Kao što vidite iz naslova, to me užasno mući.
Bojim se da nije gladan, da mi se ne smanji mlijeko ili čak da ne ostanem bez njega.
Naime, u početku, prvih mj dana je cicao i po 5 h u komad, a kad bi se skinuo, plakao je.
Uhvatio je neki svoj ritam i idući mjesec papao svaka 3 h po 45 min. Uglavnom, zaspao je na cici, ali sam ja radila kompresije i sama ga odvajala od cice nakon tog vremena.
Sad, zadnjih tjedan dana uopće ne papa svakih 3 h. Kad mu ponudim cicu svaka 3 h, vuće jedva 5-10 min, odvaja se od nje brzinom munje i počne plakati. Nema šanse da ga opet vratim na cicu.
Sad ga neću prisiljavati, ali zadnjih tjedan dana baš kvalitetno cica tek kad sam zatraži, a to bude svakih 4-5 h.
Jedino prije spavanja ima potrebu jesti skoro svakih sat vremena-očito nabire zalihe za noć...
Ali, mene najviše zabrinjava ovo po danu.
Poslije svakog podoja idem se izdojiti do kraja, jer se bojim da mi se ne smanji količina mlijeka.
Inače, mali ima 7 kg i dug je 63 cm ( mjeren i vagan prije 3 tj), i svjesna sam da je sada jaći i puno prije se napapa...
Ali, da li je normalno da se beba od nepuna 3 mj najede za 10 min i radi tako duge razmake??

. (ja kad sam prestala dojiti jos sam mjesec, dva nakon toga mogla istisnuti mlijeko iz dojki, ne nestane to tako brzo).