Sada je: 02 kol 2026, 00:41.

Dojenje velikih - neosjetljive cice

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Dojenje velikih - neosjetljive cice

PostPostao/la Helena71 » 28 pro 2011, 14:04

Nakon prvih par mjeseci normalnog dojenja 3. djeteta, cice su mi postupno postale sve neosjetljivije tj. treba dulje vremena dijete biti na cici da krene refleks otpustanja mlijeka. Kako je moja trecerodjena jako nestrpljiva, pocela sam se pomagati Syntocinon sprejem. Sad ima 13 mjeseci, jos ju dojim popodne kad dodjem s posla, navecer kad lijeze i jos barem 2 puta kroz noc/rano jutro. Ako dulje vrijeme ne dojim, recimo od nekog nocnog dojenja pa do 4 popodne, lakse krene let-down ali ako je kraci razmak, ne ide nikako spontano nego samo uz Syntocinon.
Sad sam u dilemi, obzirom da je ona vec velika, 13 mjeseci, dokad da se sluzim s njime? U jednu ruku mozda je vec vrijeme da prestanemo, a ovako cemo sigurno prestati jer se meni kolicina mlijeka smanjuje buduci da se cice ne prazne do kraja (bez let-downa). U drugu ruku mozda bih trebala nastaviti obzirom da je sitna, nema punih 8 kila, i vjerojatno bude gladna nocu, k tome dobro dodje za prebroditi viroze u ovim zimskim mjesecima.
Dakle, sto mislite - prepustiti se prirodi ili i dalje nabavljati Syntocinon pa izgurati barem do proljeca?
Helena71
Asimilirana
Asimilirana

Re: Dojenje velikih - neosjetljive cice

PostPostao/la sany » 28 pro 2011, 18:26

ako tebi nije prevelik napor probaj jos koliko mozes gurati tako (bar do proljeca)
ili se i izdajaj kad su ti kraci razmaci, makar na prazno ne bi li malo povecala kolicinu :hug
sany
la plus jolie petite aux yeux bleus

PostPostao/la Helena71 » 07 sij 2012, 21:17

Mislila sam da ce jos koja dojilica starijih napisati koje slovo.
Joj Sany, ovo mi je trece dijete, presla je godinu dana, izdajanje ne dolazi u obzir, nemam ni morala ni vremena za to :znoj
Kupila sam opet Syntocinon, pa cu s njim nastojati izgurati zimu a na proljece nek jede sendvice ;)
Helena71
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la bubsek » 07 sij 2012, 22:17

ja "let down" nemam vec jako dugo negdje od 8/9mj svoje curke a ona sada ima 18mj....
isto sam se bojala da cu ostati bez mlijeka jer su se moje cike totalno opustile i postale mekane...ali evo da te utjesim ja jos uvijek dojim curku i mlijeka imam dovoljno koliko joj treba...
dojim podne za spavanac,navecer za spavanac i po par puta u noci...
ja volim sebi napraviti mali "test" stisnem bradavice i gledam hocu li napraviti "fontanu" ako ju napravim onda sam sigurna da mlijeka imam... :dada ;)
Kraljica-2005

Princeza-2010

Mala princezica-2015
bubsek
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Helena71 » 15 sij 2012, 22:54

Moguce je bubsek da imas let down samo ga ne osijecas :) Tako je meni bilo s drugom curkom isto kad smo vec oduljile dojilacki staz ali znala sam da se ipak mlijeko otpusta jer bi pojela svojih 100-tinjak gutljajcica.
Sad bez let-downa mala moze povuci samo par gutljaja i dalje ne ide nist. Ni ne da mi se vise dojiti, izbjegavam preko dana, ali kako nije naucila na bocicu, kad se javi nocu, nis drugo joj ni ne mogu dati bez ustajanja. A cesto joj nije dosta i nakraju se ustanemo u sitne sate izmedju 3 i 6 po cokolino :bidan
Helena71
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Sreca najveca » 15 sij 2012, 23:14

A da joj das mlijeko na salicu ili slamku? Jel to zna?
P 07.02.2007. :luv
I 27.11.2009. :luv
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la Helena71 » 15 sij 2012, 23:25

Nije se jos naucila piti mlijeko, kad je dosad bila na majcinom :) Proba, ali nece. A keksolino i cokolino na kravljem normalno pojede ali na zlicu.
Helena71
Asimilirana
Asimilirana

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 32 gostiju.