Switch to full style
Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.
Odgovori

alergija ili prehlada???

14 tra 2009, 22:50

...vec 9 dana beba ( stara je 6,5 mj ) mi ima sluzavo bijeli sekret iz nosa ...curi u potocima ...nekada slabije nekada ( danas ) jako obilno ...nema temperature, crvenila po ocima, nema kaslja ...nicega ..sve je normalno ...ima apetit ...normalno se ponasa ...ma ono sve je oke samo taj nosic ne prestaje curiti :conf
...simptomi su se pojavili u proslu nedjelju i u pon sam osla do pedice da nam pogleda grlo i uho da nije upala ili nesto i rekla je da je sve oke ...da joj dajem vitamin c i spricam sterimar i da bi trebalo proci za par dana .... evo proslo je 9 dana i nista :/
..cak sam i investriala u ariannu aspirator ( najbolja investicija ikada ) i tih bala bude ajme meni ... tek sto joj izvucem nakon par minuta opet bi mogla ....sirota samo krči dok dise ... cak je pocela i disati na usta :/ ...
...inace nosic joj nije potpuno zacepljen, ali kada dise kroz nos onda joj curi i prave se baloni :lol ... ne znam dal da opet zovem pedicu ..dal je to samo prolazna alergija ili sta??? ..nemam pojma sta da radim .... jel netko imao takva iskustva??
molimo savjete
:kiss vas

Re: alergija ili prehlada???

14 tra 2009, 23:04

ja bi svakako opet do pedice.
ne znam jel bi mogla bit alergija. mene je bas zadnja 2 tjedna pocela mucit moja pelud, pa ako i je, prvo bi pomislila na to. jedino sto je kod alergije sekret iz nosa vecinom onako kao vodica, ali obilan, pogotovo u pocetku. kasnije se promijeni jer cesto na to dodju i neke bakterije jer je takva nadrazena sluznica dosta pogodno tlo.
prati jel kise puno, pogotovo kad ste vani.

14 tra 2009, 23:18

ne kise vani ...nista ... prosli tjedan je znala kihnuti 2-3 puta na dan, ali vecinom kada smo u kuci .. danas recimo nista :conf ..nije uopce kihnula
....a sekret iz nosa je vodenast da ...ali i sluzav ...kad izvucemo sa ariannom vidi se da je prozirno bijele boje ...sluzav i rastezljiv :conf
..da je prehladena bi bio zelenkast zar ne?? :conf

15 tra 2009, 11:06

Za svoj mir odvedi ju opet pedici jer je malena (probaj izbjeći gužvu da joj se ne zakači nešto). Ako je virusno - sekret iz nosa je proziran, (zna pred kraj biti žućkast malo), a kod bakterijske - oni zeleni, kričavožuti :lol svakakvi obojani.
Kako opisuješ, meni je to virusnog porijekla (kod alergije bi bila baš vodica - vodica, ali i neki drugi simptomi - svrbež očiju, nosića...).
Drži joj nosić maximalno prohodnim i neka pije što više. A i kihanje je sigurno zbog virozice.
:mase

15 tra 2009, 11:18

[quote="Duga"] Ako je virusno - sekret iz nosa je proziran, (zna pred kraj biti žućkast malo)/quote]

..pa da ..evo jutros je sekret blago zuckaste boje ...nije posve zut al bome nije ni bijel ..onda je virozno hm :roll:
budem zvala pedicu ...samo radi mi danas pop :/

15 tra 2009, 11:55

dijete je pramalo i njezin imuno sustav nije tako dobro azvijen da se otarasi virusa za par dana.
Da je alergija, vjerojatno bi islo jos ponesto uz taj nosic.

15 tra 2009, 12:26

baby_love je napisao/la:
Duga je napisao/la: Ako je virusno - sekret iz nosa je proziran, (zna pred kraj biti žućkast malo)/quote]

..pa da ..evo jutros je sekret blago zuckaste boje ...nije posve zut al bome nije ni bijel ..onda je virozno hm :roll:
budem zvala pedicu ...samo radi mi danas pop :/

:hug ma evo ti već popodne došlo, bit će sve ok

15 tra 2009, 14:36

...evo pedijatrica je rekla da nema panike... ako nema temp. i ako ne primjecujem nista neobicno da je sve oke ... da samo radimo i dalje kulturu nosica + vitamin c u caj i to je to ... no ako ne prode do kraja tjedna da joj javimo ...vjerovatno je virusno da

15 tra 2009, 14:47

Moraxela katarhalis je bakterija koja stvara takav
bijeli gusti sekret.
Jedina koja ne uzrokuje žuto i zeleno u nosu.
Možda da napravite bris ako ne prođe.
Iako, ako nema nikakvih drugih simptoma, teško da joj treba
neka terapija, osim čišćenja nosa. :dunno
editirala tipfeler
Odgovori