Sada je: 03 kol 2026, 22:45.

povratak bebe na dojenje

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

povratak bebe na dojenje

PostPostao/la okasa » 17 vel 2012, 15:52

Kako vratiti bebu na dojenje nakon što se navikla na bočicu? Obično kad se postavi to pitanje, odgovor je da pomoći nema. Ipak postoji način!

Postoji metoda koja je vrlo uspješna. Treba malo vremena i strpljenja, ali nakon ustrajnosti, rezultati su tu. Treba navesti da je prije primjene metode potrebno:

1. Dobro oprati ruke

2. Za mame je poželjno da skrate nokte

3. Izdojiti mlijeko

4. Izvaditi sterilnu špricu ili cjevčicu za hranjenje

Metoda se bazira na tome da bebi date da siše vaš prst koji je okrenut jagodicom prema gore. Obično je to kažiprst. Razlog zašto baš prst je taj što je cicanje prsta i dojke jako slično. Možete koristiti cjevčicu za hranjenje ili špricu. U špricu jednostavno navučete mlijeko i stavite je u usta zajedno sa kažiprstom. Dobro je ostaviti malo zraka tako da dok beba cica prst ujedno vuče i mlijeko iz šprice. Možete primjeniti i cjevčicu za hranjenje koja se koristi na istom principu.
okasa
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: povratak bebe na dojenje

PostPostao/la angel » 17 vel 2012, 16:59

Ja ne bi rekla da povratak na sisanje nije nemoguć već jako težak.
Ja sam maloj uvela jednu bocu ad,kasnije i jednu bocu izdojenog.Ona je puno dojila ali u trenucima moje slabosti sam joj uvela taj ad.Naravno da se navikla na bočicu i ugrozila dojenje s tim.
Vratili smo se na dojku postepenim smanjivanjem ad-a pa kasnije izbacili i izdojeno.Ovako kako si ti opisala vjerujem da se može ali meni bi to bilo komplicirano,lakše mi je bilo nuditi siku svako malo već se izdajati i davati joj na špricu. :dunno
angel
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la okasa » 17 vel 2012, 19:13

Moj malac dojku nije htio ni viditi, a kamo li je staviti u usta, pa mi je ova metoda stvarno pomogla. Sad ima 17 mjeseci i lud je za maminim mlijekom.
okasa
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la i_ja_sam_mama » 17 vel 2012, 19:34

Rekle su mi žene koje imaju već djecu da često zeznu dojenje u bolnici ako nemaju vremena za baviti se sa trudnicama i naučiti ih dojiti bebu ako ženama baš ne ide - da onda jednostavno daju djetetu bočicu i tako te zeznu. Nadam se da mi se to neće dogoditi, a ako se i dogodi - sad ste me naučili što činiti.

(nešto sam malo zabrljala u onoj prvoj rečenici, ali skuži se vald šta hoću reći.)
slika
i_ja_sam_mama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Stefanova_mama » 18 vel 2012, 11:21

Obrisala sam link iz prvog posta jer kada sam pokusala da ga pogledam youtube mi je dao poruku da je sadrzaj prijavljen kao neprimeren i da ga ne moze otvoriti.

okasa opis onoga sto si htela savetovati je dovoljno jasan i bez linka.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la okasa » 24 vel 2012, 18:18

Ma nema problema. Ja sam ga normalno gledala, bez nekih upozorenja. Valjda su nešto mijenjali u kriterijima. Glavno da mogu pomoći mama s onim što sam napisala.
okasa
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la okasa » 25 vel 2012, 22:14

i_ja_sam_mama je napisao/la:Rekle su mi žene koje imaju već djecu da često zeznu dojenje u bolnici ako nemaju vremena za baviti se sa trudnicama i naučiti ih dojiti bebu ako ženama baš ne ide - da onda jednostavno daju djetetu bočicu i tako te zeznu. Nadam se da mi se to neće dogoditi, a ako se i dogodi - sad ste me naučili što činiti.

(nešto sam malo zabrljala u onoj prvoj rečenici, ali skuži se vald šta hoću reći.)

Kod mene nije bio u tome slučaj. Za vrijeme trudnoće kolostrum je curio bez problema, pa sam mislila da će tako biti i s mlijekom. Ali to je bila sasvim druga priča. Meni je mlijeko krenulo kad smo došli doma. A na moje čuđenje ni kap da izađe van. Sve se upalilo i stvrdnulo. Za vrijeme trudnoće sam čitala da postoje masaže sa ručnikom koje kad se rade pripreme dojku za dolazak mlijeka i problema nema, ali ja sam to zanemarila...da bar nisam. Zahvaljujući savjetima i masažom koje mi je objasnila moja maserka mlijeko je krenulo...a čovjek ući dok je živ!
okasa
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.