Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.
17 ožu 2009, 12:19
Da ne mjesam sa onim topicem, stavit cu ovdje jednu ukusniju dijetu od umesokuzu.
Davno dok je mali jos bio malen isli smo zbog proljeva kod jednog poznatog umirovljenog pedijatra i prepisao je ovakvu terapiju, koja se isto pokazala ucinkovita. mislim da za vecu djecu treba i veca doza.
1.Dan: 1 litra ruskog caja. Ostavit vrecicu u vodi tek toliko da zazuti vodi, znaci samo mrvicu i 5 cajnih zlicica secera
2. dan: u 12:00 sati juhica od mrkve. kuhat mrkvu u vodi da se raspadne i onda posolit i propasirat.
u 16.00 sati banana
u 19:00 sati riza kuhana na vodi ( da se raskuha)+ gore naribana crna cokolada za kuhanje
3. dan: 7:00 sati ruski caj i pettit beurre keksi
10:00 sati banana ili jabuka (pustiti da pocrni- valjda maloj djeci treba zgnjeciti ili naribati) i na to naribat malo pettit beurre keksa
12.00 sati prezgana juha i prepecenac ( to je ona juha sa zazutenim brasnom ko za zaprsku)
16:00 sati banana
19:00 sati tjestenina za juhu skuhana na vodi sa dodatkom ulja + caj
Znaci 1. dan se uopce nista ne jede. Tako sam im prije radila ali sam skuzila da to nisu doze za vecu djecu( sad imaju 8 i 10 god.) i vec zaboravila na recept. zadnji put probala umeboshi al oni mi to bas nece zbog okusa. Bas zbog toga sam i stavila ovaj recept, ako netko ne moze one podnjet okus sljiva.
17 ožu 2009, 13:28
To je tipična BRAT dijeta.
Više se ne preporuča pogotovo kod djece.
17 ožu 2009, 13:54
litra ruskog caja ?
ne preporuca se ovo. A ako ti nece sam umesokuzu, pomijesaj s prezganom juhom. Premda djeci od 8 i 10 godina se vec moze objasniti da je to lijek i da, kao lijek, nije ni prvotno zamisljeno da bude ukusno. Meni je sw zadnji put popio cijeli dcl bez problema.
17 ožu 2009, 14:15
Najbolje pali kod nas kad ga umiješam u ajnprenicu umjesto soli.
Uopće se ne kuži
17 ožu 2009, 14:29
i moj 5,5 godisnjak posrkao bez problema.