u čevrtak 0ko 17 h moja T (2,5 god) odjednom iz čišta mira (nema curenja iz nosa, kašlja, proljeva, nervoze)
dobije temperatutu 39,00. Dajem paracetamol, temp pada, po noći 37,5. U jutro (petak) odlazimo pedici, vadimo krv, nalazi o.k., grlo u redu, pluća u redu, uho u redu. Dijagnoza viroza, kontrola u pon. temperaturu ima više manje cijeli dan ali je uspješno skidamo. U subotu nema temperature. U nedjelju oko 12 ponovo 39, i onda oko 38,00. U pon nema temp., ponovo vadimo krv-ok, sve ostalo u redu čak joj ni nos ne curi. Pedica odlučuje ako će se temperatura ponoviti prepisat ću sumamed.

U pon oko 19, ponovo se javlja temp 38,5, . U utorak nema sve do 20,00 kad je ponovo 38,5. Pada mi na pamet urinoinfecija (naša mala susjeda ju je imala bez simptoma) pa danas odlazim kod pedice s molbom da mi da uputnicu za urinokulturu. Ona mi prepiše sumamed s objašnjenjem da dijete ima virozu i da će joj sumamed skratiti tijek bolesti. Na moju primjedbu da antibiotici ne pomažu kod viroze odgovara da ima gužvu i da radim što hoću. E sad me zanima što mislite bi li to mogla biti neka urinoinfekcija, i da li je dosta dati mokraću, ili baš treba urinokultura. Hvala