Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.
09 srp 2008, 11:21
Jel itko čuo za tako nešto? Naime, pedica nam je preporučila da M. dajemo što više jogurta bioaktiva, jer je nedavno popio antibiotik, za podizanje imuniteta. Moram priznat da nisam (osim na reklami

) čula za tako nešto. Znam da meni djeluje na probavu ali na imunitet
Da li nam je pedica pod utjecajem marketinške magije ili ima nešto u tome?
09 srp 2008, 11:42
pa stalno je na reklamama recenica: Učinite nešto za svoj imunitet i uzmite svaki dan jedan BioAktiv LGG. tako da bi moralo biti da djeluje i na imunitet

ako ga dijete hoce, mislim da nema nista lose u tome da ga konzumira.
09 srp 2008, 11:51
Pa za sad ga hoće, ali zanima me ako mi netko može malo stručnije objasniti kako taj famozni LGG doista djeluje na imunosustav.
09 srp 2008, 11:58
Antibiotici osim sto unistavaju raznorazne bestije uniste i dosta "korisnih" bakterija usput, tj. naruši se crijevna flora pa je organizam onda podložan razmnožavanju gljivica i stalih čuda, moguća je i pojava alergija itd. itd....Vjerojatno je zbog toga preporučila da se pije LGG.
09 srp 2008, 12:40
Sreca najveca je napisao/la: Učinite nešto za svoj imunitet i uzmite svaki dan jedan BioAktiv LGG.
zbog ove rečenice je bilo spora, ne mogu se točno sjetiti kad je to bilo, ali bilo je prigovora da se ne bi smjeli tako reklamirati
jogurte s acido-i bifido- bakterijama bi trebalo pojačati svaki put kad se piju antibiotici baš zbog ovoga što Magdalena piše - narušavanja crijevne flore
ne znam koliko je učinkovito pijenje nakon terapije (valjda nekim dijelom i je)
09 srp 2008, 13:16
za cijeli imuno sustav vazno je da crijeva, bubrezi, jetra rade besprijekorno- to su organi koji prociscavaju toksine. Antibiotici naruse floru u crijevima bez daljnjega i zato je dobro dati mogucnost da se brze obnavlja s tzv. dobrim bakterijama. Sam lgg nece ojacati imunitet, ali ce pomoci organu koji je dobrim dijelom zaduzen za to.
Ovo je vrlo laicko objasnjenje.
09 srp 2008, 13:56
Zahvaljujem!
09 srp 2008, 14:59
Luka voli onaj od jagode, iako otkad je mislim Tania napisala na dohrani prije mozda vec dvije godine sastav tog LGG-a tj. od cega se radi taj jogurt, ajme, ja ga ne pijem.
Ajde idem bas pokusati naci taj topic.
15 srp 2008, 22:25
Bioaktiv LGG je više-manje farbanje očiju jer bakterije koje se bi u njega trebale dodavati trebaju biti žive, a u svim procesima kroz koje taj jogurt prođe, mislim da one odavno umru (vjerojatno). Uglavnom, postoji za jačanje imuniteta baš probiotik za kupiti u ljekarnama koji je u prašku ili u tabletama i mora sadržavati 10 na neku tih probiotičkih kultura. I onda se prašak (koji smo mi koristili) razmuti u malo vode da se te bakterije pokrenu i iz latentnog stanja pređu u aktivno i nakon 15 minuta se popiju i onda to kao ima neko djelovanje.
16 srp 2008, 23:54
E, Rachica, to smo mi koristili.
08 sij 2009, 00:07
mislim da je i taj mliječni napitak (da ga baš ne reklamiran) ok. nije baš da pobiju sve bakterije u njemu dok ga obrađuju. osim toga možeš pojesti i domaći sir i vrhnje ako hoćeš dobiti organski i ukusan izvor laktobacila i ostalih dobrih bakterija. daj šta daš, kako je komentirala jedna od forumašica nedavno
08 sij 2009, 10:18
ovo što kaže swmama je istina, a u to ime sam ja dobila preporuku da radim doma zelene guste sokove.
dakle, zeleno povrće (kelj, špinat, peršin...)se miksa sa voćem i dodaje voda. kaže dotična gđa dr. da je ta kombinacija 100 puta bolja od bilo kakvih jogurta i bioaktiva za besprijekornu crijevnu floru.
probala sam piti i nisam oduševljena, ali mogu popiti, moji ukućani su zgroženi!
08 sij 2009, 11:56
Ne mogu se sjetiti gdje ali citala sam da LGG ne kolonizira crijeva i da od njega nema koristi. Bolje bi bilo jesti npr. cicoku (ko voli okus) koja sadrzi jako puno inulina
http://www.ljekarna-bjelovar.hr/Edukati ... fault.aspx
08 sij 2009, 14:13
na rodama postoji odlična rasprava o jogurtu i sličnim proizvodima. mislim koliko sam čitala da lgg baš i nema neku ulogu za crijevnu mikrofloru, više je to reklama. puno je bolje ( bar po meni ) davati acidofil koji sadrži acido bakterije ili odličan jogurt ( jedina mana je što nije punomasan ) je ego jogurt koji sadrži i bifido i acido bakterije koje pomažu u obnavljanju crijevne mikroflore.
09 sij 2009, 18:11
mladjem sam prosle godine kupovala prasak za jacanje crijevne flore(mislim da je proizvodac Sandoz),pije se 1x dnevno,u soku ili vodi.Plus pravila sam domaci jogurt i kiselo mlijeko.