Sada je: 27 kol 2026, 17:14.

duljina inhaliranja?

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

duljina inhaliranja?

PostPostao/la latica » 14 svi 2012, 09:45

zanima me dakle koliko je bitno samo vrijeme inhaliranja, kad se inhaliramo samo fiziološkom?

evo o čemu se radi. imamo omronom kompresorski inhalator i kad stavim u njega 5 ml fiziološke to je uvijek trajalo 10-ak (10-15 min) minuta za inhaliranje. onda smo privremeno izgubili jedan dio iz one čašice za inhalaciju i ja sam kupila novi taj set. s tim setom inhalacija traje preko 20 minuta svaki put, a isto ima 5 ml fiziološke. prvo sam mislila da sam ja nešto fulala, ali sad kad se opet inhaliramo sa starim setom (jer u međuvremenu smo našli izgubljeni dio, a novi set iz nekog razloga ne radi), opet vidim da je to 10-ak minuta.
pedijatricu sam jednom pitala koliko da se inhaliramo - ona je rekla da stavimo 5 ml fiziološke i dok to ne ishlapi, neovisno koliko traje. a znam da sam jednom negdje čitala da je razlika između ultrazvučnih i kompresorskih inhalatora i u tome koliko dugo traje inhalacija, te da su ovi kraći zapravo bolji u tom smislu jer je kraće vrijeme inhalacije za isti efekt (ali to se možda odnosi na situacije kad je u fiziološkoj i neki lijek). dakle mene zanima, ne znam jesam li jasno pitala, je li to onda Ok ako uz tu maskicu inhalacija traje kraće jer tekućina je ishlapila ili bi onda trebali još jednu turu s novih 5 ml fiziološke jer je važnije da se inhalira dulje vrijeme? jel me kužite?
slika Moja 3M
latica
Bigul

Re: duljina inhaliranja?

PostPostao/la snowwhite » 14 svi 2012, 10:34

meni je u medikoru gdje sam kupila omron teta rekla da stavim 5ml fiziološke i inhaliram minimalno 10 minuta. nije nužno da tekućina skroz ishlapi ali mane od 10 minuta nije učinkovito :dunno
tih 5ml taman toliko i traje, nekad nam malo ostane a mojima je tih 10 minuta maximum koji mogu izdržati tak da se ja ravnam po satu bez obzira na tekućinu. znači 10 minuta i gotovo. nikad mi nije potrošena fiziološka prije isteka vremena.
naravno kad inhaliraš s lijekom onda se moraš točno ravnati po ml i inhalirati dok ne ishlapi.
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

Re: duljina inhaliranja?

PostPostao/la ciklama24 » 14 svi 2012, 10:40

Ovako i meni, bar 10 minuta s fiziološkom, ne ispari mi nikad baš sve, ali vidljivo joj je bolje i toliko koliko izdrži, znači bar 10 minuta.
slika
ciklama24
iš iš iš FP

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.