Switch to full style
Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.
Odgovori

lažni poriv za mokrenjem

15 vel 2009, 20:42

Od jučer B. ima sve simptome neke sezonske viroze: curenje iz nosa, kašalj (naročito u ležećem položaju, kad se u grlo slije to iz nosa), visoka temperatura (tek danas) 38,8 skinuli lupocet sirupom na 37,5. Predugi vikend u kojem se ne možemo iščekati ponedjeljka da odemo do pedijatrice...
Međutim, najviše me zabrinjava učestalo mokrenje, odnosno poriv za mokrenjem nakon kojeg ispiški svega nekoliko kapi, a i dalje osjeća da bi trebala piškiti... Tekućine je uzimala dosta iako se meni čini da bi mogla i više (više pije kad je najzravija). Duga je noć pred nama... Možda bi nam je koji pametan savjet malo olakšao.
I po općem stanju se vidi da se ne osjeća dobro, nekoliko puta tijekom dana je zadrijemala (evo i sad spava iako još nismo spremne za noć) a dok je budna, bira mirne igre, mazna je...

Re: lažni poriv za mokrenjem

15 vel 2009, 21:12

Hmmm, čim se piškenje spomene ja sam paničar, jer je moja N imala nekoliko puta E.coli...probaj "uvaliti" što više tekućine, to je dobro i za mjehur i za virozu...temp nije jako visoka, dobro da reagira na lupocet, niš se vjerojatno do sutra neće pogoršati...ali uvijek imaš opciju Zarazne, hitne ambulante...oni odmah naprave osnovne pretrage...držim fige :mah

15 vel 2009, 22:02

učestalo mokrenje, odnosno poriv za mokrenjem nakon kojeg ispiški svega nekoliko kapi, a i dalje osjeća da bi trebala piškiti...

nazalost to bas tako ide kod escherichie coli. :|
ja bih ju vodila lijecniku.

16 vel 2009, 08:13

Tako ide kod upale mjehura bez obzira koja je bakterija uzročnik, a ne samo ešerihija (a može biti i da ne pronađu nikakvu, a opet je "prehladila" mjehur).
Dijete što prije doktoru.
Ozdravite brzo. :hug i javite se da vidimo kako ste danas!

19 vel 2009, 16:30

Oprostite, drage moje, što se do sad nismo javile, ali tek sad smo dobile zadnji nalaz (urinokultura). Hvala Bogu, urin je čist, nije bilo bakterija niti na osnovnom laboratorijskom pregledu urina, a urinokultura je to još dodatno potvrdila.
Doktorica je dijagnosticirala Bronhitis, prema nalazima krvi uzrokovan virusom, tako da nam nije prepisala nikakav antibiotik već samo simptomatsko liječenje. Kaže da je učestali poriv za mokrenjem samo jedan od simptoma viroze (prehlađen mjehur), a može biti i poslijedica visoke temperature. Upravo to je naš slijedeći problem i pitanje. Koliko dugo može trajati visoka temperatura kod ovakvih tipova viroze? Danas je već peti dan kada joj se u poslijepodnevnim satima temperatura digne do 39.4. Za skidanje uzimamo samo lupocet sirup i spustimo temperaturu do 37,7 i tako održavamo cijelu noć. Ujutro nema povišene temperature. Ponovno skoči nakon poslijepodnevnog spavanja (oko dva sata popodne)... I tako, kao što rekoh, od nedjelje, odnosno danas peti dan! U Lupocet sirupu sam pročitala da se ne bi smio davati djetetu duže od tri dana zaredom... pa me to malo zabrinulo. Da opet zovem doktoricu ili da nešto samoinicijativno mijenjam?
Možda bih trebala otvoriti novu temu za to pitanje?!

19 vel 2009, 16:39

Koliko čitam u zadnje vrijeme, ovakva slika viroze je česta...svi se žale da dugo traje, čak preko 7 dana...ako potraje još par dana, a ti opet nazovi dr i pitaj. Svugdje se sad preporuča nazvati, a ne dolaziti...

draga, ljubi princezu, baš mi je drago da nije uroinfekt, jer to je fakat neugodno i često se ponavlja....
Odgovori