Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.
05 svi 2009, 12:58
koje lijekove uvijek imate doma za dijete?
pitam ovo, tim vise sto uskoro putujem s bebom pa razmisljam sto ponijeti sa sobom?
05 svi 2009, 13:25
Uvijek imam čepiće i sirup (paracetamol), sterilne gaze, Octanispet sprej, onaj sprej za nosić (morska voda - nije Aqua maris nego onaj drugi, sad mi mozak ne radi), sirup protiv kašlja (trputac i sljez), Mucoplant (mast u slučaju prehlade) i Linex ako dođe do proljeva. To isto nosim i na put, uz toplomjer.
05 svi 2009, 14:18
Paracetamol sirup za temperaturu, Smecta prašak za proliv, neki gel protiv uboda insekta, sirup protiv kašlja iz biljne apoteke na bazi meda, sljeza, ruzmarina i još par travki.
05 svi 2009, 14:24
Tamiflu.
Šaaaaalim se

, potaknuo me onaj drugi topic.

Ja doma imam paracetamol, trenutno slučajno i ibuprofen sirup (Dalsy), uvijek Claritine (sin mi je alergičar pa zato), Prospan i to je to.
05 svi 2009, 14:27
lijekovi: claritine, dalsy, operil.
ostalo: sterimar, octanisept, floceta, sirup od suhe sljive i smokve

, omega 3.
05 svi 2009, 14:32
Za ovako malu bebu kao sto je tvoja (3 mjeseca) treba ti: Paracetamol cepici za temperaturu, fizioloska i to je sve. Tako male bebe se ne maze niti sredstvima protiv komaraca (zastiti ih se zastitnim mrezama ili mirisom lavande u prostoriji).
05 svi 2009, 19:48
ja imam paracetamol cepice i sirup za svaki slucaj. fiziolosku za nosic.
nista drugo ni ne bi smjeli davati bebi bez ljecnickog savjeta.
07 svi 2009, 19:28
pitam se da li postoji Claritine za bebe tj djecu??
07 svi 2009, 19:32
imas Aerius sirup 0,5 mg/ml ali ti je za djecu od 1 godine i imas Claritine sirup ali se on ne preporuca djeci mladoj od 2 godine.
07 svi 2009, 19:36
Flonidan, Belodin, RINOLAN, Contral, Clarinase - jos svi ovi ljekovi sadrze loratadin ali se uglavnom ne preporucaju mladima od 1 ili 2 godine.
08 svi 2009, 08:00
Sandi je napisao/la:pitam se da li postoji Claritine za bebe tj djecu??
Nama je ped prepisala Fenistil kapi dok je bila manja umjesto Claritina.
08 svi 2009, 10:11
Calpol (paracetamol) i Piriton (klorfenamin maleat, to je valjda ekvivalent vaseg Claritinea)
dezinfekcijski sprej, flasteri, Sterimar (gotovo uvijek)
uvijek imam i Aloa vera gel, ali to sam uvijek imala i prije djece
a za tako malu bebu,
tanjabb je napisao/la:Za ovako malu bebu kao sto je tvoja (3 mjeseca) treba ti: Paracetamol cepici za temperaturu, fizioloska i to je sve. Tako male bebe se ne maze niti sredstvima protiv komaraca (zastiti ih se zastitnim mrezama ili mirisom lavande u prostoriji).
ti je to dosta, s tim da ja nikako ne bih preporucila cepice nego sirup.
08 svi 2009, 10:14
Dok je M. bio beba sa sobom nismo nosili ništa od lijekova osim lupocet čepića za temp.
Nešto kasnije u prtljazi se uvijek našao sterimar za nos, pumpica za čišćenje nosa, panadol baby sirup za temp., i čaj od sljezova korijena (za nos i eventualni kašalj).
Po ljeti smo (ali tek iza 6 mj.) nosili i kremu (nekakav Dr. Bzzz ili tako nešto) za zaštitu od komaraca ali ih ni nema tamo di mi ljetujemo pa je nismo ni koristili.
10 svi 2009, 23:40
hvala svima na odgovorima, rijesila sam neke svoje nedoumice svakako