Sada je: 30 srp 2026, 10:09.

Kako da uobrocim bebu?

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Kako da uobrocim bebu?

PostPostao/la djavolcica » 06 lip 2009, 11:59

Drage mame pomozite mi!Sergeju ce jos malo tri meseca a jos ga nisam uobrocila.Jede :alc kad mu se prohtije,tako da ne mogu nigdje izac iako ga nahranim prije izlaska on opet trazi nakon sat da jede :alc .Sto se tice kilaze napreduje,sve je ok.Pedijatrica mi je rekla da moram da ga uobrocim,a i ja sam svesna toga.Kako da ga uobrocim da jede svako 3 sata?Ako imate neki savat molim vas pomozite.
djavolcica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Kako da uobrocim bebu?

PostPostao/la eli » 06 lip 2009, 12:18

ne moraš ga uobročiti, posebno ne zbog doktorice, a na tri sata jede rijetko koja dojena beba.
svoju sam uobročila rano na svaka dva po danu, tri po noći (10 obroka dnevno) tako da bi pazila da se dobro najede kod svakog obroka radeći kompresije na kraju. kako je na rukama bila cijeli dan nikad nije zaplakala pa mislim da nije ni bila gladna.
eli
Sveta krava

PostPostao/la olja » 06 lip 2009, 12:47

Eli je sve napisala.
Ne moras ga uobrociti :dunno
Moje 2 cure nikada nisu bile uobrocene, tj. cicale su na zahtjev - nekada bi razmak bio 3, 4 sata, a ponekada 20 minuta. Nista strasno. Mladja je cicala u svim mogucim situacijama, prilikama i pozama :)
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PostPostao/la Stefanova_mama » 06 lip 2009, 16:36

Ja nisam pristalica uobrocavanja tako male bebe. Daj mu kad god hoce i povedi ga sa sobom svuda. Bice vremena kad cete moci bez problema biti razdvojeni satima, ali sad je jos mali.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la djavolcica » 06 lip 2009, 16:52

Vodim ga svugdje sa sobom,ali ako smo u setnji ne mogu na sred ulice da ga hranim,ili kad sam negdje u kaficu.Kako ste vi resavale te probleme kad bebac na javnom mestu trazi siku?
djavolcica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la eli » 06 lip 2009, 16:54

kako ne? možeš dijete hraniti i nasred ulice i u kafiću i u redu u socijalnom.

si ti sigurna da traži sisu? gledam po svojoj, u kolicima bi se rasplakala, čim bi je uzela na ruke bi prestala. :D
eli
Sveta krava

PostPostao/la Krumpirić » 06 lip 2009, 16:58

zašto nebi mogla, ako ti je neugodno malo se udalji od mase :/ , uzmi u obzir da to nije pokazivanje sisa, nego hranjenje djeteta. Ne vjerujem u uobročavanje ni male bebe nit velike bebe, nit mene, npr. Evo bio ručak prije pola sata, a ja bi baš čokoladu :mrgreen:
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la djavolcica » 06 lip 2009, 17:10

Ima i toga da bi vise na ruke nego u kolicima,ali nekad cuca :mali ko lud,a to je znak da je gladan,a i tad bude nervozan i place po malo.
djavolcica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la eli » 06 lip 2009, 17:12

daj mu. razmak između obroka može se prorijediti samo ako se beba stvarno dobro nasiti. doji ga na mirnom i zamračenom mjestu kako ne bi prerano odustao, pomogni kompresijama kad se umori i to je sve što možeš učiniti. ako cucla prst, a nije nervozan vjerojatno nije gladan, ako se unervozi i vidiš da nije zadovoljan iako si ga digla na ruke, daj mu sisu.
eli
Sveta krava

PostPostao/la djavolcica » 06 lip 2009, 17:29

Ja imam bas velike grudi,vece od bebine glavice.Bas mi neugodno.A upravu ste u svakom slucaju!Gdje se imaju kupiti sling marame u Sarajevu?
djavolcica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la ivanaCH » 08 lip 2009, 08:03

Ja sam obicno nosila laganu pamucnu dekicu ili tetra pelenu pa bih jedan kraj stavila sebi ispod naramenice grudnjaka i pokrila bih ga. Iako nisam se ja previse trudila da se pokrijemo. Kako su cure rekle, dijete jede....a danas svi na cesti klopaju.
Teško je skrenuti desno kad si već skrenuo lijevo.
K. 7g
ivanaCH
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la thalia » 08 lip 2009, 08:09

moj S. je bio i ostao takav.
cicao je doslovce deset minuta svakih sat i pol, nosili smo ga stalno, ali je tražio cicat i bok. po noći se budio svakih 45 minuta.
od frendova malena je jela svakih 3 sata po 45 minuta, a noću se budila samo jednom.
i danas su različiti. on nema mira pojest do kraja nego na pol ručka skače sa stolice pa se vraća za pol sata dovršit ručak. takav je :/ iako te potpuno razumijem i ja bih htjela da je onda jeo normalnije.

što se dojenja u javnosti tiče, i ja sam cicata i isto mi je bilo neugodno, al mi je gore bilo slušat dernjavu i dreku. stisla sam zube i dojila ga, iako mi nije bilo ugodno.
jednom je cicao u slingu dok smo se vraćali iz dućana, hodajući, mislim da je to već bilo podkraj 6. mjeseca i samo cicanja, tu sam već bila totalno oguglala :sumo
Doorbells and sleigh bells and schnitzel with noodles
thalia
Von Trapp

PostPostao/la Julija29 » 24 pro 2010, 16:01

Ah, sto volim forum :luv
Iako imam vec dvije starije sisomaratonke, iako nije proslo previse otkad sam drugu prestala dojiti, zaboravila sam na neke cinjenice glede dojenja i pocela sumnjati da li radim sve ispravno. Naime, Luc se ne skida s mene. Ili je na sisi, ili spava na mojim rukama, u najboljem slucaju, pored mene. Nema ni 8 sedmica i po pravilu ne bi jos trebao imati skok u razvoju, tako da to nije razlog. Napreduje, Bogu hvala,i iznad prosjecno -rodjen sa 3380, izasao sa 3310, jer je odmah sisao kao veliki, a sa evo nepunih 8 sedmica ima nesto preko 6 kg. Ocigledno ni ne posti :D Da li ga uobrociti? Da li je, ipak, "razmazen"?
I onda iskoristim pretraznik MiB :luv
Podizem, za nove mame i (ne)iskusne dojilice, poput mene.
:loce
Moja prva ljubav 27.04.2005.
Vragolanka 16.11.2007.
Sisoljubac 31.10.2010.
Julija29
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la justdoit » 25 pro 2010, 13:05

dojite uvijek kad traže! ne uobročavati ih. i ne, naravno da nisu razmaženi.
moja malena ima 16 mjeseci i još doji čim joj je dosadno i vidi mene. drugo sve je u minutu točno svaki dan, i kruti obroci i spavanje, čak svaku večer u 8 ode u kupaonu, zove me i diže noge na kadu. savršeno prati dnevni raspored, osim po pitanju sisanja.
nije razmažena, nije ovisna o meni. satima se zna sama igrati, društvena je, nema strahova od ljudi, svima sama priđe.
i mislim da jedino što smo postigli s tim da su mi cice uvijek na izvolte je da ima maximalno povjerenje u mene i bezgraničnu ljubav :luv

sretan vam Božić svima i danas se posebno puno nacicavajte
:kiss
Lara 13.8.2009.
slika
justdoit
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Hajdi » 25 pro 2010, 14:08

justdoit lijep post!
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la Hajdi » 25 pro 2010, 14:09

a gdje nam ode djavolcica, ne javlja se više žena
Hajdi
Sveta krava

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 8 gostiju.