Sada je: 28 kol 2026, 22:44.

Crvena pipica

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

Crvena pipica

PostPostao/la Barbi » 20 stu 2008, 16:44

Naime, mojoj curi je zadnjih tjedana često crveno oko pipice i guze i žali se da je peče. Mažem joj naizmjenično Bepanthen masti i Desitin kremom, uglavnom je za dan dva bolje, par dana o.k. pa se opet zacrveni.
Ja sam to pripisivala činjenici da uglavnom sama piški i sama se briše, posebno u vrtiću, ja se doma trudim oprati je poslije wc-a, pa se možda iziritira papirom ili je nagrizu onih par kapi mokraće što ostanu na koži. :dunno
Nije nikad imala problema sa urinarnim infekcijama niti bakterijama. Ne znam da li da se zabrinem i vodim je za to kod pedijatra (ježim se unaprijed jer to podrazumijeva barem 2 sata čekanja i veliku vjerojatnost da pokupi nešto u čekaonici)?

Gljivice sigurno nisu, to je jednom imala kao novorođenče i izgleda sasvim drugačije, ovo bude samo crveno bez ikakvog osipa.
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

Re: Crvena pipica

PostPostao/la barboza2 » 20 stu 2008, 20:26

i M je ponekad crvena pisa i guza. svaku vecer je peremo samo vodom a kad se zacrveni namazem necim sto mi dodje pod ruku, bepanthen, pavloviceva, sudocrem. ujutro sve prodje. ne zabrinjavam se, isto mislim da je razlog taj sto si i ti navela. mi smo imali iskustva s urinarnim infekcijama. sjecam se da je jednom kad je infekcija bila u pitanju doslovno vristala koliko ju je bolilo dok je piskila. visoka temperatura koju je tesko sniziti i javlja se u bilo koje doba dana, iako se zna dogoditi da niti nemaju temperaturu (kod nas je bilo tako). urin bi imao cudan neugodan miris. :dunno
Nothing is perfect. I am nothing.
slika
slika
barboza2
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la BUBAMARICA » 20 stu 2008, 22:34

i moja n je imala isti problem i nismo mu mogli naci uzrok.urinokultura je bila ok,ali se crvenilo javljalo svaki drugi dan,nekad i svakodnevno.ja bih je nakon kupanja namazala pavlovicevom masti i do ujutro bi proslo a na vecer ista stvar.onda sam skuzila da se ne obrise kak treba papirom,narocito guzu.od kad joj pakiram vlazne maramice u ruksak i kad se navikla koristiti njih umjesto papira crvenila se javlja jako rijetko.ak je urin normalan i ak nema cudnu boju i miris probaj s tim.
BUBAMARICA
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la teutonija » 21 stu 2008, 11:19

Mojima se to često znalo dogoditi dok nisam uvela svaku večer uz pranje i toaletu blazinicom s dječjim uljem .Znači nakon pranja tj tuširanja nježno s tom natopljenom blazinicom očistim unutar usmina i guzu.
Od tad je sve ok.
Naime kad ih perem, perem izvana, nikad sr.za pranje ne razdvajam usmine ,a unutra ostanu i tragovi mokraće i normalnog sekreta...pa to uljem detaljno pobrišem.

Ak se zacrveni jako ,(bilo par puta), namažem večer -dvije s Garamicin masti i odmah prođe. :bye
Nije povezano s uroInfektima jer ih moja nijedna curka NIKAD nije imala.
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la IINA » 21 stu 2008, 11:46

Meni se sa starijom to često događa.
Ne mora imati osip. Mažem Plimicolom i prođe za dva dana, tak da vjerujem da su ipak gljivice u pitanju.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Kris2 » 21 stu 2008, 13:17

Meni je L dugo imala problema s time, svako veče nakon tuširanja bi je očistila još detaljno s vlažnom maramicom i po potrebi samo namazala Pavlovićevom.
Ona ima oduvijek jako osjetljivo to područje i guze, pa moram paziti - u zadnje vrijeme nije imala problema (kuc kuc)
Kris2
Danadadila

PostPostao/la lastavica » 21 stu 2008, 13:27

mojoj L. se isto znalo događati, nekad češće nekad rijeđe, ja sam to isto povezala s nježnom kožom, u principu prolazi i s mazanjem i bez njega
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la marsovka » 21 stu 2008, 13:49

Joj i mene ovo jako zanima jer se i nama nesto slicno upravo desava. Kad joj malo rasirim onda se zali da je boli i neda uopce na pogledam :dunno Muka mi je ici kod ped. zbog toga iz istog razloga kao i Barbi. Ja mazem Sudocremom i od toga crvenilo prodje, ali s izbjegavam mazati iznutra.

Teutonija, bilo koje bebi ulje koristis ili neko specijalno? Ima li mozd za kupiti neko totalno nutralno. Mi smo imali i onaj problem sa sinehijama pa se uzasavam primjene bilo kakve "kemije" iznutra :dunno

I jos jedno pitanje: perete li curicama spolovilo nekim specijalnim sapunom i da li uopce sa sapunom? Pri tome naravno ne mislim "iznutra" nego onako okolo. Meni je to problem posto E jos uvijek ima pelene pa nekad kad se pokaka to se zna po svuda raspljackati pa makar i odmah reagiram.
marsovka
celebrity

PostPostao/la Kris2 » 21 stu 2008, 13:59

perete li curicama spolovilo nekim specijalnim sapunom i da li uopce sa sapunom?

Ja ne, operem guzu sapunom, a malo okolo prođem jedino kad bi se baš strašno pokakala - kasnije ju dodatno očistim ko što sam gore kazala vaticom ili maramicom. Ja sam je mazala jedino pavlovićevom i bepantenom
Kris2
Danadadila

PostPostao/la folne » 21 stu 2008, 14:14

marsovka, nama su za čišćenje piše kod dječaka na urologiji savjetovali čisto parafinsko, tako da vjerujem da to može i za curke.
folne
Mladenka

PostPostao/la BUBAMARICA » 21 stu 2008, 15:45

moja susjeda kaze da guzu i pipicu kad se zacrvene,nakon pranja prebrise vaticom namocenom u caj od kamilice i kadulje.nisam probala al ona veli da pali.ima logike jer kamilica i kadulja djeluju orotuupalno.
BUBAMARICA
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Barbi » 21 stu 2008, 16:05

Hvala cure. Probat ću ovaj teutonijin recept sa blaznicom namočenom u ulje, to mi je najjednostavnije za početak. Teutonija, kakva je Garamicin mast? Antibiotska ili što? Znam da ti znaš. :mrgreen:

Što se tuširanja tiče, ja malo prođem sa dječjim gelom za tuširanje i guzu i pipicu izvana, nekako se bojim da sama voda nije dovoljna a često ima ostataka kreme gore koji se vodom baš i ne mogu isprati.

Ajde, lakše mi je kad vidim da nismo sami, s pišonjom nismo imali nikad problema.
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la Hajdi » 21 stu 2008, 16:17

L. se više puta pojavi crvenilo. Opere vodom, namaže običnom dječjom kremom za guzu. Pripisujem to i ogromnim količinama voća koje pojede. Barbi, mandarine? Najbolje svaku večer isprati vodom i namazati.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la marsovka » 21 stu 2008, 22:21

ogromnim količinama voća koje pojede.

Da, i ja sam to pomislila - pogotovo sto jede dosta mandarina. Kod nas veceras opet crveno :roll:

Hvala na svajetima - probala sam danas nakon kakanja s uljem, ali nekim djecjim jer nisam imala parafinskog.

Garamicin je antibotska krema, mene to strah bez doc :dunno
marsovka
celebrity

PostPostao/la Barbi » 21 stu 2008, 23:10

Kod nas večeras dobro ali dva dana nije mandarine jela. Možda je stvarno to glavni faktor.
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la corazon » 22 stu 2008, 09:43

nama je kantarion spas, mažem ih redovito i crvenilo se povuče. ako je jače plymicol krema.
perem ih samo s vodom
corazon
ledena kraljica

PostPostao/la swenova mama » 22 stu 2008, 10:52

ja bih to ovako, prvo bih odnijela samo mokracu da vidim, mozes i u privat lab, kupi si flasicu u apoteci, kosta 0,50 lp. A to bi crvenilo dobro oprala nekim djecjim gelom (mi imamo mustelu) i onda namazala uljem od kantariona. To gotovo uvijek smiri crvenilo, sad sam rijesila prilicno gadan pelenski osip s njim, nije nista drugo pomoglo.
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la Ivy26 » 22 stu 2008, 20:01

Probaj svejedno sa geonistinom,nama je uvijek pomoga kada ju je pikica pekla
zvrkica 29.12.2002.
* 12.09.2004
poletarac 08.04.2007.

Often times we question why life is short for some and long for others,The Truth is....Life begins at birth and never dies,Those who leave before us,are only in a different place....
Ivy26
Sveta krava

PostPostao/la Gloria's Mum » 22 stu 2008, 20:49

Mene zanima zasto mojoj starijoj curki smrdi urin?
Bas onako smrdi..a i nakon kupanja(piika) se osjeti kad ju oblacim. :dunno Nezali se ni na sto!Nije nikad imala infekciju.
Moze li uzrok biti nedovoljno unosenje tekucine?
Bas vodimo bitku oko toga-ona nikad nije zedna :dunno
Gloria-28.01.2005
Laura-26.12.2007
Nella-11.09.2011
Gloria's Mum
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la ina_sa » 24 stu 2008, 00:07

Evo,upravo juče sam čula nešto što me baš rastužilo :(

Izgleda da trogodišnja kćerka moje prijateljice ima šećer :(

Sve je počelo crvenilom pipice, peklo ju je, bila je nervozna. Čak su je vodili i ginekologu, uradili sve nalaze, briseve, sve je bilo u redu.

Tada im je dr rekao da provjere šećer, i nažalost, imao je pravo :(

Ne mislim da je to slučaj kod tvoje curice, samo sam, eto napisala ovo jer nisam mislila da bi crvenilo moglo upućivati na nešto tako ozbiljno :dunno
Ema 5.7.2004.
Una 3.11.2007.
ina_sa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la ina_sa » 24 stu 2008, 00:11

Glo mum, mislim da razlog može biti nedovoljan unos tečnosti, jer se radi o jako koncentrovanoj mokraći.

MM isto ne pije tečnost i ne ide često na wc (ja nekad ne mogu da se načudim, ja svaki čas piškim), i onda mu se urin baš onako osjeti :bye
Ema 5.7.2004.
Una 3.11.2007.
ina_sa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la swenova mama » 24 stu 2008, 00:54

glo mum, moze biti od premalo tekucine, moze biti od onoga sto pije, a moze biti i infekcija koja ne mora pokazivati nikakve simptome.
Pokusaj prvo povecati unos tekucine.
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la teutonija » 24 stu 2008, 10:34

BARBI-ja ih obje kod tuširanja operem nekim dječjim gelom, trenutno imam Hippov ,kojim peremo i cijelo tijelo, ali samo izvana, nakon brisanja prođem s vaticom namočenom u ulje(ili obično Parafinsko ili, već dugo imam, npr Penatenovo)
Ako i nakon toga crvenilo ne prođe ili se pojačava i osjeti se spec.miris onda tek stavim malo Garamyicin masti(atb mast ) i prođe do jutra.
Mislim da sam jednom ili dva puta tak napravila ,a orjentir mi je miris jer kod npr gljive ga nema.

I drugo je kad su u pelenama ,kod svakog presvačenja se briše i maže nekom zaštitnom kremom ,ovak ne ,pa se valjda (klara ) ne obriše dobro u vrtiću ,ostane malo urina,a ja npr navečer ne obrišem uljem ili ak ju kupa tata on to nikad ne napravi nikak da mu to sjedne :roll: ,a ja npr uspavljujem Martu i sl i to bude tak koji dan dva i razvije se upalica.

Uroinfekte nikad nisu imale.
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la Gloria's Mum » 24 stu 2008, 12:40

Hvala vam na odgovorima! :vi
Probacemo malo forsirat tekucinu..
Gloria-28.01.2005
Laura-26.12.2007
Nella-11.09.2011
Gloria's Mum
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Barbi » 24 stu 2008, 13:04

Kod nas se crvenilo smirilo, sad je super. Nisam ništa posebno poduzimala, zato vjerujem da će se opet pojaviti. :|
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la sama » 24 stu 2008, 13:16

Mi svaku večer operemo vodom i namažemo kantarionovim uljem u koje sam kapnula par kapi čajevca.
Ako ne mažem, zacrveni se i peče ju.
rakić i ribica
sama
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la lucy30 » 14 tra 2012, 18:51

cure, imam jedno pitanje u vezi moje curice, pitati ću ovdje iako je stara tema da sad ne otvaram novu
ona će sad uskoro 3 god
inače ima sigurno par mjeseci mi zna ponekad reći da je peče pipica
i kaže mi sama da je operem i namažem sa dječjom kremom, ja ju operem sa vatom, namažem sa kremom i ona kaže da je više ne peče
urin smo vadili lani na ljeto i tada je bilo sve ok, urin u redu
al negdje je to počelo ponovo ovu zimu, i sada nismo vadili urin

nije da se to nju peče po cijele dane, al kaže mi jednom u danu a nekad i jednom u 2-3 dana da je peče da je namažem :conf
jel znate šta može biti? :/
da joj vadim urin ponovo?
iako i meni se baš ne ide u čekaonicu, al mogu ići u privatni laboratorij
inače, kad piški ne žali se da je peče
lucy30
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Diami » 14 tra 2012, 20:21

Uzmeš uputnicu za običan pregled urina ili urinokulturu od pedijatra, ujutro uzmete uzorak doma i odmah odneseš u laboratorij. Ne mora malena ići s tobom uopće. Uzorak uzmi po postupku za urinokulturu tako da bude što čišći, da ne bi bilo lažno pozitivnih rezultata.

Ovdje su opisane upute
Upute-za-uzimanje-mokrace-za-urinokulturu-i-antibiogram
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la Sreca najveca » 14 tra 2012, 22:11

Vec par dana se zali da je pece pipica i veceras vidim crvenilo i bijeli sirasti iscjedak. Jesu to simptomi bakterijske upale ili gljivicne infekcije? Kakva su vas iskustva?
P 07.02.2007. :luv
I 27.11.2009. :luv
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la badada » 14 tra 2012, 23:28

jel ju svrbi? po crvenilu i iscjetku bi bile gljivice tj. kandida
07.09.2006. veliki zvrk
09.09.2013. mala zvrkica
badada
Ovisna sam
Ovisna sam