Switch to full style
Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.
Odgovori

kihanje

25 vel 2009, 16:39

Pozdrav svima?
Imam pitanje vezano za kihanje?
Ovakvo je stanje danas; kiše cijeli dan i nosić joj se već štopa, a ja sam sve :baba i :baba, jer ne znam šta me čeka.
Bili smo 10 dana na antibiotiku i evo nas poet smo na početku, viroza nam stiže, a bili smo zdravi svega 5 dana.
PA ŠTA JOJ JE OPET :ne :ne :ne

slika

Re: kihanje

25 vel 2009, 17:14

pa ne mora znacit da je viroza, mozda je samo prehladica. kapajte nos i cistite ga, inhalirajte se. mozda prodje. drzim fige :mah

25 vel 2009, 18:29

Kužim kak ti je jer smo svako malo u toj situaciji. Ne ispade svaki put da se i razboli kad tak počnje s kihanjem, najčešće ostane samo na tome i da ga nosić zeza pa ga stalno kapamo. U principu, bez fiziološke nismo nikad. A kad mu se jako zaštopa kupim najslabiji efedrin. Prati ju pa ćeš vidjet kak će dalje. Držim fige da se niš ne razvije.

25 vel 2009, 20:42

I ja se toplo nadam da se nećemo razboljeti jer bi se od muke i ja razboljela.
Kapat ću sa fiziološkom a ako se pogorša onda efedrin 0,25 %. Hvala curke.

slika

26 vel 2009, 10:54

Kihanje je mehanizam čišćenja nosa od viška sluzi.
Ako kiše uzastopce, svakako je riječ o bolesti.
Antibiotik sa time nema veze.
Nadam se da vam se neće ponovno zakomplicirati. :hug

26 vel 2009, 17:44

Toliko o nadama ali ribica mi se razbolila i nosić joj je katastrofa, curi i danas , i isto puno kiše.
Naručili smo se kod privatnog pedijatra u pon. pa bumo vidli kaj če biti.
Bojim se da opet ima bakteriju u nosiću, jer smo imali i strptokok i morakselu prije 2 mj i nešto više.
Ne znam samo zašto joj se opet zaštopao u čemu je problem kod nje. Doma sm svi zdravi.
JEL IMAO NETO SLIĆNI PROBLEM SA SVOJOM BEBICOM.

27 vel 2009, 08:37

Jel izlazite van u šetnje? Bilo gdje vani u dučanu, u liftu, na ulici može pokupiti virus.
To što vi djelujete zdravi ne znači da ne
nosite viruse u sebi.
Pomiri se sa tim da su djeca uglavnom često bolesna zimi.
Moje su cure puno starije i bolesne su kontinuirano od 25.12. Bez pauze...
Sa njom sve valja :hug
btw. igrom slučaja znam kod kojeg pedijatra vjerojatno ideš.
Ja bi prvo njega promijenila, vidla sam tamo puno nebuloznih izjava iz njegovog pera...

27 vel 2009, 10:32

Idem kod Vujasića i nisam zadovoljna sa njime jer mi nikada ne kaže šta mi je sa djetetom nego prića sebi u bradu, i ništa nemožeš iz njega izvući.
Kad joj je tako već bilo ja sam sama inzistirala na brisu nosa, stime da on nebi to radio i imala je tako dvije baktetrije u nosiću.
Mjenjat ću ga.
Nadam se da na istog mislimo :conf :conf :conf

27 vel 2009, 13:47

Boba, i moj Roko je jučer počeo uzastopno s kihanjem. Prošli tjedan je popio zinnat zbog moraxelle, radili bris nosa. I ja ludim i neznam jel moguće da ju zinnat nije riješio?! Možda i nije to već opet nekaj drugo al znam da me to izluđuje a nisam baš za odlaske pedijatru ak nije nekaj veće. Uglavnom, kapam mu fiziološku pa ću dalje vidjet kak će ić. Kak je vama?

27 vel 2009, 15:52

boba26 je napisao/la:Idem kod Vujasića i nisam zadovoljna sa njime jer mi nikada ne kaže šta mi je sa djetetom nego prića sebi u bradu, i ništa nemožeš iz njega izvući.
Kad joj je tako već bilo ja sam sama inzistirala na brisu nosa, stime da on nebi to radio i imala je tako dvije baktetrije u nosiću.
Mjenjat ću ga.
Nadam se da na istog mislimo :conf :conf :conf

Sorry, zamijenila sam te sa nekime :oops:
Mislim na pedijatra.
Sve ostalo stoji. :mah

27 vel 2009, 18:57

Nina mojoj je Matei sada samo zaštopan nos i to totalka naiša van, ništa unutra. Mučimo se sa čišcenjem i sa fiziološkom da je već meni muka od toga.
I ona je imala morakselu bakteriju i to prije mj. i pol.
Pili smo antibiotik i prošlo joj je, tako da je bila 3 tj. zdrava bez pumpice i fiziološke. Samo za svakodnevnu higijenu smo je koristili.
Sada joj je opet koma tako da sumnjam na bakteriju, jer je isti slučaj kao i prva 2 puta, jer smo imali i streptokok, i to izlječili.
Idem privatnom pedijatru da napravimo sve kompletno jer ja svoga moram moliti da mi napravi bris, kao što sam ga molila i ta 2 puta. Jedva je pristao da napravimo bris, a imali smo bakteiju.
Eto toliko. Pozdrav.
Ako imaš koji korisan savjet kako joj pomoći javi. :kiss :kiss

28 vel 2009, 19:21

Evo samo da vam javim da mi Matei curi okeco i nakupljaju joj se krmeljice i jako joj to smeta.
Namakam joj to sa vodicom i kamilicom, i nadam se da će proći.
Ako imate kakvi savijet kako joj pomoći javite mi.
Pozdrav. :mah :mah :mah

02 ožu 2009, 10:11

Za to moraš opet pedijatru, treba joj antibiotska mast i kapi za oči.
Ja mislim da bi trebala sa njom do otorinca, s obzirom na ovo što
pišeš da joj je nos često i jako začepljen.

03 ožu 2009, 14:21

Evo samo da Vam javim bila sam sa bebicom kod privatnog pedijatra dr. Puževski i moram Vam reći da sam prezadovoljna sa njezinim radom i postavljenom dijagnozom.
Dobili smo kapi za oči, nos i usta i sve to na biljnoj bazi radi alergije. Jer ona sumnja na to.
Vidli bumo kako će se dalje odvijati situacija za jedno 7 dana, pa Vam se onda još javim.
POZDRAV!!! :) :) :) :)

03 ožu 2009, 16:19

ajooj....zar vec alergija..peludna ? :conf Hm...i mene malo kopa s alergijama,
no nekako si mislim da je jos prerano...a onda opet, mozda i ne...ste radili nalaz iz krvi,
na sto je alergicna/can ?
Odgovori