Postao/la Mamidji » 26 kol 2008, 09:27
nisam se dobro izrazila.......zapravo smo shvatili da je ta reakcija ocito nije bila vezana uz adaptirano mlijeko, nego na nekaj drugo u toj kombinaciji kasice (ona Hippova kasica sa zobi i jos necim ak se dobro sjecam, koja je imala u sebi i adapt. i radila se sa vodom).
naime, nakon svih pretraga utvrdjeno je da on nije alergican na kravlje mlijeko, niti na jaja, niti na jos par stvari koje se ispituju u toj kombinaciji.
tako da sam sada, sa vremenskim odmakom, fakat uvjerenja da to nije imalo nikakve veze sa adaptiranim mlijekom jer otkada ga ne dojim (prestali smo sa 16 mj.) nema nikakvih problema sa adaptiranim i uredno ga pije svakodnevno!
zapravo smo iz predostroznosti na tom hipoalergenom adaptiranom a alergologica na Salati nam je rekla neka tako i ostane.....do cca druge godine!
s druge pak strane jedna poznata dermatologica (i dosta uvazena) je rekla da ako alergije nema (a prema rezultatima alergijskih testova je evidentno nema) da ne vidi razloga zasto ne bi odmah presli na kravlje nakon dojenja....
uglavnom....mislim da je sad vec vrijeme da se prebacimo na adaptiirano jer krece u vrtic uskoro, pa nekako mislim da je to ok!
inace, bila mi je dana uputa da ga pomalo senzibiliziram na kravlje mlijeko na nacin da mu dajem po zlicicu tu i tamo da proba,pa da vidim da li ima event. rakcije......i nije je bilo! dapace, u par navrata bi jeo s nama griz napravljen na kravljem mlijeku i nije mu nista bilo.....nema reakcije ni na sir, ni na jogurt ni vrhnje.....ma nista!
zato i mislim da je ok da se polako prebacimo na kravlje.........
malo sam zakomplicirala sa ovim objasnjenjima....sorry.......
Roko 30.10.2006.
Franka 08.04.2010.