 12 pro 2007, 13:07

E ovako, kad mi je malena bila 2 mjeseca dobila je osip od bebimila i pedijatrica mi je preporučila da joj kupim adaptirano mlijeko od, mislim da se zove milupa, to ti je adaptirano sojino mlijeko na koje dijete navodno ne može biti alergično, što je najvjerovatnije i istina. Šta da ti kažem, pila ga je 3 dana i dobila takav zatvor da je krvavo kakila, jedva sam joj nekako kamilicom za probavu malo pomogla. Od kad ga ne pije više nikad nije imala tih problema, zato ti ne preporučujem da ga daješ djetetu.
GAGA
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mamashnita od noje » 12 pro 2007, 13:09

mislim da supermamaino dijete nema dva mjeseca, gaga.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la olja » 12 pro 2007, 13:16

A ono sojino u prahu? Kakvo je ono? Valja li sto?
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PostPostao/la supermama » 12 pro 2007, 13:35

supermamino djete ce u prvom mjesecu imati tri godine. a moramo zamjeniti kravlje sa sojinom jer nam je to preporuka homeopate zbog cestih upala uha...eto tako je to kod nas, hvala bogu da ne pijemo ni puno kravljeg ali sve sto ce nam pomoci je dobrodoslo

mi tu u os nemamo bio bio trgovine ili barem ja ne znam ni jednu pa cemo uzeti ono iz dm-a za pocetak
supermama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mamashnita od noje » 12 pro 2007, 13:37

supermama, moj je jedno vrijeme pio to iz DM-a, a i sada ga ponekad uzmem. u DM-u imas i rizinog mlijeka, a i samog sojinog imas nekoliko vrsta. ono obogaceno kalcijem i vitaminima je najbolji izbor :up
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la sandram » 14 pro 2007, 12:51

Supermenka, imamo bio ducan u Suncanoj. Jako je mali i jaaaaaako skup ali mislim da sam vidjela da imaju sojino mlijeko.
Djeca nisu bojanke. Ne mozemo ih ispunjavati svojim omiljenim bojama.
sandram
pahuljica

PostPostao/la supermama » 14 pro 2007, 13:28

nasla si me :bye pricati cemo na forumskoj kavici koja ce biti nadam se u utorak
ali najjednostavnije, najusput i sve ostalo mi je u dm-u
supermama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la teutonija » 18 pro 2007, 01:13

to ti je adaptirano sojino mlijeko na koje dijete navodno ne može biti alergično, što je najvjerovatnije i istina
pa i nije ,moja manja je alergična na soju ,a nikad ju nije ni probala.
otkrili slučajno tj testirali ju na kravlje mlijeko jer je povraćala ,pa testirali i na soju ,no da ne duljim na kravlje nije alergična ,al na soju jest. :dunno (pokazala i krv i prick)
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la olja » 18 pro 2007, 18:20

olja je napisao/la:A ono sojino u prahu? Kakvo je ono? Valja li sto?
olja

PostPostao/la Lena » 12 sij 2008, 11:39

GAGA je napisao/la: to ti je adaptirano sojino mlijeko na koje dijete navodno ne može biti alergično, što je najvjerovatnije i istina.

40% alrgicara na kravlje mlijeko je alergicno i na soju. to je tzv. vezana alergija
"The big wheel keeps on turning On a simple line day by day The earth spins on its axis One man struggle while another relaxes"
Lena
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Kolberg » 12 sij 2008, 12:12

Inače najjjeftinije je u Metro-u ali u zadnje vrijeme bilo je trajno sniženo mislim u Konzumu ili Mercatoru, pa je bilo još jeftinije nego što ga ima Metro. Ja kupujem Alpro. Sojino u prahu sam davala Toniju kad je prestao dojiti, ali vrlo kratko vrijeme, možda mjesec dana. Nije baš bio nešto lud za njim. :dunno
Veliki 2002 i mali 2009
veselo kupanje
Kolberg
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la bambolina » 15 sij 2008, 12:19

supermama je napisao/la:supermamino djete ce u prvom mjesecu imati tri godine. a moramo zamjeniti kravlje sa sojinom jer nam je to preporuka homeopate zbog cestih upala uha...

Supermama gdje ste isli kod homeopata?
Ja bi vodila naseg malog zbog stolice i čestih upala uha.
Ako ti nije problem može i na pp.
Hvala!
bambolina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la supermama » 20 sij 2008, 14:33

supermama ga je vodila u zagreb kod onog doc sto ga svi hvalu i evpo kuc, kjuc izgleda da smo uho malo rijesili......
supermama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Prelazak na kravlje mlijeko?

PostPostao/la Mamidji » 25 kol 2008, 23:35

kao sto sam naslov veli interesira me ima li neka dobra formula kako i kojim tempom je najbolje s adaptiranog prijeci na kravlje mlijeko?
treba li to biti postepeno, tipa neko razrjedjivanje i sl.? ako da - u koliko dana?
koje mlijeko preporucate?
naime, moj R. ce za manje od dva mjeseca navrsiti dvije godine i u dogovoru sa alergologom (imao je nekih reakcija na adaptirano mlijeko i neke kasice...iako nije nikada dokazana alergija na kravlje mlijeko niti na bilo sto drugo) bi polako adaptirano HippHA" zamijenili kravljem!
inace sam ga iskljucivo dojila do 6 mjeseci a prestao je sisati sa 16 mjeseci.
Roko 30.10.2006.
Franka 08.04.2010.
Mamidji
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Prelazak na kravlje mlijeko?

PostPostao/la swenova mama » 25 kol 2008, 23:54

ako je imao reakcije na adaptirano, zasto mislis da ce lakse podnijeti kravlje?
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la Mamidji » 26 kol 2008, 09:27

nisam se dobro izrazila.......zapravo smo shvatili da je ta reakcija ocito nije bila vezana uz adaptirano mlijeko, nego na nekaj drugo u toj kombinaciji kasice (ona Hippova kasica sa zobi i jos necim ak se dobro sjecam, koja je imala u sebi i adapt. i radila se sa vodom).
naime, nakon svih pretraga utvrdjeno je da on nije alergican na kravlje mlijeko, niti na jaja, niti na jos par stvari koje se ispituju u toj kombinaciji.
tako da sam sada, sa vremenskim odmakom, fakat uvjerenja da to nije imalo nikakve veze sa adaptiranim mlijekom jer otkada ga ne dojim (prestali smo sa 16 mj.) nema nikakvih problema sa adaptiranim i uredno ga pije svakodnevno!
zapravo smo iz predostroznosti na tom hipoalergenom adaptiranom a alergologica na Salati nam je rekla neka tako i ostane.....do cca druge godine!
s druge pak strane jedna poznata dermatologica (i dosta uvazena) je rekla da ako alergije nema (a prema rezultatima alergijskih testova je evidentno nema) da ne vidi razloga zasto ne bi odmah presli na kravlje nakon dojenja....
uglavnom....mislim da je sad vec vrijeme da se prebacimo na adaptiirano jer krece u vrtic uskoro, pa nekako mislim da je to ok!
inace, bila mi je dana uputa da ga pomalo senzibiliziram na kravlje mlijeko na nacin da mu dajem po zlicicu tu i tamo da proba,pa da vidim da li ima event. rakcije......i nije je bilo! dapace, u par navrata bi jeo s nama griz napravljen na kravljem mlijeku i nije mu nista bilo.....nema reakcije ni na sir, ni na jogurt ni vrhnje.....ma nista!
zato i mislim da je ok da se polako prebacimo na kravlje.........
malo sam zakomplicirala sa ovim objasnjenjima....sorry.......
Roko 30.10.2006.
Franka 08.04.2010.
Mamidji
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la IINA » 26 kol 2008, 09:42

Pa onda jednostavno pređite :dunno
Ako jede griz na mlijeku, nije mu ništa i želi piti kravlje...u čemu je onda problem?
Ne vidim potrebu polaganog prilagođavanja na namirnicu koju već ionako konzumira, samo u drugom obliku.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Mamidji » 26 kol 2008, 10:29

to ti se zove streberska predostroznost.....do sada je sve bilo u dan......tipa dohrana sa punih puncati 6 mjeseci, ni sata ranije, pa dojenje maksimalno koliko je islo.......i moj stav u glavi da cemo poceti sa kravljim sa navrsenih dvije.......a sad nekak brijem da to napravim odmah......dakle, prije zacrtanog termina, pa se sve kao nesto neckam i mislim da treba ici postepeno, jer je dakle konzumirao kravlje mlijeko ali ne bas ono da sam mu to dala s namjerom....vise na bazi probavanja i papanja po nekoliko zlicica griza.....
malo sam komplicirana .... :dunno ..... takva sam po prirodi .......
a uvijek volim provjeriti ... znas po onoj, ne postoji glupo pitanje .....
no :whew
Roko 30.10.2006.
Franka 08.04.2010.
Mamidji
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la IINA » 26 kol 2008, 11:04

Pa OK, sve pet. Mislim da slobodno pijete mlijeko vulgaris ;)
:zivili
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Mamidji » 26 kol 2008, 11:46

:drink !
Roko 30.10.2006.
Franka 08.04.2010.
Mamidji
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lilly » 26 kol 2008, 14:41

Da ne otvaram novi topic, pitat cu ovdje. Kod nas je situacija sl kao i kod Roka, imao je neku reakciju na tu hippovu kasicu s adaptiranim i dr. je rekla da je to vjerojatno intolerancija laktoze i da mu ni ne dajem mlijeko jer smo dojili do prije mj i pol. E sad sam i ja njemu pocela radit griz na mlijeku, ali na onom sa smanjenim udjelom laktoze-"Lagano jutro"... Da li je to mlijeko dobro za djecu?!?
lilly
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la olja » 26 kol 2008, 15:43

Mamidji, prema svemu sto si napisala, ne vidim zasto ne biste presli na kr.mlijeko. Posebno ako ga on lepo prihvata.
Mislim da nema potrebe za razredjivanjem. I uzmi punomasno mlijeko.
Lilly, zaista ne znam :dunno Javice ti se vec neko ko zna malo bolje. Jeste li radili neke testove?
Ja zapravo nemam nikakvog iskustva s uvođenjem kr. mljeka jer M. jos dojim, a ona ne zeli ni pomirisati kravlje mlijeko :dunno
olja

PostPostao/la jale » 09 ruj 2008, 13:53

znam da je nama jos rano ali da li je ok da se u hranu umijesa malo kravljeg? mislim kad kuham nesto ubacim malo mlijeka jer mi je glupo kuhati na adaptiranom.
kakav je vas savjet?
Neko to od gore vidi sve...
jale
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la jale » 09 ruj 2008, 13:54

nasla topic nize, sorry na pometnji... :3srca
Neko to od gore vidi sve...
jale
Stalno sam tu
Stalno sam tu

sve o mlijeku

PostPostao/la KASTELANKA » 25 sij 2009, 11:05

dojila sam do 3.mj a od onda dajem sinu Hippovo mlijeko.sad ima 7 mjeseci i zanima me kad se moze preci na obicno mlijeko koje mi pijemo?????HELP ME
KASTELANKA
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: mlijeko

PostPostao/la Ina66 » 25 sij 2009, 11:07

preporuka je da se do drugog rođendana daje adaptirano mlijeko
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la frrr » 25 sij 2009, 11:43

ja sam mislila da je preporuka WHO do 3. rođendana, ako financije dopuštaju kupovanje adaptiranog. ali nikako prije prvog rođendana.
ja sam ondak bila odlučila naći sredinu i dorosauru do 2 godine davat adaptirano
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Anđela » 25 sij 2009, 23:15

Mi smo počeli sa 8 mjeseci sa svježim mlijekom u bocama, doktorica nam preporučila punomasno 3,2mm.
Naravno prema WHO tek nakon 2. ili 3. godine.
Započni dan sa osmijehom!
Anđela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Sljedeća

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.