Evo ni tjedan dana nakon posjeta dermatologu nisam uopce pametnija.
Prica pocinje ovako: jednog jutra (prije 10 dana) skuzim sitne pistice po ljubicinoj desnoj ruci i suhu kozu po malom prstu prstenjaku. Sljedece jutro okrenem dlan i imam sta vidjeti- cijela povrsina dlana je crveno bijela, nije povrsinski, koza je glatka, ali iznutra izgleda kao crveno bijele fleke

Zovem pedi, ona kaze dodjite odmah i kad je vidjela rukicu, salje nas dermatologu jer "ona to jos nije vidjela".
Dermatalog pita sto je dirala (mislim, pitanje mu je za 10

). Pitam jel neurodermitis- nije. Spominjem mu da ju je prije tocno mjsec dana ubola osa bas u taj prstic odakle je osip krenuo. On (vidno nagadjauci) dolazi do zakljucka da je alergijska reakcija na ubod+ nesto je dotakla+sunce. Daje nam Afloderm (kortikosteroid) i vidimo se na kontroli.
Proslo je 5 dana, pomaka nema, nego se i lijevi dlan poceo crveniti. Mazala sam kremom 6 puta i vise necu, ocito ne pomaze.
Hodam sa velikim upitnikom iznad glave, ne mogu skuziti na sto bi mogla reagirati, namirnice smo sve istestirali na vrijeme i polako, prehrana joj se nije promijenila osim sto ruca u vrticu (doruckuje kod kuce), a u vrticu je svaki dan svjeze skuhano. Vise nemam potpunu kontrolu onog sto je pojela, ali bake su nam "izdresirane" i ne daju joj gluposti.
Svrbi ju, po noci se cesce bas jako, preko dana se zna pozaliti da ju boji i sibi (boli i svrbi).
Kad je bi taj ubod, rukica joj je otekla, ali se i brzo sve smirilo, pa da i je alergijska reakcija, bila bi puno burnija, ili?

Jel postoji nesto kao zakasnjela reakcija?
Sutra zovem pedi i opet dermatologu, al moram i pitati vas.
HELP!