Sada je: 03 kol 2026, 22:45.

Viroza i ne jedenje

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Viroza i ne jedenje

PostPostao/la moja ljubav » 16 ožu 2012, 20:16

Danas je 3 dana kako moja mala ima virozu i kak nece uopce jesti. Povuce 2 puta i pusti jer joj je nos zacepljen mada stalno cistim. Izdajanje mi bas nije uspijesno za cijeli dan 100 ml iz obje dojke i sad me i bradavice bole :( STA NAPRAVITI DA NE IZGUBIM MLIJEKO :conf
moja ljubav
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: Viroza i ne jedenje

PostPostao/la Diami » 16 ožu 2012, 20:41

Daj joj što češće, par gutljaja i dobro. Počisti nosić, a ako treba (ako vidiš da joj pelene postaju sušlje nego obično) savjetuj se s pedijatrom da eventualno daš kapi za nos - jako je mala, no možda je manja šteta od kapi za nos da može donekle disati u odnosu na potencijalnu dehidraciju jer ne sisa dovoljno.

Al u osnovi nudi svakih par minuta , pa koliko popije popije. Čisti nosić direktno prije podoja, nalij sa fiziološkom pa isiši sa ručnom pumpicom ili aspiratorom onim za usisavač ili onim ručnim na baterije, ovisno što imaš. I onda domah na sisu, dok je još slobodan nosić donekle, jer već za 5 do 10 minuta može biti opet pun ako je gadna viroza.

Ti izdajaj i na prazno ako te frka, no mislim da ako ona ima ok popišane pelene donekle popije ipak, pa nećeš "izgubiti" mlijeko, samo će se eventualno malo smanjiti, što će se opet vratiti na normalu čim ona opet počne normalno piti, najkasnije kroz dan, dva.
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la moja ljubav » 16 ožu 2012, 21:09

ima 3-4 popisane pelene ne jako al popisane jesu- a nece ni gutljaj probati pokusavam jojocistiti nos i odmah dati al nema sanse. evo danas je jela u 9 sati sam 2 min u 1 sat malo i u 4, 2 gutlja :conf
moja ljubav
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la sany » 16 ožu 2012, 22:45

neces izgubiti, samo se izdajaj koliko mozes
i ovo koliko si uspjela je dobro, probaj joj davati na zlicicu
sany
la plus jolie petite aux yeux bleus

PostPostao/la Diami » 17 ožu 2012, 08:39

U 24h trebala bi imati 6 minimalno popišanih.

Pokušaj što sany predlaže - izdoji se pa na žličicu ili malenu šalicu/čašicu. I tako svakih 5, 10, 15 minuta. Zaboravi sad na ritam hranjenja, ako može potegnuti samo dva, tri gutljaja, onda nudi svakih 10, 15 minuta, da ne bi dehidrirala. Pitanje je i bi li bočicu prihvatila u roku jednog dana i mogla piti obzirom na nosić.

Imate li aspirator? On bolje očisti nego ručne pumpice pa možda dobijete prostor za još koji gutljaj.
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la moja ljubav » 17 ožu 2012, 11:57

danas je malo bolje cak je 2 put jela duze malo :yess
moja ljubav
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Diami » 17 ožu 2012, 22:18

:yess Super da ide na bolje. Sad će ona to brzo opet vratiti kad joj bude lakše disati.
Diami
ne stignem sanjati

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.