Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.
27 vel 2008, 17:07
pozdrav!
jel mi može netko objasniti što znači u nalazu mokraće kod 6-ogodišnjeg djeteta
kristali - 1Ca-oxalat
hvala!
27 vel 2008, 17:12
Kristali kalcijum-oksalata - normalno: malo
• Pozitivan nalaz ne mora ukazivati na oboljenje, ali može biti znak pijeska u bubregu.
copy paste
1 je valjda malo, znači da je to valjda normalno.
27 vel 2008, 17:19
hvala krumpirić , a jeli možda znaš dali se daje neka terapija za to
tek u petek idemo kod pedice a to su nam nalazi za vađenje mandula, pa me zanima dali bi moglo biti odgode radi toga?
28 vel 2008, 12:32
ne, to je posve normalan nalaz urina
28 vel 2008, 12:57
Može biti ako je dijete prije jelo zelenu salatu ili neku od namirnica bogatih oksalatima (špinat, orah, jagodu) ako je ostalo ok pogotovo ak nema krvi onda nije ništa. Kod kamena u bubregu može biti oksalata ali onda treba biti i krvi.
28 vel 2008, 14:49
hvala cure, evo bili malo prije kod doktorice nalaz mokraće u redu , piti manje cedevite
sad me muči krv - sad ima tu neke dileme
05 svi 2009, 10:20
može opet pomoć na istom
leukociti u mokraći 50 (piše vrijednosti od 0-5 ili od 0-10, neznam sad na pamet)
pločasti epiteli 10 (opet vrijednost od 0-5)
i opet kristali - 1Ca-oxalat
muče me ovi leukociti , što to znači, imam sistematski tek u četvrtak, da se javim prije doktorici?
05 svi 2009, 10:29
Leukociti ukazuju na upalu, infekt u mokrači.
Ja bi napravila analizu sa antibiogramom i sa tim išla dokici.
Moraš uzeti sterilnu posudicu (imaš u ljekarnama) i prvi jutarnji urin, srednji mlaz.
Prije toga je dobro oprati i ne brisati ručnikom.
05 svi 2009, 10:31
Moraš uzeti sterilnu posudicu (imaš u ljekarnama) i prvi jutarnji urin, srednji mlaz.
Prije toga je dobro oprati i ne brisati ručnikom.
da ne bi netko krivo shvatio, sebe oprati, ne posudicu.
05 svi 2009, 10:34
Fakat, moglo bi se krivo shvatiti.
Dakle oprati spolovilo i ne brisati.
05 svi 2009, 10:47
hvala!
jeste me malo i nasmijale
znači ne trebam je voditi pedijatrici danas?
jel može biti povezano sa klavocinom koje pije za uho? rekli su mi da ne može al opet pitam
05 svi 2009, 11:43
koliko znam, leukociti u mokraci mogu biti od bilo koje upale, izbacuje ih organizam kroz mokracu, ove koji su casno poginuli u bitkama s bakterijama i co. Ne moraju nuzno biti pokazatelj upale mokracnog mjehura.
05 svi 2009, 13:42
Imala sam identican nalaz mokrace, na ultrazvuku mi nasli pijesak u bubregu i rekli da je to od toga.
07 svi 2009, 10:53
rekao mi je doktor da je neka upala da bi se vidjela i na krvnoj slici
al da za svaki slučaj ponovimo pretragu ali tu koju je IIna napisala , znači moram opet u drugu bolnicu