Switch to full style
Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.
Odgovori

Crvena pipica

20 stu 2008, 16:44

Naime, mojoj curi je zadnjih tjedana često crveno oko pipice i guze i žali se da je peče. Mažem joj naizmjenično Bepanthen masti i Desitin kremom, uglavnom je za dan dva bolje, par dana o.k. pa se opet zacrveni.
Ja sam to pripisivala činjenici da uglavnom sama piški i sama se briše, posebno u vrtiću, ja se doma trudim oprati je poslije wc-a, pa se možda iziritira papirom ili je nagrizu onih par kapi mokraće što ostanu na koži. :dunno
Nije nikad imala problema sa urinarnim infekcijama niti bakterijama. Ne znam da li da se zabrinem i vodim je za to kod pedijatra (ježim se unaprijed jer to podrazumijeva barem 2 sata čekanja i veliku vjerojatnost da pokupi nešto u čekaonici)?

Gljivice sigurno nisu, to je jednom imala kao novorođenče i izgleda sasvim drugačije, ovo bude samo crveno bez ikakvog osipa.

Re: Crvena pipica

20 stu 2008, 20:26

i M je ponekad crvena pisa i guza. svaku vecer je peremo samo vodom a kad se zacrveni namazem necim sto mi dodje pod ruku, bepanthen, pavloviceva, sudocrem. ujutro sve prodje. ne zabrinjavam se, isto mislim da je razlog taj sto si i ti navela. mi smo imali iskustva s urinarnim infekcijama. sjecam se da je jednom kad je infekcija bila u pitanju doslovno vristala koliko ju je bolilo dok je piskila. visoka temperatura koju je tesko sniziti i javlja se u bilo koje doba dana, iako se zna dogoditi da niti nemaju temperaturu (kod nas je bilo tako). urin bi imao cudan neugodan miris. :dunno

20 stu 2008, 22:34

i moja n je imala isti problem i nismo mu mogli naci uzrok.urinokultura je bila ok,ali se crvenilo javljalo svaki drugi dan,nekad i svakodnevno.ja bih je nakon kupanja namazala pavlovicevom masti i do ujutro bi proslo a na vecer ista stvar.onda sam skuzila da se ne obrise kak treba papirom,narocito guzu.od kad joj pakiram vlazne maramice u ruksak i kad se navikla koristiti njih umjesto papira crvenila se javlja jako rijetko.ak je urin normalan i ak nema cudnu boju i miris probaj s tim.

21 stu 2008, 11:19

Mojima se to često znalo dogoditi dok nisam uvela svaku večer uz pranje i toaletu blazinicom s dječjim uljem .Znači nakon pranja tj tuširanja nježno s tom natopljenom blazinicom očistim unutar usmina i guzu.
Od tad je sve ok.
Naime kad ih perem, perem izvana, nikad sr.za pranje ne razdvajam usmine ,a unutra ostanu i tragovi mokraće i normalnog sekreta...pa to uljem detaljno pobrišem.

Ak se zacrveni jako ,(bilo par puta), namažem večer -dvije s Garamicin masti i odmah prođe. :bye
Nije povezano s uroInfektima jer ih moja nijedna curka NIKAD nije imala.

21 stu 2008, 11:46

Meni se sa starijom to često događa.
Ne mora imati osip. Mažem Plimicolom i prođe za dva dana, tak da vjerujem da su ipak gljivice u pitanju.

21 stu 2008, 13:17

Meni je L dugo imala problema s time, svako veče nakon tuširanja bi je očistila još detaljno s vlažnom maramicom i po potrebi samo namazala Pavlovićevom.
Ona ima oduvijek jako osjetljivo to područje i guze, pa moram paziti - u zadnje vrijeme nije imala problema (kuc kuc)

21 stu 2008, 13:27

mojoj L. se isto znalo događati, nekad češće nekad rijeđe, ja sam to isto povezala s nježnom kožom, u principu prolazi i s mazanjem i bez njega

21 stu 2008, 13:49

Joj i mene ovo jako zanima jer se i nama nesto slicno upravo desava. Kad joj malo rasirim onda se zali da je boli i neda uopce na pogledam :dunno Muka mi je ici kod ped. zbog toga iz istog razloga kao i Barbi. Ja mazem Sudocremom i od toga crvenilo prodje, ali s izbjegavam mazati iznutra.

Teutonija, bilo koje bebi ulje koristis ili neko specijalno? Ima li mozd za kupiti neko totalno nutralno. Mi smo imali i onaj problem sa sinehijama pa se uzasavam primjene bilo kakve "kemije" iznutra :dunno

I jos jedno pitanje: perete li curicama spolovilo nekim specijalnim sapunom i da li uopce sa sapunom? Pri tome naravno ne mislim "iznutra" nego onako okolo. Meni je to problem posto E jos uvijek ima pelene pa nekad kad se pokaka to se zna po svuda raspljackati pa makar i odmah reagiram.

21 stu 2008, 13:59

perete li curicama spolovilo nekim specijalnim sapunom i da li uopce sa sapunom?

Ja ne, operem guzu sapunom, a malo okolo prođem jedino kad bi se baš strašno pokakala - kasnije ju dodatno očistim ko što sam gore kazala vaticom ili maramicom. Ja sam je mazala jedino pavlovićevom i bepantenom

21 stu 2008, 14:14

marsovka, nama su za čišćenje piše kod dječaka na urologiji savjetovali čisto parafinsko, tako da vjerujem da to može i za curke.

21 stu 2008, 15:45

moja susjeda kaze da guzu i pipicu kad se zacrvene,nakon pranja prebrise vaticom namocenom u caj od kamilice i kadulje.nisam probala al ona veli da pali.ima logike jer kamilica i kadulja djeluju orotuupalno.

21 stu 2008, 16:05

Hvala cure. Probat ću ovaj teutonijin recept sa blaznicom namočenom u ulje, to mi je najjednostavnije za početak. Teutonija, kakva je Garamicin mast? Antibiotska ili što? Znam da ti znaš. :mrgreen:

Što se tuširanja tiče, ja malo prođem sa dječjim gelom za tuširanje i guzu i pipicu izvana, nekako se bojim da sama voda nije dovoljna a često ima ostataka kreme gore koji se vodom baš i ne mogu isprati.

Ajde, lakše mi je kad vidim da nismo sami, s pišonjom nismo imali nikad problema.

21 stu 2008, 16:17

L. se više puta pojavi crvenilo. Opere vodom, namaže običnom dječjom kremom za guzu. Pripisujem to i ogromnim količinama voća koje pojede. Barbi, mandarine? Najbolje svaku večer isprati vodom i namazati.

21 stu 2008, 22:21

ogromnim količinama voća koje pojede.

Da, i ja sam to pomislila - pogotovo sto jede dosta mandarina. Kod nas veceras opet crveno :roll:

Hvala na svajetima - probala sam danas nakon kakanja s uljem, ali nekim djecjim jer nisam imala parafinskog.

Garamicin je antibotska krema, mene to strah bez doc :dunno

21 stu 2008, 23:10

Kod nas večeras dobro ali dva dana nije mandarine jela. Možda je stvarno to glavni faktor.

22 stu 2008, 09:43

nama je kantarion spas, mažem ih redovito i crvenilo se povuče. ako je jače plymicol krema.
perem ih samo s vodom

22 stu 2008, 10:52

ja bih to ovako, prvo bih odnijela samo mokracu da vidim, mozes i u privat lab, kupi si flasicu u apoteci, kosta 0,50 lp. A to bi crvenilo dobro oprala nekim djecjim gelom (mi imamo mustelu) i onda namazala uljem od kantariona. To gotovo uvijek smiri crvenilo, sad sam rijesila prilicno gadan pelenski osip s njim, nije nista drugo pomoglo.

22 stu 2008, 20:01

Probaj svejedno sa geonistinom,nama je uvijek pomoga kada ju je pikica pekla

22 stu 2008, 20:49

Mene zanima zasto mojoj starijoj curki smrdi urin?
Bas onako smrdi..a i nakon kupanja(piika) se osjeti kad ju oblacim. :dunno Nezali se ni na sto!Nije nikad imala infekciju.
Moze li uzrok biti nedovoljno unosenje tekucine?
Bas vodimo bitku oko toga-ona nikad nije zedna :dunno

24 stu 2008, 00:07

Evo,upravo juče sam čula nešto što me baš rastužilo :(

Izgleda da trogodišnja kćerka moje prijateljice ima šećer :(

Sve je počelo crvenilom pipice, peklo ju je, bila je nervozna. Čak su je vodili i ginekologu, uradili sve nalaze, briseve, sve je bilo u redu.

Tada im je dr rekao da provjere šećer, i nažalost, imao je pravo :(

Ne mislim da je to slučaj kod tvoje curice, samo sam, eto napisala ovo jer nisam mislila da bi crvenilo moglo upućivati na nešto tako ozbiljno :dunno

24 stu 2008, 00:11

Glo mum, mislim da razlog može biti nedovoljan unos tečnosti, jer se radi o jako koncentrovanoj mokraći.

MM isto ne pije tečnost i ne ide često na wc (ja nekad ne mogu da se načudim, ja svaki čas piškim), i onda mu se urin baš onako osjeti :bye

24 stu 2008, 00:54

glo mum, moze biti od premalo tekucine, moze biti od onoga sto pije, a moze biti i infekcija koja ne mora pokazivati nikakve simptome.
Pokusaj prvo povecati unos tekucine.

24 stu 2008, 10:34

BARBI-ja ih obje kod tuširanja operem nekim dječjim gelom, trenutno imam Hippov ,kojim peremo i cijelo tijelo, ali samo izvana, nakon brisanja prođem s vaticom namočenom u ulje(ili obično Parafinsko ili, već dugo imam, npr Penatenovo)
Ako i nakon toga crvenilo ne prođe ili se pojačava i osjeti se spec.miris onda tek stavim malo Garamyicin masti(atb mast ) i prođe do jutra.
Mislim da sam jednom ili dva puta tak napravila ,a orjentir mi je miris jer kod npr gljive ga nema.

I drugo je kad su u pelenama ,kod svakog presvačenja se briše i maže nekom zaštitnom kremom ,ovak ne ,pa se valjda (klara ) ne obriše dobro u vrtiću ,ostane malo urina,a ja npr navečer ne obrišem uljem ili ak ju kupa tata on to nikad ne napravi nikak da mu to sjedne :roll: ,a ja npr uspavljujem Martu i sl i to bude tak koji dan dva i razvije se upalica.

Uroinfekte nikad nisu imale.

24 stu 2008, 12:40

Hvala vam na odgovorima! :vi
Probacemo malo forsirat tekucinu..

24 stu 2008, 13:04

Kod nas se crvenilo smirilo, sad je super. Nisam ništa posebno poduzimala, zato vjerujem da će se opet pojaviti. :|

24 stu 2008, 13:16

Mi svaku večer operemo vodom i namažemo kantarionovim uljem u koje sam kapnula par kapi čajevca.
Ako ne mažem, zacrveni se i peče ju.

14 tra 2012, 18:51

cure, imam jedno pitanje u vezi moje curice, pitati ću ovdje iako je stara tema da sad ne otvaram novu
ona će sad uskoro 3 god
inače ima sigurno par mjeseci mi zna ponekad reći da je peče pipica
i kaže mi sama da je operem i namažem sa dječjom kremom, ja ju operem sa vatom, namažem sa kremom i ona kaže da je više ne peče
urin smo vadili lani na ljeto i tada je bilo sve ok, urin u redu
al negdje je to počelo ponovo ovu zimu, i sada nismo vadili urin

nije da se to nju peče po cijele dane, al kaže mi jednom u danu a nekad i jednom u 2-3 dana da je peče da je namažem :conf
jel znate šta može biti? :/
da joj vadim urin ponovo?
iako i meni se baš ne ide u čekaonicu, al mogu ići u privatni laboratorij
inače, kad piški ne žali se da je peče

14 tra 2012, 20:21

Uzmeš uputnicu za običan pregled urina ili urinokulturu od pedijatra, ujutro uzmete uzorak doma i odmah odneseš u laboratorij. Ne mora malena ići s tobom uopće. Uzorak uzmi po postupku za urinokulturu tako da bude što čišći, da ne bi bilo lažno pozitivnih rezultata.

Ovdje su opisane upute
Upute-za-uzimanje-mokrace-za-urinokulturu-i-antibiogram

14 tra 2012, 22:11

Vec par dana se zali da je pece pipica i veceras vidim crvenilo i bijeli sirasti iscjedak. Jesu to simptomi bakterijske upale ili gljivicne infekcije? Kakva su vas iskustva?

14 tra 2012, 23:28

jel ju svrbi? po crvenilu i iscjetku bi bile gljivice tj. kandida
Odgovori