Switch to full style
Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.
Odgovori

kreme za alergiju dajem

17 vel 2009, 16:23

Ako nekom trbaju kreme za alergije ELIDEL1%krema,koristena jedam put namazana na kozu cijela tuba puna(meni nije pomogla)darujem onome kome pomaze!žao mi je da je bacam ipak kosta 369kn.Isto tako i AFLODERM mast(neotvorena tuba).

Re: kreme za alergiju dajem

18 tra 2009, 19:23

mi imamo atopijski dermatitis
prije nekoliko dana bili smo kod pedijatra i dermatologa jer nam je ponovno buknuo
pitala sam dermatologinju za tu famoznu kremu ELIDEL ,za koju sam još prije čula od nekolicine da je to jedina krema koja je ustvari učinkovita u borbi s atopičnom kožom

rekla mi je da mogu biti sretna što s tim nisam nikad namazala dijete jer se radi o nedovoljno proučenom i testiranom lijeku koji je sad naglo povučen s tržišta(dakle očito je bilo gadnih nuspojava)i da im je i predstavnik za HR-ispario

imam malo upitnika iznad glave jer sam o toj kremi čitala samo hvalospjeve,dr Rihter na Cybermedu ju je preporučivao šakom i kapom,
no eto...prenosim info

18 tra 2009, 23:05

Ronin, prvi put čujem to za elidel, imaš neki link? Nemojmo stvarati paniku na osnovi rekla-kazala pričica.
Ja sam našla ovo staro upozorenje iz 2006. godine http://www.fda.gov/cder/drug/infopage/e ... efault.htm.

19 tra 2009, 10:41

ja ne stvaram paniku nego kažem što mi je rekla dermatologinja(ne znam jel to spada u rekla kazala priču no info je ipak iz prve ruke) prije 4 dana pa vi dalje odlučujte sami
nemam link

20 tra 2009, 11:12

raspitivala sam se dalje;
poslala sam upit dr Rihteru na cybermed portalu,on nije čuo da bi krema bila povučena
predstvaništvo sam kontaktirala,oni još uvijek uredno prodaju
iako,postoji pismo pedijatrima i dermatolozima iz 2007 u kojem se ne negira sasvim povezanost sa limfomom i rakom kože,ali ni ne potvrđuje

ja svejedno neću koristiti tu kremu...dovoljno mi je i ovo pismo
Odgovori