Switch to full style
Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.
Odgovori

Krvna slika viroza ili ..?

18 vel 2009, 11:52

Jovan od sinoc sa temp. 38.8. Prosli tjedan smo se skinuli sa antibiotika Pre toga cjeli tjedan je imao temperaturi, kasalj i curi nos. Taman krenuo ponovo u skolu samo 5 dana i opet od jucer temperatura i curi nos i potkasljuje. Ja sam ga jutros odvela i izvadila mu krv iz vene i dala urinu na kontrolu. Posto do sada smo retko imali uopste temperaturi i bili bolesni interesuje me koji parametri u krvnoj slici ukazuju dali je viroza?

Re: Krvna slika viroza ili ..?

18 vel 2009, 11:55

ako su leukociti i crp poviseni, onda se radi o bakteriji.
:mah

18 vel 2009, 11:58

Majo, kakvo mu je željezo? nama je nisko željezo stvaralo popriličnih problema sad smo ga malo popravili (terapija 3 mjeseca) ali izgleda bi trebali nastaviti jer je isto bolestan.

18 vel 2009, 12:24

poviseni leukociti i snizeni limfociti s povisenim neutrofilima - bakterija
snizeni leukciti, tj. u normali sa povisenim limfocitima i nizim neutrofilima- virus

povisena sedimentacija i crp- pokazatelj upale bakterijske i virusne, ali je kod bakterijske porast izrazajniji. Isto tako brze pada na odgovarajucu anitbiotsku terapiju pa moze biti dobar indikator je li teraija pogodjena.

18 vel 2009, 12:36

Swenki hvala na iscrpnom odgovoru. Rezultati dolaze posle 12 pa onda vidimo sta je i kako je. :dunno
Odgovori