Sada je: 24 kol 2026, 16:42.

viroza,urinoinfekcija,ili nešto treče? pomoć

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

viroza,urinoinfekcija,ili nešto treče? pomoć

PostPostao/la eleonora » 22 tra 2009, 18:52

u čevrtak 0ko 17 h moja T (2,5 god) odjednom iz čišta mira (nema curenja iz nosa, kašlja, proljeva, nervoze)
dobije temperatutu 39,00. Dajem paracetamol, temp pada, po noći 37,5. U jutro (petak) odlazimo pedici, vadimo krv, nalazi o.k., grlo u redu, pluća u redu, uho u redu. Dijagnoza viroza, kontrola u pon. temperaturu ima više manje cijeli dan ali je uspješno skidamo. U subotu nema temperature. U nedjelju oko 12 ponovo 39, i onda oko 38,00. U pon nema temp., ponovo vadimo krv-ok, sve ostalo u redu čak joj ni nos ne curi. Pedica odlučuje ako će se temperatura ponoviti prepisat ću sumamed. :shock: :shock: U pon oko 19, ponovo se javlja temp 38,5, . U utorak nema sve do 20,00 kad je ponovo 38,5. Pada mi na pamet urinoinfecija (naša mala susjeda ju je imala bez simptoma) pa danas odlazim kod pedice s molbom da mi da uputnicu za urinokulturu. Ona mi prepiše sumamed s objašnjenjem da dijete ima virozu i da će joj sumamed skratiti tijek bolesti. Na moju primjedbu da antibiotici ne pomažu kod viroze odgovara da ima gužvu i da radim što hoću. E sad me zanima što mislite bi li to mogla biti neka urinoinfekcija, i da li je dosta dati mokraću, ili baš treba urinokultura. Hvala
eleonora
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: viroza,urinoinfekcija,ili nešto treče? pomoć

PostPostao/la Krumpirić » 22 tra 2009, 18:55

obično urinoinfekcije imaju simptome, boli i peče kod mokrenja, često piški...
ali ako se bojiš, otidji i SAMO daj mokraću, to je dosta da se otkrije da bakterije postoje. A ako ih ima, onda može UK, da se vidi kojih i koliko.

i-moj savjet-promijeni ludjakinju od pedijatrice.
Ako je viroza-bezveze ti truje dijete, ako je infekcija-šta će s tim nedovoljnim dozama ATB?
Samo te je htjela rješit.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la eleonora » 22 tra 2009, 19:29

ma znam ja da je ona katastrofa, pokušavam je promijeniti od 12 mjeseca ali to baš nije tako jednostavno, u međuvremenu dijecu mi u pravilu liječi moj instinkt i pola foruma. Sutra u jutro nosim mokracu. Zanimalo me moram li raditi urinokulturu jer kod nas u ambulanti srijedom šalju urin u Zagreb (ja sam u Jaski), a srijeda je danas. Hvala. ( T piški svako malo, ali prije 2 tj, je skinula pelenu pa joj je fora ići na wc, a i pije jako puno tako da mi to i nije neki pokazatelj)
eleonora
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Duga » 23 tra 2009, 07:32

Moguće da je došlo do upale mjehura koja se manifestira samo temperaturom, osobito što i sama pišeš da se skinula s pelene, a uro-infekti su česti baš u tom periodu odvikavanja. Inače vodi računa kako ju pravilno brisati (prema nazad), da ti se ne podhlađuje jer joj je sad zanimljivo sjediti na tuti/wc-u i sl. Dobro je što ćeš provjeriti urin (i iz njega se može vidjeti ima li uopće upale). Summamed i nije antibiotik koji bi se baš prepisivao za uro-infekte čak i ovako napamet da pokrije i tu mogućnost (kvočketina). Ajd javi kako buba! :mah
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la eleonora » 23 tra 2009, 16:44

jučer uopče nije imala temperaturu, nalazi urina su o.k. i sad je ponovo zakurila
eleonora
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la swenova mama » 23 tra 2009, 19:11

ovako.
Dijete bas i ne kuri 39 iz cistog mira. Na nalazima krvi nije moglo biti sve ok. Moglo je da su leukociti u normali, a limfociti, recimo, dignuti. Pa je to pokazatelj virusa.
Ped je vjerojatno dala sumamed misleci na mogucu atipicnu upalu pluca, recimo, uzrokovanu mikoplazmama, to je lijek izbora za atipicne upale pluca, koje kod djece najcesce imaju samo dignutu temp. i ne mogu se cuti.
Na tvom mjestu ocitala bih nalaze krvi i vjerojatno dala sumamed.
Moj je manji imao urinoinfekt samo sa temp, ali je tada imao 4 mjeseca. Da je imao 2 i pol godine sumnjam da ga ne bi boljelo.
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la mamaDEA » 24 tra 2009, 09:00

jakov je sa 2,5 god imo urinoinfekt samo sa temp. nikakvih drugih simptoma nije imao. nije čak ni puno piškio.
mamaDEA
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la danijela81 » 24 tra 2009, 09:10

uroinfekt se ocituje na nalazima urina, i kad nema drugih simptoma osim temp.

ja bi ponovila KKS, i slazem se apsolutno s ovim sto je swenova rekla!
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la mamaDEA » 24 tra 2009, 09:20

točno danijela, preko urina smo saznali da je urinoinfekt, nisam napisala. htjela sam reći da drugih simptoma tipa grlo, uho, kašalj, nos...nije bilo
i ja bi ponovila pretrage urina
mamaDEA
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.